Sase sfaturi care te vor ghida sa iti gasesti calea atunci cand simti ca ratacesti

Publicitate

Toate necazurile pe care le-am avut, toate supărările şi obstacolele m-au întărit… Poate nu-ţi dai seama atunci când ţi se intamplă, dar să ţi se întoarcă spatele poate fi cel mai bun lucru pentru tine.– Walt Disney

Simti ca plutesti intr-o mare de evenimente plictisitoare, triste, fara interes si nu vezi iesire din situatie. Sa stii ca nu esti singura. Practic esti parte a celui mai mare grup de pe aceasta planeta. Sunt mii si mii de oameni care nu stiu ce sa faca cu viata lor.

Primul lucru pe care trebuie sa-l intelegi: este absolut normal sa nu stii. Oamenii nu apar pe aceasta lume stiind deja care este misiunea lor. In schimb, acestia se nasc cu foarte multe oportunitati care ii pot ajuta sa-si gaseasca predestinarea. Alegerea insa este dificila.

“Toate necazurile pe care le-am avut, toate supărările şi obstacolele m-au întărit… Poate nu-ţi dai seama atunci când ţi se intamplă, dar să ţi se întoarcă spatele poate fi cel mai bun lucru pentru tine.” – Walt Disney

Viata mereu se schimba si alegerea corecta la fel. Cum sa-ti gasesti directia, pentru ca in sfarsit sa intelegi ce vrei sa realizezi in aceasta viata?

1. Nu trebuie sa stim viitorul

Putem doar sa ne imaginam viitorul, dar nu trebuie sa cadem in capcana gandurilor noastre. Nu stii ce te asteapta: serviciul, sanatatea, familia, societatea – toate se pot schimba. in schimb poti sa faci ceea ce-ti aduce fericire in prezent. Astfel poti sa descoperi noi capacitati personale sau cai noi pentru a fi un om fericit.

2. Accepta disconfortul, pentru a fi cu adevarat fericit

Drumul vietii rareori este neted. Poti sa te confrunti cu insuficienta de bani sau cu blocaj emotional. Unele lovituri ale sortii nu ai cum sa le eviti. Dar de fiecare data cand traiesti un asemenea disconfort inveti mai multe despre tine. Reusesti sa descoperi calea corecta pe care trebuie sa o urmezi.

Publicitate

3. Scapa de factori care te distrag si inceteaza sa amani totul

Niciodata sa nu uiti ca timpul nu asteapta pe nimeni. Poti sa-ti stabilesti scopuri mari, dar nu le vei atinge daca tot vei amana realizarea lor. Gasirea caii perfecte este un proces anevoios si complicat. Concentreaza-te pe ceea ce te perfectioneaza.

4. Pune intrebari (cat mai multe)

Nu poti sa afli nimic daca nu oferi intrebari. Cele mari – despre activitatile tale, despre prioritati si scopuri. Cele mici – te vor ajuta sa concretizezi orientarea.

5. Fii gata sa jertfesti ceva

Acum te simti pierduta in spatiu, nu stii ce sa faci. Drumul de la ceea ce esti acum la ceea ce vei ajunge in cativa ani este plin cu impedimente. Uneori va trebui sa renunti la oameni, la lucruri, la unele valori pe care le considerai prioritare.

6. Deschide usa posibilitatilor care bat in ea

Trebuie sa fii gata pentru asta. Atunci cand viata este gata sa-ti arate calea – nu ignora asta. Poti sa-ti faci griji ca acum nu este momentul potrivit, dar niciodata nu vei sti cand este, daca nu vei incerca.

Viaţa este o curgere, este un fluviu, este o mişcare continuă. Dar oamenii au impresia că ei înşişi reprezintă ceva static. Numai obiectele sunt statice, numai moartea este încremenită; viaţa este o continuă schimbare. Cu cât există mai multă schimbare, cu atât viaţa este mai abundentă. Iar o viaţă abundentă aduce cu sine extraordinare schimbări, clipă de clipă.– Osho

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Publicitate
Alte Articole
Dezvoltare Personala

Fii recunoscător pentru toate. Pentru bine, rău și foarte rău. Viața în sine este un dar. Iar plăcerea și durerea sunt o parte a drumului nostru în viață.

