Sapte obiceiuri budiste pe care ar trebui sa le adoptam toti in viata noastra! “Evenimentele de mâine depind foarte mult de acţiunile de astăzi”

Sapte obiceiuri budiste pe care ar trebui sa le adoptam toti in viata noastra! “Evenimentele de mâine depind foarte mult de acţiunile de astăzi”

Publicat de Larisa Moldovan pe 8 March 2019 in Dezvoltare Personala

‘Vieţile noastre se încheie în ziua în care rămânem tăcuţi în privinţa lucrurilor care contează.” — Martin Luther King

Intreaga filosofie a budistilor se invarte in jurul ideii de a reduce suferinta; poate ca aceasta filosofie iti poate parea ciudata si aproape imposibila, insa adevarul este ca duce la o mai mare fericire.

Aceste reguli va vor fi de folos pentru tot restul vietii voastre.

1. Simplifica – Buddha nu s-a nascut un pustic; de fapt, el s-a nascut un print. Putea strange o gramada de lucruri intreaga lui viata… insa nu a facut-o. In schimb, a renuntat la tot ce inseamna lucruri materiale si a indraznit sa mearga mult mai mult cu viata lui. Pana la urma, fericirea vine din interior… de ce sa o cautam in jurul nostru? Avand in vedere acest principiu, el a facut tot posibilul sa renunte la tot ce era inutil si sa imbratiseze o realitate mai profunda. Aceasta este baza simplitatii.

2. Ofera – Cand poti dezolta o atitudine dezinteresata, te concentrezi mai putin asupra problemelor personale. Mintea ta devine mai calma si vei putea sa oferi mai multa iubire oamenilor din jurul tau. Fericirea adevarata este unul dintre pilonii vietii spirituale. Cand ii ajutam pe altii, gasim o satisfactie mai profunda.

3. Mediteaza – Stim din cercetarile si studiile realizate ca meditatia schimba creierul. Nu doar asta, insa schimba si mintea noastra. Buddha a stiut de la inceput ca meditatia este un instrument puternic, acesta fiind piatra de temelie pentru iluminare. Poate ca nu ai timp sa meditezi in fiecare zi, insa chiar si cateva minute iti pot schimba viata.

4. Asculta persoanele intelepte – Asculta oamenii batrani si persoanele cu mai multa experienta. Aceasta este calea celor intelepti. Daca te uiti in jur gasesti intotdeauna oameni incredibili de la care poti invata foarte multe lucruri.

5. Accepta intelepciunea ca mod de viata – Este usor sa ii judeci pe cei din jurul tau. La urma urmei, barfa si judecata fac parte din viata noastra – insa asta nu inseamna ca ne putem schimba. Ca ne putem concentra asupra binelui din jurul nostru. In fiecare zi putem invata lucruri noi, putem fi mai buni, putem incerca sa comunicam mai bine si mai frumos.

6. Adopta schimbarea – In fiecare dimineata ne trezim si ne uitam in oglinda. Identificam persoana pe care o vedem ca fiind “noi”. Crestem atasati de aceasta perceptie – corpul nostru, personalitatea noastra. Cand timpul trece si aspectul fizic se schimba ajungem sa suferim.

Totul se schimba – aceasta este legea fundamentala a universului. Cand intelegem acest lucru si il imbratisam, pacea isi face loc in viata noastra.

7. Traieste in prezent – Mintile noastre fac acest lucru amuzant unde incearca sa traiasca in trecut sau viitor, readucand in plin plan conversatii si scenarii vechi de nenumarate ori. Insa acest lucru nu este realitate. Viata nu s-a intamplat ieri si nici nu se va intampla maine. Viata se intampla ACUM.

Evenimentele de mâine depind foarte mult de acţiunile de astăzi: „Conform Budismului, este o relaţie proporţională între cauză şi efect în ceea ce priveşte durerea şi plăcerea. Cauza imediată este karma. Karma înseamnă acţiune. Evenimentele de mâine depind foarte mult de acţiunile de astăzi, evenimentele de anul acesta depind de cele de anul trecut, în timp ce evenimentele acestui secol depind de cele din secolele anterioare. Acţiunile generaţiilor anterioare afectează viaţa generaţiilor viitoare.

Cu toate acestea, există o diferenţă între acţiunile întreprinse de către un grup de oameni şi acţiunile desfăşurate de o singură persoană. În cazuri individuale, acţiunile din prima parte a vieţii vor avea efect asupra părţii a doua a existenţei.“

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!