Sa te bucuri de ceea ce ai si sa fii recunoscător! Atat de usor sa fim fericiti…

"Chiar daca te afli pe calea cea buna, se va trece peste tine daca doar stai acolo." - Will Rogers De multe ori m-am intrebat care este secretul oamenilor fericiti. Sau daca acestia exista cu adevarat si nu sunt doar o plasmuire a mintilor noastre inocente si visatoare. Pana cand am ajuns sa cunosc astfel de oameni: fericiti, cu inima la vedere, zambitori, optimisti si plini de bucurie si entuziasm. Da, fericirea exista. Si oamenii fericiti nu sunt Fata Morgana, ci chiar invingatorii greutatilor de zi cu zi si incercarilor vietii. Cand eram mai mica credeam ca oamenii destepti sunt fericiti. Ori de cate ori auzeam pe cineva ca studia la o facultate importanta il asociam cu un om pe deplin fericit. Astazi nu mai cred asta. Pentru ca pur si simplu am mai crescut. Si pentru ca am mai invatat ceva intre timp. Astazi sunt convinsa ca fericirea nu tine de IQ si nici de EQ. Nici de bogatie si nici de saracie. Nici de singuratate si nici de iubire. Fericirea nu tine decat de noi. De fiecare in parte. Sunt alegerile pe care le facem in fiecare zi care ne aduc fericirea. Sunt zambetele pe care decidem sa le purtam chiar si atunci cand greutatile vin ca bolovanii asupra noastra. Sunt gandurile pline de speranta si optimism pe care le preferam in ciuda framantarilor si grijilor de zi cu zi. Sunt eforturile si sacrificiile pe care le facem pentru cei dragi, pentru noi, pentru o viata mai buna. Sunt gesturile de omenie, bunatate si generozitate pe care decidem sa le facem pentru altii. Sunt toate lucrurile, gandurile, emotiile, sentimentele si trairile pe care le purtam in sufletele noastre care ne aduc fericirea. Secretul fericirii este ca nu exista un secret. Oricine poate fi fericit. Indiferent de starea materiala si sociala. Secretul fericirii suntem fiecare in parte. Pentru ca de noi tine sa fim fericiti, sa luam decizii corecte, sa facem lucrurile bine, sa fim onesti si buni unii cu altii, sa oferim iubire si suport, sa ne purtam in cel mai frumos mod posibil cu cei din jurul nostru. Secretul fericirii este echilibrul. Aceasta este concluzia la care am ajuns. Echilibru in suflet, in minte, in viata de zi cu zi, in alegerile pe care le facem, in visurile pe care cautam sa le realizam, in eforturile pe care le decidem sa le facem, in limitele pe care dorim sa le desfiintam. Nu e usor sa fii fericit! Dar nici imposibil nu este.

Devin-o persoana de care ai fi avut candva nevoie!

Viata are un fel ciudat de a ne invata cine suntem cu adevarat. Ea nu foloseste cuvinte mari si pompoase, insa are capacitatea de a le face pe cele mici si neinsemnate sa-si faca pe deplin datoria… Viata ne demonstreaza ca ea nu tine cont de educatia oamenilor, insa oamenii educati o inteleg mult mai bine. Toate experientele prin care trecem isi lasa o amprenta asupra noastra, fie ca suntem de acord sau nu cu acest lucru. Insa, doar anumite experiente ne schimba cu adevarat. Asa cum regasesti intr-un album muzical doar doua sau trei piese fenomenale, iar restul exista doar pentru a sublinia perfectiunea celor cateva! Cum ai putea sesiza diferenta intre fenomene sau lucruri, altfel, decat comparandu-le? Daca nimic nu te impresioneaza si nu te schimba, inseamna ca ai probleme cu evolutia. Iti place sa ramai pe loc. Nu este neaparat ceva rau caci unii nu simt nevoia sa inainteze. Raman in propria carapace si asteapta sa-i scoata cineva de acolo, desi nimeni nu are o astfel de obligatie! Fiecare zi traita poarta pentru tine un mister si un dar de care ar trebui sa profiti din plin. Nu intoarce spatele acestui dar pana nu vei intelege cu adevarat ce se afla in cutie! Ai grija de gandurile pe care le cultivi caci ele-ti vor trasa viitorul. Daca aceste ganduri vor fi atent selectate, cu siguranta vei ajunge persoana pe care ti-ai dorit candva s-o intalnesti. Nu va fi un lucru usor sa lasi deoparte tot ce te impiedica sa cresti. Trebuie doar sa inveti in fiecare ceas cum sa devii un om mai bun! Iar daca simti uneori ca ai obosit, incearca sa te odihnesti putin… Nu sa renunti!
Publicitate

