Sa poti trece cu adevarat peste o despartire trebuie sa inveti sa accepti durerea…

Publicitate

In ultimii doi ani am trecut prin doua despartiri dureoase. Cand s-a incheiat cea de-a doua relatie, am simtit ca mi se rupe inima. Am avut nopti intregi in care doar am plans, m-am invinovatit si m-am gandit cum ar fi fost daca as fi facut altceva. Orice. Insa intr-o dimineata, m-am trezit si am hotarat sa accept direct durerea. Sa nu mai invinovatesc pe nimeni. Sa accept ce s-a intamplat, sa invat o lectie pe care sa o iau cu mine in viitor.

Insa nu a fost atat de usor precum speram. Acceptarea durerii era ca si cum as fi incercat sa merg cu o barca printr-o furtuna. Se simtea infricosator, incomod si haotic.

Am incercat sa fiu sincera cu mine. Sa privesc aceasta despartire cu alti ochi. Sa inteleg ca este mai mult decat durere – au fost si amintiri frumoase pe care as vrea sa le pastrez in viata mea. A trebuit sa reflectez asupra sentimentelor de insecuritate pe care le-am simtit.

Acceptand durerea am invatat sa ma accept pe mine insami. La inceput a fost incredibil de neplacut. Insa cu cat permiteam mai mult mintii sa proceseze ceea ce sufletul simtea, cu atat ma simteam in control asupra emotiilor mele.

Cea mai importanta lectie pe care am luat-o cu mine din aceasta experienta este urmatoarea: nu trebuie sa neglijam durerea pentru ca acest lucru nu duce la fericire pe termen lung. Ascundem ceea ce simtim si, atunci cand ne este lumea mai draga, ajungem sa o resimtim. Este mai usor sa negi durerea decat sa o accepti si sa inveti din ea. Toate aceste sentimente dificile sunt incredibil de neplacute si facem tot ce putem pentru a fugi de ele. Insa, in cele din urma, doar ne fac rau.

Publicitate

Negarea durereii impiedica cresterea si progresul in viata. In negarea noastra, refuzam sa invatam lectiile in greutatile inevitabile ale vietii. Cand acordam timpul necesar pentru a procesa si intelege durerea, nu doar ca ne dam seama de puterea pe care o avem asupra starilor noastre, ci facem si un lucru minunat pentru sufletul nostru pe termen lung – il invatam sa simta cu adevarat.

Durerea este naturala si este acolo pentru un motiv – ne ajuta sa crestem si sa savuram momentele de fericire. Prin durere, invatam ce inseamna viata cu adevarat. Invatam despre noi insine. Invatam lectii de viata. Descoperim curajul care se ascunde in noi.

Lumea noastra este plina de oameni care trec prin viata cu durerea agatata de ei ani intregi pentru ca refuza sa o accepte. Si pe masura ce timpul trece, aceasta cantareste tot mai greu.

Durerea nu dispare. Ea se ascunde in alte zone ale vietii noastre. Gaseste intotdeauna noi locuri in care sa patrunda in trupurile si mintile noastre pana cand vom decide sa o acceptam si sa ne eliberam de ea.

Iata un sfat pe care l-am primit de la bunica mea: “Incearca sa nu mai judeci ceea ce simti. Daca suferi dupa o despartire nu iti mai spune “Nu trebuie sa simt asta. Sunt atat de slaba.” In schimb, accepta ceea ce simti, plangi daca trebuie si permite-i inimii sa se vindece.”

Indiferent de ceea ce inima ta simti, accepta. Durerea este autentica si face parte din viata ta pentru un motiv – acela de a te invata sa renunti la greutatea care te impiedica sa iti eliberezi sufletul.

Sursa: kudika.ro

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Publicitate
Alte Articole
De Suflet
Relatii

Adevărata iubire începe de acolo de unde tu nu mai aștepți nimic în schimb

Publicitate

“Cine iubește și este iubit nu va mai fi niciodată același om ca înainte. ” – Octavian Paler

Atunci când iubeşti, ar fi foarte bine să uiţi tot ceea ce ai învăţat despre iubire. Iubirea înseamnă să dăruieşti. Să dăruieşti iubire, sentimente, să te dăruieşti pe tine.

