Sapte greseli pe care le face aproape orice femeie

Sapte greseli pe care le face aproape orice femeie

Publicat de Larisa Moldovan pe 29 October 2017 in Dezvoltare Personala

Este un mit faptul că oamenii se îndrăgostesc la prima vedere și că dragostea lor este eternă. În orice caz, nu aceasta este calea de a-ți construi o casă, a-ți face o carieră sau a-ți reveni dintr-o boală. Totul depinde de femeia implicată în relație. Dacă o femeie se schimbă, atunci și relația ei cu bărbatul se va schimba.

În acest articol vei găsi șapte greșeli comune întâlnite la femei.

1. Ții prea mult morală

Greșeala principală într-o relație este inițierea prea multor discuții de către femei. Nu este vorba de pălăvrăgeala fără niciun sens. Dar de genul de discuții în care, în loc să explice de ce se simt dezamăgite, femeile vor să învețe bărbații cum să facă anumite lucruri și tind să țină morală.

2. Ești aruncată de la o extremă la alta

Femeile mai fac o greșeală: se mișcă prea repede de la „mereu disponibila” la „absolut indisponibilă”.

Sunt două momente de reținut aici:

Când o femeie este întotdeauna disponibilă pentru intimitatea cu partenerul său, indiferent de cum se comportă acesta, ea își pierde din valoare atât în ochii ei, cât și în ai partenerului. Atunci când o femeie acționează ca un lider sau ca o „mamă” în familie, ea pierde din atractivitatea amoroasa. Și aceasta se explică prin faptul că pentru bărbați „mamă” și „amor” sunt lucruri destul de diferite. El o iubește pe „mami”, dar își va găsi altă femeie pentru amor.

Femeia este combinația dintre o fată și o mamă. Împreună, aceste două elemente construiesc o femeie calmă, armonioasă care știe să fie flexibilă. Mami nu poate fi flexibilă, pentru că își face mereu griji pentru ceva și trebuie să fie corectă. Pe de altă parte, o fată poate fi flexibilă doar pentru că este prostuță. Atunci când o femeie învață să își înțeleagă propriile sentimente, când descoperă ce este bucuria și liniștea, ea învață cum să găsească modalități de a ajunge la această stare.

Femeile așteaptă ca bărbatul să acționeze și să îndrepte lucrurile. Lucrurile nu se vor îndrepta. Aceasta se întâmplă pentru că nevoia primordială a vieții este de a fi iubit. Putem realiza nevoile de bază doar în mod independent. Dacă o femeie nu își poate îndeplini nevoile de bază în mod independent, nefericirea ei va crește. Acest lucru se va întâmpla chiar dacă va părea că ea face ce este corect și că bărbatul se comportă ca în filme. Ea nu va simți nimic. Iar acest lucru va duce la încetarea relației.

3. Transformi tigrul în pisică

Femeile încearcă adesea să aducă în atenția bărbaților faptul că nu trăiesc conform așteptărilor. Continuă cu afirmații de genul: „Ești leneș!”, „Când se va termina?”, „Nu faci niciodată bani”, „Când vei lua o decizie?”. Luând această poziție, îl vei transforma într-o pisică care nu va dori să meargă în direcția pe care încerci să o indici. Este o alegorie care demonstrează acest lucru: dacă în fiecare zi lovești puternic un tigru cu un papuc, îi spui că nu este puternic și că nu este tigru, acesta va începe să se comporte ca atare.

Sugerăm femeilor să folosească expresii de genul „Știi cât de tristă mă simt?” sau „Sunt foarte supărată, pentru că ți-am explicat cât de important este pentru mine și am sperat că vei înțelege”. Astfel, femeia își împarte responsabilitatea pentru starea ei cu bărbatul. Este foarte important, pentru că femeile așteaptă să simtă această responsabilitate. El este o creatură iubitoare de confort, căruia nu-i prea place responsabilitatea personală și este mult mai ușor pentru un reprezentant al „se(*)ului puternic” să facă o femeie să se simtă confortabil acum, decât să își asume responsabilitatea pentru nefericirea ei mai târziu.

4. Nu recunoști fericirea

Se întâmplă ca fetele cu statut, vârstă, experiență și educație complet diferită să facă exact aceleași greșeli. Ce reiese de aici? Că părinții au o mare responsabilitate. Trebuie să le ofere fiicelor lor experiențe fericite, așa încât mai târziu ele să se poată identifica în societate. Astfel, atunci când o fată își începe viața, ea nu știe ce înseamnă a fi cu adevărat fericită. Cunoaște vag acest sentiment, asociindu-l cu momentele când a fost premiată pentru ceva, când a obținut note bune la școală, când a avut un comportament bun și așa mai departe. Prin urmare, ea își începe viața fără a ști ce este fericirea, întâlnește un bărbat care îi spune „eu sunt fericirea” și începe relația cu el. Trec doi sau trei ani, dar ea nu simte această fericire.

Sarcina principală a părinților este de a le transmite copiilor gustul fericirii. Dacă o femeie cultivă în sine un sentiment de bucurie,ea va împușca doi iepuri dintr-o lovitură.

