Șapte semne ale unei persoane slabe care pretinde că este puternică

Șapte semne ale unei persoane slabe care pretinde că este puternică

Publicat de Larisa Moldovan pe 23 October 2023 in Dezvoltare PersonalaPersonalitatePsihologie

O persoană slabă nu este cea care obosește repede, care este vulnerabilă și anxioasă. O persoană slabă nu este o persoană retrasă, modestă și liniștită. Nu este cea care se îndoiește de sine și nu știe să fie autoritară.

Slab este cel care pretinde a fi puternic și își atribuie calitățile unei persoane puternice, a unui lider. Acesta este pericolul cu care te poți confrunta: poți avea încredere într-o astfel de persoană, poți crede în ea, poți s-o urmezi, dar apoi te va înșela, te va trăda și te va lăsa baltă.

1. O persoană slabă tinde să pretindă că este puternică.

Aceasta este principala caracteristică a unei persoane slabe. Ea organizează cursuri, de exemplu, sau creează comunități sau pur și simplu oferă conversații din prietenie. Dar nu va ieși nimic bun din asta.

2. O persoană slabă este vorbăreață.

Vorbește mult, spune cuvintele corecte. Dar acțiunile sale contrazic cuvintele sale. Multă vorbărie, clișee, declarația “poziției sale”, care se schimbă în funcție de circumstanțe, sunt semne de slăbiciune interioară. Un butoi gol face mult zgomot.

3. Cuvintele și acțiunile sunt în contradicție.

,,Trebuie să fim sinceri! Sinceritatea este cea mai bună politică!” – spune persoana slabă și imediat minte. ,,Trebuie să fim loiali idealurilor!” – și imediat uită aceste idealuri. Cu cât diferența dintre cuvinte și acțiuni este mai mare, cu atât persoana este mai slabă.

Ar trebui să tacă! Sau să vorbească despre altceva. Dar asta e cheia; el vorbește despre ceea ce nu face. Despre ceea ce nu poate avea. Astfel, cei bolnavi vorbesc constant despre sănătate. Sinceritatea, loialitatea, fidelitatea, idealurile – în viață, rar vorbim despre acestea când vine vorba de ei.

Întotdeauna ne îndoim: suntem destul de sinceri și loiali? Cum ne vom comporta în timpul perioadelor dificile?Un om slab vorbește despre asta fără îndoieli. Pentru că vorbele și acțiunile în viața lui sunt separate. Mereu.

4. O persoană slabă își justifică toate acțiunile 

El niciodată nu va recunoaște că a mințit, că nu a făcut față, că a fugit, că a abandonat pe cineva, că a încălcat regulile eticii. El va găsi motive pentru tot, va justifica tot și va prezenta lucrurile altfel decât au fost în realitate.

5. Un om slab este invidios.

Apoi își justifică viciul astfel: ,,Toți sunt invidioși! Toți se invidiază reciproc! Există doar invidie constructivă, care te motivează spre succes.”

Invidia împinge oamenii la acțiuni joase. Acesta e singurul lucru la care invidia împinge. Pentru că prin definiție “invidia este un sentiment distructiv, dorința de a priva pe altul de avantajele sale”. Cei invidioși nu ajung la succes, doar la eșecuri.

Dar o persoană slabă încearcă să proiecteze sentimentele sale negative asupra altora. “Toți înșală”, “toți sunt invidioși”, “toți fură”…

6. Se laudă cu lucruri, achiziții și exagerează realizările sale.

Este important pentru el să pară bogat și de succes. Cu toate acestea, realizările și achizițiile sunt destul de mizerabile. Dar el nu înțelege asta, așa că se laudă tuturor cu noul său telefon sau ceas.

El nu poate crea nimic bun; pentru asta sunt necesare eforturi serioase, muncă îndelungată. Dar el fără jenă își arată “picturile” sau “compozițiile muzicale”, care sunt o rușine chiar și pentru un elev. Lui i se pare că arta, filozofia sau literatura sunt ușoare. De ce să înveți? El le-a făcut într-o clipită.

Acest lucru se datorează faptului că un om slab își supraestimează forțele. El se supraestimează mereu, este o persoană slabă. Are o părere foarte bună despre el și una foarte rea despre ceilalți, deși depinde foarte mult de opinia celor din jur. De aceea le arată succesul său aparent, realizările sale îndoielnice, achizițiile.

7. Se comportă urât cu cei care nu se pot apăra.

Se comportă urât și superior cu cei care sunt inofensivi. El se comportă arogant, astfel încât alții să se teamă. Dar în fața celor puternici, el este lingușitor. Dar în secret îi invidiază; la prima ocazie, va ataca pe cineva care și-a pierdut poziția și puterea.

În sine, un om slab nu este periculos. Lăsați-l să se laude și să promită. Dar nu aveți încredere în el, nu îl urmați, nu faceți ce spune acesta.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!