Să-ți vezi părinții plecând din această lume este o durere pentru care nu te poți pregăti

Să-ți vezi părinții plecând din această lume este o durere pentru care nu te poți pregăti

Publicat de Larisa Moldovan pe 11 November 2020 in Pilde

Când cineva își pierde o persoană dragă, este normal să sufere. Suferința poate fi din mai multe motive. Ea reprezintă durerea față de acea persoană, iubită, apropiată, dragă, de care s-a despărțit.

Problemele apar atunci când nu renunțăm la persoana care nu mai este printre noi.

Din punctul nostru de vedere, moartea este nedreaptă și foarte des mulți oameni chiar îi reproșează lui Dumnezeu: „Cât de nedrept ești Doamne, de ce l-ai luat de lângă mine?”

Dar, de fapt, Dumnezeu cheamă o persoană la El chiar în momentul în care aceasta este gata să treacă la viața veșnică. Se întâmplă adesea ca cineva să nu dorească să renunțe la o persoană care a murit, să nu suporte faptul că aceasta nu mai este acolo, că nu se va mai întoarce niciodată.

Dar moartea trebuie acceptată ca un lucru normal, pentru că este singurul lucru de care putem fi siguri în această lume.

Există o pildă în scrierile biblice care are efecte terapeutice extraordinare asupra persoanelor care se confruntă cu supărarea în urma pierderii unei persoane dragi.

Este vorba despre câteva momente din viață ale unui om foarte religios pe nume Iov. De fiecare dată, după ce pierdea ceva foarte important și a pierdut multe lucruri valoroase pentru el și oameni, el spunea: „Dumnezeu a dat, Dumnezeu a luat”.

Drept urmare, Dumnezeu, văzând în el o credință atât de puternică, ia dat totul înapoi.

Această pildă arată că, depășind atașamentul față de ce am avut în trecut, devenim stabili emoțional și puternici. O persoană, învață de la naștere până la moarte.

Învață să fie împreună cu ceilalți, identificându-se cu societatea. Dar, în același timp, de fiecare dată există un proces de dezvățare, adică deconectare, separare. O vorbă frumoasă din popor spune că ”orice învăț are și dezvăț”.

Nu există nimic al nostru în această lume. La urma urmei, ce înseamnă „al meu”? Al meu, este al meu într-o oarecare măsură. În fiecare moment al vieții noastre, trebuie să fim pregătiți să ne despărțim de tot ceea ce considerăm al nostru.



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!