Sănătatea noastră depinde de legătura dintre minte și corp

Sănătatea noastră depinde de legătura dintre minte și corp

Publicat de Larisa Moldovan pe 14 February 2021 in Lecții de viațăSanatateSpiritualitateStiinta

Ce este sănătatea? Una dintre definițiile din Dicționarul Merriam-Webster spune: O stare de stabilitate a corpului, minții sau spiritului, mai ales: lipsa bolii fizice sau a durerii; o afecțiune în care cineva sau ceva se dezvoltă bine.

Odată ce sănătatea se caracterizează prin absența bolilor fizice, se poate spune că aceasta este de fapt o stare de ușurință. Putem accepta, de asemenea, că sănătatea bună, înfloritoare, este starea noastră naturală, la fel ca florile pe care le vedem înflorite în toată frumusețea lor în natură, fără a fi nevoie să „facem” nimic.

Rezultă că atunci când ne îmbolnăvim, ar trebui să ne întrebăm care este motivul posibil pentru pierderea echilibrului nostru interior, a stării noastre naturale de bine. Potrivit experților, cel mai mare vinovat este stresul.

Adevărul înfricoșător despre stres

Jeffrey Thompson: “Am avut un cabinet medical timp de de 35 de ani și am avut mulți pacienți. Am văzut o mulțime de lucruri ciudate și, cu fiecare zi care trece, devin din ce în ce mai convins că principalul cauzator al bolii este stresul. “

Joan Borisenko: “În 90% din cazuri, când oamenii merg la medic, boala se datorează stresului – dar pleacă cu antidepresive; pleacă cu tot felul de medicamente”.

Joe Dispensa: “Suntem expuși la trei tipuri principale de stres. Fizic – în caz de accident, rănire, cădere sau vătămare; chimic – de la bacterii, viruși, hormoni alimentari, metale grele, băutură și niveluri de zahăr din sânge; și emoțional – probleme în familie, probleme la locul de muncă sau dificultăți financiare. Toate deranjează echilibrul dintre creier și corp.”

Răspunsul la stres

Răspunsul la stres al corpului este conceput pentru a te salva – dar în zilele noastre participăm cu toții la un maraton de stres cronic. Dacă nu ne oferim posibilitatea de a ne odihni și de a ne recăpăta puterea, ne punem sănătatea în pericol.

Trebuie să găsim modalități de a face față stresului zilnic – sport, meditație, mers pe jos în aer liber sau pur și simplu prin excluderea dispozitivelor tehnologice. Acest lucru ne va ajuta să ne calmăm, să ne simțim centrați și să permitem corpului să revină la starea sa normală de sănătate înfloritoare.

Capacitatea corpului de a se vindeca pe sine

Îmi amintesc în copilărie că am fost uimit de capacitatea corpului de a se vindeca. Când mi-am zgâriat genunchiul, mama mea curăța rana, o umple de sărutări și o lăsa să se vindece singură. Mi s-a părut o adevărată magie că în doar câteva zile genunchiul meu a devenit ca nou, fără aproape niciun semn de zgârieturi.

Astăzi am uitat de această abilitate inerentă a corpului, deoarece societatea noastră a crezut că numai un medic ne poate salva sau ne poate vindeca oferindu-ne un remediu extern.

Îmi amintesc că în toate serialele sau filmele pe care le-am vizionat în copilărie, era un bărbat într-un șorț alb care a intrat în casă când cineva s-a îmbolnăvit, cu o pungă mică, neagră, plină cu medicamente care să îi salvează viața. Astăzi, televiziunea este plină de filme medicale, a căror acțiune are loc în secția de urgență.

Ei ne-au învățat că, atunci când suntem bolnavi sau răniți, avem nevoie de o intervenție externă pentru a ne ajuta să ne vindecăm. Este posibil ca medicii să poată repara osul rupt, dar în ADN-ul lor, celulele au o cunoaștere înnăscută a modului în care osul se regenerează și se vindecă.

Părintele iubitor dezinfectează zona degradată, dar inteligența înnăscută și funcțiile sistemului imunitar refac și vindecă țesutul.

Capacitatea corpului de a se vindeca pe sine

Medicina modernă abia începe să încorporeze în practica sa noi descoperiri științifice care dovedesc influența minții asupra corpului. Gândurile, convingerile și emoțiile noastre ne afectează sănătatea – poate mai mult decât dieta, activitatea fizică și chiar medicamentele.

Corpul este cu adevărat conceput să se vindece singur. Medicina convențională își are locul său și sunt recunoscător să trăiesc într-o eră în care știm atât de multe despre corpul uman. Cu toate acestea, până când vom găsi adevărata legătură între minte și corp, rămânem victime neajutorați într-o lume periculoasă.

Această conexiune este profundă și suntem cu toții conectați la ceea ce ne înconjoară. Suntem mult mai capabili să ne vindecăm corpul decât ni se spune și, odată ce ne dăm seama cum să o facem, vom începe să luăm deciziile corecte și să trăim viața la maximum.

Corpul nostru nu este conceput doar pentru a se vindeca – suntem destinați să fim perfect sănătoși. După cum veți afla, răspunsurile se află în noi înșine.

Însă în spatele medicinei se află giganții farmaceutici care trebuie să facă profit din vânzarea de medicamente, și nu vor lăsa oamenii să învețe despre capacitățile de auto vindecare. Toți medicii sunt sponsorizați lunar de companiile farmaceutice, astfel încât au ajuns să vorbească de rău medicina tradițională și să recomande cu ușurință diferite medicamente!


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!