“Fii fericit pentru acest moment. Acest moment este viaţa ta.” — Omar Khayyam

Atâta lume aleargă după fericire. Și-o doreșc mai ceva ca pe un bilet câștigător la loto. Visează la ea cu ochii deschiși sau închiși.

O pretind de la ceilalți și speră să aibă parte de ea. Dar ce înseamnă fericirea, de fapt? Mulți nu știu, o cer, o vor, apoi o așteaptă. Si ea vine, întotdeauna vine, dar dacă nu ști ce-i, nu poți s-o recunoști. Si trece pe lângă tine, se duce la altcineva. Iar tu ramai să o aștepți, poate revine… Fericirea e lângă tine, întotdeauna, la o privire distanță, dacă ai știi să o vezi. Cu ochii sufletului, pentru ca cei ai trupului se uita întotdeauna după altceva.

Fericirea e in micile bucurii de peste zi. Nu trece zi fara sa nu ai motive de fericire. Iti garantez. Indiferent de felul in care arată viata ta. Indiferent de câte lipsuri ai, tot ai motive sa fii fericit.

Fericirea începe de dimineață, atunci când te trezești lângă cineva drag, atunci când ai cui sa spui “buna dimineața”. Atunci când ai cui sa zâmbești si cine sa-ti zâmbească. Fericirea înseamnă să ai părinții in viață, să ai copii, să ai o casă si ce sa pui pe masă, să ai ce îmbracă, să vezi, sa simți, să te plimbi, să ai un job, să fii sănătos. Mai ales sa fii sănătos. Prețuim asa puțin faptul ca suntem sănătoși incat nici nu consideram că ăsta ar fi motiv de fericire. Nu apreciem că tot ceea ce facem se datorează faptului că suntem sănătoși.

Fericirea este in pupicul pe care ti-l da copilul tău, cu brațele strânse in jurul gatului, in momentele de tandrețe si alint, in privirea aceea inocenta si sincera. Când ii citesti povestea de seara, când alergați in parc, când ii oferi jucăria mult așteptată. Când îți oferă primul surâs, când face primul pas, când te striga prima dată.

Publicitate

Fericirea stă in îmbrățișarea persoanei iubite, in atingerea umărului pe care știi ca te poți baza sa muți munții, dacă ar fi nevoie. Fericirea e in dragostea ce va unește si va face mai frumoși, mai buni, mai puternici.

Fericirea stă in vorba buna venită de la un prieten, exact atunci când ai nevoie, in sfatul care te ajuta să mergi mai departe când nu vedeai nicio ieșire. In telefonul salvator, in întâlnirea potrivita.

Fericirea stă in dragostea părinților care te-au crescut cu trudă si iubire, in casă părintească unde te poți întoarce oricând sa-ti încarci bateriile sau sa-ti lingi rănile. In ajutorul necondiționat pe care știi că il găsești oricând acolo.

Fericirea înseamnă sa poti sa ajuți, sa ștergi lacrima unui om, sa-i dai motive sa zâmbească, sa-i redai speranta. Aceasta este pentru mine fericirea. Sa te bucuri de ceea ce ai si sa fii recunoscător. De aceea cred că foarte putini sunt oamenii care pot afirma că nu au motive de fericirea. Si aceia sunt oameni care se luptă cu multe lipsuri și poate chiar cu o boală.

Daca tu citesti acest text de pe computer/smartphone/tableta, nu cred ca te poți plange de lipsuri. Totul este o chestiune de percepție, depinde unde te uiți, ce alegi sa vezi si ce înseamnă fericirea pentru tine.

Sursa: psiholog.wordpress.com

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!


Publicitate


Alte Articole