Salvați acest text și recitiți-l ori de câte ori vă sufocați cu gânduri negative.

Salvați acest text și recitiți-l ori de câte ori vă sufocați cu gânduri negative.

Publicat de Larisa Moldovan pe 24 February 2021 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPsihologieSfaturiViata

1. Viața noastră este destul de complicată și dar la fel este pentru toată lumea. Chiar și oamenii de succes și celebri au aceleași necazuri ca fiecare dintre noi. Deși ne uităm la fotografiile lor din revistele lucioase și ne gândim: „Iată cineva care este fericit”, dar nu știm ce este în sufletul său.

Amintiți-vă, cu toții suferim la fel. Cu o singură diferență: unii se plâng constant, în timp ce alții își ascunde durerea.

Dar faptul că în viața este durere nu înseamnă deloc că nu poate fi și frumoasă în același timp. Chiar și atunci când problemele și necazurile cad ca zăpada pe capul tău, poți fi totuși … fericit. Pentru a face acest lucru, trebuie doar să îți schimbi perspectiva din care vezi lucrurile. Aruncă o privire diferită asupra a ceea ce ți s-a întâmplat.

2. Toată lumea va fi dezamăgită de oameni. Când cel mai bun prieten al tău trădează sau, fără explicații, iubitul te păresește, în astfel de momente, inima parcă ți se rupe de durere. Ți se va părea că nu vei mai putea avea încredere în nimeni, că nu vei avea nimic bun în viață.

Încearcă să privești ce s-a întâmplat din altă perspectivă. Înțelegând că oamenii care te-au dezamăgit nu sunt altceva decât lecții de viață. Apar pe drumul vieții noastre un singur scop, acela de a ne ajuta să înțelegem ceva despre noi înșine și despre viață în general.

Cele mai mari schimbări din viața noastră vin după ce am trecut prin cele mai mari dezamăgiri. Ele sunt impulsul creșterii noastre și ne ajută să luăm deciziile corecte.

3. Nu putem să schimbăm trecutul. De exemplu, să ștergeți ziua în care ați decis să începeți să vă întâlniți cu cineva care ulterior ți-a frânt inima. Adevărul crud al vieții este acesta: trecutul va rămâne pentru totdeauna așa cum a fost. Dar asta nu înseamnă că nu-ți poți schimba viitorul! De ce ar trebui trecutul să atârne ca o piatră la gât ani de zile, determinând acțiunile noastre actuale și pe noi înșine?

Faptul că ați ales greșit sau ați eșuat nu înseamnă că va fi întotdeauna așa și nu altfel. Ne alegem propriul scenariu de viață. Prin urmare, îți poți schimba viața în orice moment, dacă îți dorești cu adevărat.

Lasă trecutul în trecut și începe să lucrezi la viitorul tău. De la zero. Cu încrederea că totul va funcționa.

4. Cel mai rău lucru pe care îl putem face pentru noi înșine este să credem în presupuneri și speculații. Acestea sunt un fel de „jocuri de minte”, atunci când începem să ne gândim la motivul pentru care cineva nu a salutat sau nu a răspuns la un mesaj sau nu suntem promovați dintr-un motiv.

În loc să faceți această activitate inutilă, învățați să trăiți în prezent și să vă bucurați de fiecare moment al acesteia. Nu vă deranjați, doar trăiți.

5. Faptul că ceva frumos din viața ta a plecat nu înseamnă că altceva nu va veni – chiar mai bun. Viața este continuă mișcare și progres. În cele din urmă, lucrurile vor merge bine. Bolile se vindecă, problemele sunt rezolvate. Trebuie să crezi și să speri – și fericirea va veni.

6. Chiar și atunci când crezi că lucrurile sunt atât de rele, fii recunoscător. Oricât de nebunesc ar suna. Începeți-vă ziua cu recunoștință. Mulțumește Lui Dumnezeu că te-ai trezit, spre deosebire de mii de oameni de pe planetă, pentru care soarele nu a răsărit niciodată. Pentru că ești sănătos și capabil să mergi cu pe picioarele tale. Pentru faptul că familia și prietenii tăi sunt sănătoși.

Cel mai simplu și mai eficient mod de a scăpa de gândurile negative este să mulțumești Lui Dumnezeu pentru toate lucrurile pe care le ai. Și fă asta în fiecare zi!

7. „Tot dintr-o dată” – se întâmplă numai în basme și telenovele ieftine. Unele lucruri au nevoie de timp. Multe dintre ele durează luni și chiar ani. Faptul că nu ai reușit chiar în acea secundă nu înseamnă că nu va funcționa niciodată. Răbdare și doar răbdare. Aceasta este formula fundamentală pentru succes și o abordare înțeleaptă a vieții.

Trebuie să înțelegeți că tot ceea ce aveți în minte, ceea ce visați, se va împlini cu siguranță. Dacă lucrezi la asta și rămâi calm. Toate la timpul lor.

8. Dacă nu ar fi noapte, nu am putea niciodată să admirăm stelele de pe cer. Zilele întunecate și grele apar în viața tuturor. Problemele la locul de muncă, boli ale copiilor, despărțirea de cei dragi, trădare … Puteți să le enumerați la nesfârșit.

Dar toate aceste teste nu fac decât să ne facă mai puternici. Uneori trebuie să treci prin durere și disperare pentru a descoperi în tine ceea ce este ascuns adânc, profund. Ceva care ne va face cea mai bună versiune a noastră.

Deci, nu vă fie frică de noapte. Până la urmă, zorii vin întotdeauna după ea. Și sunt cei mai frumoși!

9. Oamenii cu care petrecem timp ne influențează mult mai mult decât ți-ai putea imagina. Chiar dacă nu observi asta. Dacă există oameni pozitivi în apropiere, atunci ei te inspiră și pur și simplu nu există loc sau timp pentru gânduri negative. Însă oamenii negativi acționează distructiv. Părerile și criticile lor eterne față de toată lumea și de toate – îți fură fericirea. Picătură cu picătură.

Prin urmare, există un singur sfat: evitații!

10. Pentru ca viața ta să fie fericită – doar să-ți dorești nu este suficient. Ar trebui să-ți schimbi gândirea. Gândurile negative sunt ca niște buruieni. Vor crește la nesfârșit până când le „scoateți” pe toate.

Prin urmare, încearcă să gândești întotdeauna pozitiv. Alungă negativitatea și tot ceea ce te trage înapoi te împiedică să crești și să te dezvolți.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!