Sapte legi are iubiri implinite

Sapte legi are iubiri implinite

Publicat de Larisa Moldovan pe 21 January 2019 in Relatii

“Uneori este de ajuns sa fii langa cineva. Nu ai nevoie sa il atingi. Nici macar sa vorbiti. Un sentiment trece de la unul la altul. Nu esti singura.” ( Marilyn Monroe)

Calea catre o poveste de dragoste fericita.

Un manual care sa ne poarte pasii catre marea iubire ar fi, probabil, una dintre cele mai importante inventii ale lumii si daca i-am urma ABC-ul, am trai toti mai fericiti, fiecare cu jumatatea sa. Din pacate, o astfel de carte nu a fost inca scrisa. Chiar si asa, in construirea unei relatii amoroase, putem respecta toti cateva reguli de aur care sa contribuie la dezvoltarea armonioasa a conexiunii dintre cei doi parteneri. Prin urmare, iata care sunt cele cateva legi spirituale esentiale pe care trebuie sa le respectam atunci cand ne dorim o poveste de dragoste implinita.

1. Intr-o relatie, egalitatea nu presupune ca cei doi trebuie sa castige o suma egala de bani, sa provina din acelasi mediu social sau sa aiba o infatisare la fel de placuta. Egalitatea intr-o relatie amoroase inseamna ca si unul si celalalt au valori comune si ca se respecta unul pe celalalt, ca parteneri egali. Niciunul dintre ei nu are exclusiv obligatii iar celalalt exclusiv drepturi. Parerile lor valoreaza in egala masura in luarea unei decizii iar vocile lor sunt auzite in egala masura. Niciunul dintre ei nu trebuie sa se sacrifice pentru celalalt.

2. Niciunul dintre parteneri nu are dreptul sa il domine pe celalalt. Intr-o astfel de situatie, nu exista progres, iubirea nu are loc sa creasca si nu poate creste asa cum nu poate creste o floare artificiala, chiar daca este udata si pusa in pamant. Atunci cand unul dintre cei doi il stapaneste pe celalalt, nu va exista niciodata cu adevarat „noi”.

3. Totul in jurul nostru este schimbare, inclusiv in relatia amoroasa. Daca muntii, oceanele si celulele se schimba, cu siguranta si noi ne schimbam. Important este ca cei doi parteneri sa invete sa faca acest lucru impreuna si sa nu se agate cu disperare de un singur moment din trecut. Schimbarea, de multe ori, presupune si evolutie. Una dintre conditiile esentiale ale functionarii unui cuplu este eliberarea de trecut si speranta in viitor.

4. Loialitatea intr-o relatie este, de multe ori, ca o compozitie muzicala armonioasa formata din vibratia universului interior din fiecare dintre cei doi. Din uniunea lor spirituala, se naste o noua linie melodie, o armonie unica si irepetabila. Atunci cand loialitatea dispare si unul dintre cei doi cauta un alt instrument, respectiv isi indreapta afectiunea catre o a treia persoana, armonia din cuplu se pierde inevitabil.

5. Atunci cand doi oameni pornesc impreuna intr-o relatie pe care si-o doresc a fi de lunga durata, si unul si celalalt trebuie sa se cunoasca foarte bine pe sine si sa invete inainte de orice, sa fie fericit in singuratate. In caz contrar, daca fericirea unuia dintre ei depinde exclusiv de celalalt, relatia nu se va mai baza pe incredere si pe afectiune, vi se va transforma intr-una de codependenta.

6. Lipsa de speranta si de incredere va atrage intotdeauna un deznodamant nefericit. Daca unul dintre cei doi parteneri traieste in permanenta cu teama ca va fi abandonat, atunci isi construieste singur aceasta posibilitate si va trece cu vederea toate elementele de siguranta oferite de partener. Fara incredere si speranta, orice relatie, indiferent cat este de mare iubirea de la temelie, nu se va dezvolta armonios.

7. Un alt aspect extrem de important de care doi oameni indragostiti trebuie sa tina cont este faptul ca perfectiunea nu exista. In schimb, onestitatea si acceptarea greselilor, precum si a defectelor umane sunt unele dintre pietrele de temelie ale unei relatii sanatoase. Desigur ca acceptarea unor defecte nu presupune supunerea oarba si trecerea cu vederea sau acceptarea unui tipar comportamental abuziv. Aceasta lege spirituala se refera la puterea de a accepta ca suntem oameni si trebuie sa invatam sa traim in armonie cu cei din jurul nostru, cu atat mai mult atunci cand vine vorba despre persoana iubita.

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!