Sase sfaturi care te vor ghida sa iti gasesti calea atunci cand simti ca ratacesti

Sase sfaturi care te vor ghida sa iti gasesti calea atunci cand simti ca ratacesti

Publicat de Larisa Moldovan pe 22 January 2019 in Dezvoltare Personala

Toate necazurile pe care le-am avut, toate supărările şi obstacolele m-au întărit… Poate nu-ţi dai seama atunci când ţi se intamplă, dar să ţi se întoarcă spatele poate fi cel mai bun lucru pentru tine.– Walt Disney

Simti ca plutesti intr-o mare de evenimente plictisitoare, triste, fara interes si nu vezi iesire din situatie. Sa stii ca nu esti singura. Practic esti parte a celui mai mare grup de pe aceasta planeta. Sunt mii si mii de oameni care nu stiu ce sa faca cu viata lor.

Primul lucru pe care trebuie sa-l intelegi: este absolut normal sa nu stii. Oamenii nu apar pe aceasta lume stiind deja care este misiunea lor. In schimb, acestia se nasc cu foarte multe oportunitati care ii pot ajuta sa-si gaseasca predestinarea. Alegerea insa este dificila.

“Toate necazurile pe care le-am avut, toate supărările şi obstacolele m-au întărit… Poate nu-ţi dai seama atunci când ţi se intamplă, dar să ţi se întoarcă spatele poate fi cel mai bun lucru pentru tine.” – Walt Disney

Viata mereu se schimba si alegerea corecta la fel. Cum sa-ti gasesti directia, pentru ca in sfarsit sa intelegi ce vrei sa realizezi in aceasta viata?

1. Nu trebuie sa stim viitorul

Putem doar sa ne imaginam viitorul, dar nu trebuie sa cadem in capcana gandurilor noastre. Nu stii ce te asteapta: serviciul, sanatatea, familia, societatea – toate se pot schimba. in schimb poti sa faci ceea ce-ti aduce fericire in prezent. Astfel poti sa descoperi noi capacitati personale sau cai noi pentru a fi un om fericit.

2. Accepta disconfortul, pentru a fi cu adevarat fericit

Drumul vietii rareori este neted. Poti sa te confrunti cu insuficienta de bani sau cu blocaj emotional. Unele lovituri ale sortii nu ai cum sa le eviti. Dar de fiecare data cand traiesti un asemenea disconfort inveti mai multe despre tine. Reusesti sa descoperi calea corecta pe care trebuie sa o urmezi.

3. Scapa de factori care te distrag si inceteaza sa amani totul

Niciodata sa nu uiti ca timpul nu asteapta pe nimeni. Poti sa-ti stabilesti scopuri mari, dar nu le vei atinge daca tot vei amana realizarea lor. Gasirea caii perfecte este un proces anevoios si complicat. Concentreaza-te pe ceea ce te perfectioneaza.

4. Pune intrebari (cat mai multe)

Nu poti sa afli nimic daca nu oferi intrebari. Cele mari – despre activitatile tale, despre prioritati si scopuri. Cele mici – te vor ajuta sa concretizezi orientarea.

5. Fii gata sa jertfesti ceva

Acum te simti pierduta in spatiu, nu stii ce sa faci. Drumul de la ceea ce esti acum la ceea ce vei ajunge in cativa ani este plin cu impedimente. Uneori va trebui sa renunti la oameni, la lucruri, la unele valori pe care le considerai prioritare.

6. Deschide usa posibilitatilor care bat in ea

Trebuie sa fii gata pentru asta. Atunci cand viata este gata sa-ti arate calea – nu ignora asta. Poti sa-ti faci griji ca acum nu este momentul potrivit, dar niciodata nu vei sti cand este, daca nu vei incerca.

Viaţa este o curgere, este un fluviu, este o mişcare continuă. Dar oamenii au impresia că ei înşişi reprezintă ceva static. Numai obiectele sunt statice, numai moartea este încremenită; viaţa este o continuă schimbare. Cu cât există mai multă schimbare, cu atât viaţa este mai abundentă. Iar o viaţă abundentă aduce cu sine extraordinare schimbări, clipă de clipă.– Osho

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!