Sase adevaruri ale vietii pe care trebuie sa le acceptam daca vrem sa avem o viata mai usoara

Sase adevaruri ale vietii pe care trebuie sa le acceptam daca vrem sa avem o viata mai usoara

Publicat de Larisa Moldovan pe 17 May 2018 in Dezvoltare Personala

Fiecărui i se întâmplă să trăiască nu tocmai așa cum ar vrea, fiecare ar vrea o schimbare… Dar ce anume nu merge? A cui e vina? Urmărește și află lucruri care ni se întâmplă tuturor, dar nu le dăm atenție.

1.Viața nu este rectilinie.

Viața nu este un sistem de grafice, scheme, orare. Și este firesc dacă la o anumită vârstă, privind îndărăt, nu ai reușit să finisezi o universitate, să găsești job- ul care ți s- ar potrivi, să- ți faci o carieră, să- ți faci o familie, să agonisești o brumă de avere. Asta poate să se întâmple oricui, în diferită măsură și deci, nu ar trebui să te critice cineva. În fond, ce- ți pasă ție de ceilalți? Mergi înainte! Fruntea sus! Tu decizi viața ta și- ți rezervezi atât timp cât îți dorești. Oamenii, în general, de pe banca școlii își construiesc un traseu și- l urmează, alcătuind scheme de viitor, calculând pași concreți, până ajung la un final…în două cu DEPRESIA. DEPRESIA ACEASTA ATÂRNĂ CA UN TOPOR ASUPRA RUTINEI NOASTRE, PE CARE NOI ÎNȘINE AM CONSTRUIT- O, TRĂIND “AȘA CUM TREBUIE”.

2.Deseori alegem partenerii care “nu sunt ai noștri”.

În general, de unde această normă să fii neapărat în relații cu cineva, începând de la cereva vârstă? Dragostea crescută în glastră, dragostea din comoditate, care înflorește o dată cu necesitatea de a avea pe cineva alături, de a împărți patul cu cineva, la un moment TE VA PLICTISI. Tindeți să găsiți acele relații și acei parteneri care vă vor face să creșteți peste voi înșivă, devenind mai buni, parteneri care vă vor oferi certitudine, fericire în toate celulele. Aveți răbdare. Nu vă conduceți de lozinca ”Nu vreau să fiu singur (ă)!” Și, cel mai IMPORTANT: luptați pentru acele persoane cu care vă este bine și care sunt cu adevărat ALE VOASTRE!

3.Umbrele din trecut ne domină.

Ține minte următoarea regulă: în viață toate se întâmplă și toate trec. Și se vor mai întâmpla, și oricum se vor trece toate…Dezamăgirile, durerile, frustrările, la un moment ne pare că le vom purta cu noi mereu. Dar, ține minte, dacă vei permite fiecărui moment dureros, neplăcut să te domine, atunci riști să vezi în negru totul în jurul tău. Imaginează- ți că ai ratat o șansă de a avansa în post acum cinci ani, până acum regreți și ți- ai proiectat o imagine personală (autoportret) negativă, de aceea, acest sentiment de neâncredere personală, de anxietate, de inferioritate te va împiedica să accezi la un post bun acum, în prezent, deși poți fi cea mai bună candidatură…PENTRU CĂ REFUZI SĂ CREZI ÎN TINE! Tot așa vei rata partenerul compatibil ție, din frica că fostul te- a părăsit pentru careva motive. LASĂ TRECUTUL TRECUTULUI! MERGI ÎNAINTE FERM ȘI IUBEȘTE- TE, MAI PRESUS DE TOATE EXPERIENȚELE BUNE SAU RELE!

4.Ne punem ștreangul pe gât atunci când…ne comparăm în raport cu altcineva.

Numărul de like- uri în Instagram, numărul de prieteni pe Facebook sau zerourile de pe cardul bancar nu vă garantează fericirea și autorealizarea. Poate credeți că cei care dețin averi fabuloase au satisfacția acestei vieți? Fals! Privind pozele prietenilor în rețele de socializare, comparându- ne cu divele, cu actorii celebri, cu colegii care au anumite reușite, dacă nu ne omoară fizic (în sens concret), atunci cu siguranță, ne macină psihic. Aceste standarde mutiple pe care le construim comparându- ne cu alții ne doboară ca personalități. FII TU ÎNSUȚI ȘI VEI VEDEA CĂ VIAȚA E ATÂT DE UȘOARĂ!

5.Oamenii au uitat de sentimente.

De ce? Frica de a nu fi considerați firavi, naivi, demodați, sufletiști, dar și frica de a nu lăsa sentimentele noastre la cheremul persoanelor care se pot juca cu ele, frica de a nu fi comici…Societatea de azi a dezbrăcat omul de posibilitatea de a simți. Fii sincer cu cei care îți sunt importanți! Vorbește de dragoste atunci când inima o cere! Spune mamei cât de mult o iubești! Nu lăsa lumea de azi să te transforme în stană de piatră! DESCHIDE- TE! CURAJ!

6. Noi ne distrugem viața cu rutina pe care o acceptăm ca normă.

Această RUTINĂ A VIEȚII ne împiedică să descoperim talentul din noi, potențialul nostru. De ce? Suntem prinși în lucru, în studii, în viața de familie. Viața este o înlănțuire de evenimente, FERICIREA ESTE ATITUDINEA NOASTRĂ FAȚĂ DE ACESTE EVENIMENTE. De ce să nu încerci să faci ceea ce ai vrea, ceea ce îți place, ce îți reușește, și care te face fericit?

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!