Mulţi înţeleg greşit iubirea. În societatea de consum în care trăim, am fost învăţaţi că totul este de vânzare, şi încercăm să facem şi cu iubirea la fel. Atunci când cumpărăm ceva persoanei iubite, de la flori şi ciocolată, până la maşini şi vile, noi facem, o afacere. Oferim ceva, în speranţa de a primi altceva în schimb. Încercăm să cumpărăm sentimentele celuilalt.

Unii chiar cred că iubirea este direct proporţională cu cadourile oferite. Este păcat că s-a ajuns aici. Ironic, lucrurile sunt mult mai simple decât credem. Există o lege biblică, care spune că tot ceea ce dăruieşti se va întoarce înzecit la tine. Dacă căutăm iubire, tot ceea ce avem de făcut este să dăruim cât mai multă iubire în jurul nostru. Iubirea sinceră nu poate fi cumpărată, deci nu o mai asociaţi cu cadourile şi banii.

Da, la o aniversare, poţi cumpăra cadouri celor dragi, dar asta nu are nici o legătură cu iubirea. Le cumperi pentru că poţi, şi vrei să le faci o bucurie. De iubire în schimb, nu îţi poţi aminti doar la aniversări. Ea trebuie purtată în suflet şi dăruită necondiţionat, zi de zi.

Când iubeşti pe cineva, nu înseamnă că acea persoană îţi aparţine. Poţi doar să speri că iubirea îţi va fi împărtăşită. Dar nu vrem să acceptăm aceasta şi încercăm din răsputeri să stăpânim persoana iubită. Lumea din jurul nostru este plină de astfel de exemple : soţul vrea să îşi domine soţia, soţia vrea să îşi domine soţul, părinţii vor să îşi domine copiii, mai târziu copiii vor să îşi domine părinţii etc.

Publicitate

Prin aceasta nu facem decât să ucidem iubirea. Ea va fi repede înlocuită cu alte sentimente ca gelozia, obişnuinţa, neîncrederea, teama, etc. Când iubeşti pe cineva, nu trebuie să îl ucizi spiritual, nu trebuie să-l aduci pe “drumul” tău. Trebuie să fiţi asemeni stejarilor care cresc în libertate. Nici unul nu creşte în umbra celuilalt. Fiecare are spaţiul lui propriu, doar direcţia este comună. Un vechi proverb spune că a iubi nu înseamnă a te uita unul în ochii celuilalt, ci a privi împreună în aceeaşi direcţie.

În altă ordine de idei, atunci când iubeşti, ar fi foarte bine să uiţi tot ceea ce ai învăţat despre iubire. Cum nu există doi oameni la fel, nici iubire identică, nu există. Atunci când simţi că iubeşti, fi tu însuţi, nu spune sau fă anumite lucruri, doar că aşa ai auzit, sau văzut la alţii. Lasă iubirea să se manifeste liberă prin tine, tu doar fiind recunoscător pentru prezenţa ei.

Dacă îţi vine să strigi, strigă, dacă îţi vine să umbli desculţ prin ploaie, umblă, dacă îţi vine să plângi, plânge, dacă îţi vine să râzi, râde etc. Totul este permis în iubire, atâta timp cât aceste trăiri sunt ale tale şi sunt expresii ale iubirii din tine.

– Dacă n-ar fi iubirea, m-aş teme de viaţă. (Grigore Vieru)

– Dacă vrei să fi iubit, iubeşte. (Seneca)

– Iubirea este misterul între doi oameni, nu asemănarea dintre ei. (John Fowles)

– Cu cât judeci mai mult, cu atât iubeşti mai puţin. (Honore de Balzac)

-Iubirea pe care o dăruim altora, este singura pe care o păstrăm pentru noi. (Elbert Green Hubbard)

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Publicitate
Alte Articole
De Suflet