“Să trăiești fiecare zi, fără a fi distras de trecut și viitor. ” – Reguli de viata de la un buddist japonez care te vor ajuta sa devii mai intelept

“Să trăiești fiecare zi, fără a fi distras de trecut și viitor. ” – Reguli de viata de la un buddist japonez care te vor ajuta sa devii mai intelept

Publicat de Larisa Moldovan pe 28 January 2020 in Dezvoltare Personala

O perioadă în care trăiam cu anxietatea și insomniile, fără să înțeleg ce se petrece în mintea mea. Poate că unul dintre motivele pentru care nu am fost niciodată în pace cu sinele meu a fost acela că nu puteam să accept faptul că nu voiam să schimb nimic.

Din păcate, ne este destul de greu să ne formăm acceptarea. Așa că ce putem face?

Ceea ce m-a ajutat cu adevărat a fost apropierea de, de Miyamoto Mushashi și de cele 21 de reguli ale sale. Le-a scris chiar cu două zile înainte să moară.

Fiecare regulă a sa ne învață să acceptăm diferit viața și să devenim confortabili cu ea. Eu le găsesc extrem de puternice, deoarece singurul mod prin care putem cultiva acceptarea este exercițiul și atitudinea.

Iată care sunt:

Acceptă realitatea – Acceptarea este cea mai puternică atitudine prin care poți elimina negativismul. Prin intermediul repetiției îți poți antrena mintea să tolereze, să devină puternică. Din ce izvorăște puterea? Din lipsa luptei cu sinele și din acceptarea energiei pozitive, care îți va cuprinde curând corpul.

Nu deveni obsedat de plăcere – Mai este numită și dorința de a „avea iarbă verde mereu”. Fiind oameni, suntem în permanență nemulțumiți de ceva și am prefera ca lucrurile pe care ni le dorim, să se întâmple imediat. Cheia constă în educarea creierului de a se bucura de fiecare pas pe care îl faci, spre atingerea scopului final.

Nu depinde de emoții și de ghidarea lor – Sentimentele vin și trec, uneori emoțiile sunt asemeni norilor de pe cer. Acum se scutură și ne umplu de ploaie, apoi dispar și iese soarele. Astfel, nu lua decizii sub presiune emotivă.

Gândește-te mai puțin la tine și mai mult la lumea înconjurătoare – Fericirea izvorăște din dorința de a-i ajuta pe ceilalți. Încearcă să fii puțin mai umil și să îi ajuți și pe cei la nevoie. Ocrotește mediul și lasă ceva în urma ta.

Nu deveni sclavul dorinței! – De ce? Pentru că vei ajunge să cazi într-o capcană. Nu vei fi niciodată mulțumit cu tine, cu ce ai sau cu ceea ce fac oamenii din jur. Calmitatea este cheia păcii interioare.

Nu regreta trecutul – Regretul este nefolositor și dăunător firii umane. Înțelege că ai făcut o greșeală, pentru a învăța. Acum poți merge mai departe.

Nu te umple de gelozie – O altă emoție care te poate distruge, ea poate fi fatală în relația cu tine sau cu cei din jurul tău.

Nu te lăsa întristat de despărțiri – Oamenii rămân în viața noastră atât cât să ne predea lecții, apoi dispar. Știu că sună dureros, însă aceasta este realitatea.

Nu te încărca de resentimente – Dacă te vei plânge pentru fiecare problemă, ce câștigi? Se va soluționa cumva? Nu poți controla acțiunile celor din jur și nici faptul că aceștia te judecă. Eliberează-te de resentimente!

Nu deveni sclavul iubirii! – Pentru unii este o regulă controversată, însă este una adevărată. Nimic dus la extreme nu este bun, așa că inclusiv în iubire trebuie să fii temperat și selectiv.

Nu fi sclavul prejudecăților – Condu-ți viața după regulile fixate de tine, nu după ce spun alții că ar fi bun în viața ta.

Nu prinde prea multe rădăcini într-un singur loc – Trebuie să apreciezi ceea ce ai, însă fii deschis și la ceea ce este nou, doar așa poți evolua!

Nu mânca orice – Concentrează-te pe un stil de viață sănătos și așa va fi și organismul tău.

Nu deveni sclavul bunurilor materiale – Nu îți aduc niciun beneficiu, îți recomand în schimb să te bucuri de adevăratele plăceri ale vieții: prezența persoanelor dragi în viața ta, o plimbare în parc sau atingerea caldă a unei ploi de vară.

Nu deveni sclavul tradițiilor – Folosește-ți propria percepție și evaluează situația. Decide singur în ceea ce crezi!

Nu folosi arme, dacă nu este cazul – Învață să te aperi, dar folosește arma doar atunci când este cazul.

Nu te teme de moarte – Bucură-te de privilegiul că ai petrecut câțiva ani pe pământ și nu judeca soarta!

Nu deveni obsedat de avere – O vei lua cu tine atunci când mori? Nu, atunci de ce ești atât de determinat să strângi bani? Ce faci cu ei mai târziu?

Respectă-ți Dumnezeul și nu te baza pe ajutorul lui – Dacă folosești credința pentru a deveni mai productiv, este un lucru bun, însă nu îi cere doar Dumnezeului tău ajutorul, te-a lăsat pe pământ pentru a învăța și singur.

Păstrează-ți onoarea –  Fă ceea ce este corect!

Învață! – Viața în sine este o continuă lectură, citește-o cu grijă!

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!