Sănătatea fizică este legată de starea Chakrelor?

Sănătatea fizică este legată de starea Chakrelor?

Publicat de Larisa Moldovan pe 11 February 2021 in SanatateSpiritualitate

Bunăstarea umană depinde de un echilibru complex la diferite niveluri ale corpului: în corp la nivel fiziologic și fizic, precum și la nivel psihologic și spiritual. Aceste Chakre sunt centre ale fluxului de energie care afectează sănătatea fiecărui organ. Dacă există un dezechilibru în centrele energetice care acționează ca niște vârtejuri, acesta poate provoca un dezechilibru și, în cele din urmă, poate afecta negativ sănătatea generală.

Chakrele și bolile

Chakrele se află alineate pe coloana vertebrală, de la coccis până la coroana capului, iar atunci când o persoană este conștientă de existența lor, poate lucra împreună asupra aspectelor corpului fizic și planului conștiinței.

Chakrele sunt centre de energie care afectează bunăstarea mentală, fizică și emoțională. O persoană poate fi afectată de diverse probleme emoționale, care, la rândul lor, duc la boli fizice. De exemplu:

Muladhara: Situat în partea de jos a coloanei vertebrale, este asociat cu stabilitatea emoțională. Dacă această Chakră este blocată, persoana poate simți dureri lombare cronice. De asemenea, sistemul imunitar poate fi afectat.

Svadhisthana: afectează colonul, rinichii sau sistemul reproductiv. Dacă corpul este blocat sau există o lipsă de energie, apar sentimente de vinovăție, frică și supra-control. Apar infecții ale tractului urinar, ale sistemului reproductiv și ale infertilității.

Manipura: energia ei se găsește în organe precum pancreasul sau stomacul. Dezechilibrul sau blocajul ei poate provoca neîncredere, teamă, lipsă de respect pentru sine. Acest lucru duce la ulcere, gastrită sau probleme intestinale.

Principalele Chakre sunt enumerate mai sus, însă există șapte Chakre în total care influențează sănătatea și bunăstarea zilnică. Și depinde de fiecare persoană dacă își poate concentra viața în așa fel încât să fie mai pozitivă.

Mindfulness și sănătate

Mindfulness include o filozofie a vieții prin meditație pentru a ajuta la echilibrarea Chakrelor. În plus, sunt incluse mai multe tehnici de relaxare care îmbunătățesc sănătatea celor care le practică.

Chakrele sunt agenți responsabili de reglarea câmpului energetic, sunt capabili să transforme energia corpului, deoarece reprezintă ușa de intrare prin care această energie ajunge la persoană. Pentru o viață împlinită, toate Chakrele trebuie să fie echilibrate sau cel puțin cele mai multe dintre ele.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!