Publicitate

Viața e prea minunată și prea scurtă pentru a o irosi pe frici, incertitudini și încercări de a le face pe plac celor din jur. Tu ești capabil să obții rezultate miraculoase, dacă îți dorești. Iată câteva sfaturi prețioase de care o să ai nevoie dacă te decizi să pornești la acest drum.

1. Încetează să te mai temi – Frica este o barieră pentru cei slabi și un indicator de dezvoltare a celor puternici. Simte frica și mergi în întâmpinarea ei. Cu toții vom muri, însă cu cât mai puține temeri vom avea, cu atât mai demn vom întâmpina sfârșitul vieții.

2. Încetează să-i mai asculți pe cei din jur: nimeni nu va trăi viața în locul tău. Dacă cei care te înconjoară îți spun că ceva e imposibil, trebuie să ții minte că tu poți face asta și totul îți va reuși.

3. Începe să comunici cu oameni puternici, ei sunt cei care îți vor seta un nou ritm de dezvoltare. Relația cu astfel de oameni te vor face să crești și să fii cel puțin la același nivel cu ei și cu siguranță mai bun decât ai fost până în acest moment.

4. Caută și modelează-ți propria cale. Nu încerca să copiezi viața celor care au obținut succes, tu poți mai mult de atât, tu poți în felul tău. Numai mergând pe propriu drum, poți găsi relația cu adevăratul lider al vieții, care trăieșe în inima ta.

Tu poți deveni o rază prin viscol pentru cel ce împarte drumul cu tine!

1. Fericirea e în interior. Noi pierdem prea mult timp pentru căutarea aprobării și compasiunii celor din jur. Dar de fapt, nu căutăm unde trebuie. Aruncă o privire în interiorul tău.

Publicitate

2. Fii recunoscător pentru toate. Pentru bine, rău și foarte rău. Viața în sine este un dar. Iar plăcerea și durerea sunt o parte a drumului nostru în viață.

3. Schimbă-ți percepția și se va schimba și viața ta. Când te simți cuprins de frică, furie, supărare, pur și simplu privește situația sub un alt unghi.

4. Sărbătorește-ți succesele, chiar și cele mai neînsemnate.

5. Ia-ți ochelarii de la ochi. Nu te concentra exclusiv pe scopuri și dorințe. Riști să scapi din vedere frumusețea vieții și a oamenilor ce te înconjoară.

6. Fiecare persoană apare în viața noastră cu un anumit scop. Însă noi suntem cei care decidem să luăm lecția pe care ne-o oferă sau nu. Cu cât e mai rău rolul acesteia în viața noastră, cu atât mai serioasă este lecția.

7. Crezi. Pur și simplu, ține minte că Universul este de partea ta și totul va fi bine.

8. Nu lua totul aproape de inimă. Faptele altor oameni sunt reflecția a ceea ce se întâmplă în viața lor personală. De obicei, ele nu au legătură cu tine.

9. Natura tămăduiește. O plimbare la aer curat, în preajma unor peisaje frumoase este în stare să-ți purifice mintea și sufletul.

10. Oamenii supărați îi supără pe alții. Însă oricum iubiți-i, doar că de la distanță.

11. Perfecționismul este o iluzie și încă una dintre cele mai dureroase. Relaxează-te. Tinde spre perfecțiune, dar permite-ți să faci greșeli și să fii fericit indiferent de rezultat.

12. Lumea înconjurătoare este o oglindă. Ceea ce iubim la alții iubim în noi. Ceea ce nu-ți place la alții, posibil că nu-ți place nici la tine.

13. Învață să ierți. De asta ai nevoie în primul rând tu și nu cel pe care l-ai supărat. Iertând, tu capeți liniște și libertate.

14. Cu toții avem o intuiție extraordinară. Doar că trebuie să te oprești și s-o asculți. Ea îți va arăta calea.

15. Înconjoară-te de oameni care te iubesc și te susțin. Și răspunde-le și tu reciproc. Viața e prea scurtă ca s-o trăiești altfel.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Publicitate
Alte Articole
De Suflet