5. Nu arăți afecțiune copiilor

Când o fetiță de 3 ani se apropie de un băiat, îi arată afecțiunea imediat. Comportamentul fetei este în mare parte dictat de natură. Dacă o femeie matură ar avea același comportament, atunci bărbatul nu ar avea nicio șansă să rămână indiferent față de ea. Dar ce se întâmplă cu acest comportament pe măsură ce crește? De ce atunci când o fată începe o relație trebuie să treacă o grămadă de timp pentru ca ea să prezinte semne de atașament? Când era copil făcea totul natural. De ce trebuie să învețe acest comportament de fiecare dată?

Este din cauza precauției și experiențelor anterioare. Atunci când femeia s-a înșelat de vreo două ori, ea începe să se întrebe: „Poate că nu vrea asta? Poate că o să mă respingă?”

Când îl ții strâns și îi spui cuvinte dulci, el nu te poate părăsi fără a arăta și a se simți rău. Exact același lucru se întâmplă cu copii noștri. Primul lucru de care trebuie să ții cont este să accepți sentimentele lor. Dacă fiica ta plânge, nu trebuie să îi spui că plânge după lucruri stupide. Trebuie să îi spui că și tu ai plâns când erai ca ea. Trebuie să o compătimești. O modalitate de a face acest lucru este de a lăsa copiii să știe că nimic nu este în neregulă cu ei. Spune: „Orice s-ar întâmpla, sunt aici pentru tine”. De asemenea, trebuie să te abții de a le ține morală.

Foarte mulți oameni spun: „Orice se întâmplă, eu sunt aici pentru tine, dar ascultă, când eram de vârsta ta…” și începe…

6. Nu îl lași să vorbească

Bărbații ar trebui să învețe cum să vorbească. În cazul în care nu vorbesc, femeile se simt nedorite. Problema este că bărbații fac planuri singuri și nu le discută cu femeile. Dacă el spune: „Voi lucra și în trei ani vom putea să ne cumpărăm o casă”, atunci ea îl va sprijini. În ochii bărbaților, faptul că trăiește cu ea, că vine acasă și mănâncă bunătățile gătite de ea înseamnă că o iubește. Femeile nu înțeleg acest lucru și se întreabă: „Ce pot să fac dacă lui îi este greu să se uite la mine când vine acasă târziu și doarme în altă cameră?” Când bărbații sunt întrebați despre asta, ei răspund: „Eu sunt cu ea, nu-i așa? Totul este în regulă”. Trebuie să vorbești cu femeia. Îi poți spune: „Sunt obosit.

Ai putea să îmi pregătești ceva?” Asta o va face fericită.

Cum poți face un bărbat să înțeleagă că trebuie să vorbească cu tine?

Ideea este că femeile pun accent pe detalii. Cu alte cuvinte, construiesc o imagine generală a ceea ce se întâmplă bazându-se pe fragmente. Bărbații, de obicei, văd doar imaginea în ansamblu. Când o femeie face ceva și apoi întreabă bărbatul „cum îți pare?”, în capul lui se produce o explozie, pentru că crede că dacă nu va spune ceva corect se va ajunge la ceartă. Vă propunem un joc. Atunci când bărbatul tău îți cere să faci ceva, să zicem te întreabă unde îi este cămașa sau te roagă să îi faci un ceai, fă-i următoarea propunere: „Spune-mi trei cuvinte simple care înseamnă atât de mult pentru mine și îți voi face cel mai bun ceai din lume”. Vei avea nevoie de ceva timp ca să-l înveți să vorbească așa cu tine. După o vreme, va începe să o facă de bună voie.

7. Nu îți recunoști propria frumusețe

De ce o femeie petrece ore în fața oglinzii înainte de a ieși, străduindu-se să arate mai bine pentru străinii din stradă, dar nu își poate găsi timp pentru a arăta un pic mai frumoasă pentru bărbatul din casă? Acest lucru se întâmplă pentru că femeile își fac griji de opinia publică. Bărbatul îi este deja alături. Ele pun mai multă valoare pe remarcile altor oameni care spun că el are o soție frumoasă, decât pe laudele primite de la propriul soț. Nu este o atitudine foarte sănătoasă și trebuie să fie îndepărtată. A fi frumoasă este datoria femeilor, indiferent de vârstă sau job.

Tehnici simple de a fi fericită:

Întreabă-te: „Ce plăcere pot să îmi ofer astăzi?”

Mergi pe jos 4 km în fiecare zi. Nu te gândi că mergi o bucată dimineață și alta mai târziu. Trebuie să parcurgi această distanță odată.

Bea apă! Spală depresia din corp.

Spune-ți: „Sunt de-acord cu mine!” de cât mai multe ori.

Pe scurt – fă ceea ce îți place dimineața. Atunci ziua va avea un bun început.

O dată în săptămână, nu fă nimic. Nu-ți strânge patul, nu mânca iaurt, nu merge la sală sau nu face nimic altceva. Este o procedură destul de importantă.

Secretul fericirii: nu există limite. Lumea este instabilă. Totul se poate schimba în orice moment. Dacă nu iei maximul din ziua de azi, mâine ai putea regreta acest lucru.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!