Șase exerciții pentru a calma durerile de spate. Instrucțiuni pas cu pas.

Șase exerciții pentru a calma durerile de spate. Instrucțiuni pas cu pas.

Publicat de Larisa Moldovan pe 25 March 2023 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Durerile legate de coloana vertebrală sunt o problemă din ce în ce mai frecvent întâlnită în rândul persoanelor de aproape toate grupele de vârstă.

Motivul pentru aceste dureri este cu siguranță timpul petrecut la birou și postura greșită a corpului. Șederea prelungită într-o poziție incorectă poate provoca multe daune corpului, iar una dintre cele mai severe este durerea cronică de spate.

Este adevărat că în prezent există multe medicamente care ameliorează durerile în zona lombară sau toracică, dar înainte de a implementa farmacologia pentru eliminarea afecțiunilor, merită să încerci următoarele șase exerciții:

1. Întins pe burtă cu partea superioară a corpului ridicat.

Dintre toate exercițiile enumerate aici, acesta va fi cu siguranță cel mai ușor de realizat. În yoga, termenul cobra este adesea folosit pentru a denumi această poziție. Marele său avantaj este că întărește eficient mușchii abdominali și întinde întregul corp.

Ar trebui să vă întindeți pe burtă cu picioarele împreunate și apoi să vă ridicați astfel încât greutatea părții superioare să fie sprijinită pe coate. Palmele trebuie să fie lipite de podea.

Este important să ridicați atent coloana vertebrală, astfel încât partea inferioară a corpului să fie în contact cu podeaua. Exercițiul trebuie efectuat timp de unul până la două minute și repetat de până la cinci ori.

2. Poziția care imită numărul 4 culcat.

Aceasta este o propunere recomandată în special persoanelor a căror durere oscilează în jurul regiunii lombare. Întinde-te pe spate și îndoaie genunchii, apoi încrucișează încet piciorul drept și așează-l peste genunchiul stâng, formând astfel numărul 4.

Următorul pas va fi să apuci piciorul stâng cu brațele și să-l tragi încet și calm spre piept. Menține această poziție timp de câteva minute și apoi schimbă picioarele.

3. Aplecați-vă înainte pentru a vă atinge picioarele.

Pentru a efectua această poziție, așezați-vă pe podea în șezut. Apoi, depărtați-vă ușor picioarele și aplecați-vă înainte pentru a încerca să vă atingeți degetele de la picioare cu mâinile.

Este important să încercați să mențineți o respirație regulată și uniformă în timpul acestui exercițiu. Pentru a spori confortul, puteți pune un prosop rulat sub genunchi și o pernă mai plată între genunchi și piept pe măsură ce vă aplecați.

4. Rotirea corpului.

Este o propunere excelentă atât pentru persoanele care se luptă cu dureri de spate, cât și pentru cei care se plâng de tensiunea țesutului muscular cauzată, de exemplu, de șederea pe termen lung la locul de muncă.

Pentru a efectua această poziție, trebuie să vă întindeți pe spate, apoi să vă îndoiți genunchii și să îi duceți pe ambii simultan într-o parte a corpului (stânga sau dreapta), în timp ce partea superioară a corpului trebuie întoarsă în partea opusă.

La propriu vorbind, silueta ar trebui să semene cu litera S. Mențineți această poziție timp de două până la trei minute.

5. Aducerea genunchilor la piept.

Ca în exercițiul anterior, poziția de pornire este întinsă confortabil pe spate. Un genunchi ar trebui să fie îndoit și adus cât mai mult posibil la piept, în timp ce celălalt trebuie să rămână drept pe covoraș. Mențineți poziția timp de câteva secunde și apoi schimbați picioarele. Ar trebui să faceți maximum 4 repetări.

6. Poziția bebelușului.

Pune-te în genunchi, apoi apleacă-te în față, punând mâinile în fața ta în poziția bebelușului. Apoi, lasă-te ușor înainte și întinde brațele astfel încât coatele să atingă ușor podeaua.

Ultima etapă va fi încordarea întregului corp și coborârea frunții până la pământ. Aceasta este o propunere excelentă, mai ales pentru începători.

Să ne spuneți în comentarii dacă ați încercat aceste exerciții.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!