Sa nu iti fie rusine cu tine! Cei din jur te vor judeca dupa aparente, ei nu stiu ce este in sufletul tau!

Sa nu iti fie rusine cu tine! Cei din jur te vor judeca dupa aparente, ei nu stiu ce este in sufletul tau!

Publicat de Larisa Moldovan pe 16 March 2019 in Dezvoltare Personala

Ca rezultat al vietii intr-o societate a criticilor, multor oameni le este rusine de nenumarate lucruri. Nu ne putem trai viata cu adevarat si nu o putem aprecia. In timp ce ne aflam sub aceasta presiune a societatii, vietile noastre sunt judecate pe baza unor idei cu privire la o viata normala.

Prin urmare, oamenilor le este rusine de modul in care isi traiesc viata. Iata cateva lucruri de care nu ar trebui sa iti fie rusine in viata!

De ce lucruri nu ar trebui sa iti fie rusine in viata?

1. Ingrijirea personala si iubirea de sine – Nu este greu sa iti pese prea mult de altii si sa incerci sa ii faci fericiti pe cei din jurul tau, in timp ce iti neglijezi propriile nevoi. Atunci cand incerci sa le satisfaci nevoile tuturor din jurul tau sau faci eforturi pentru a te asigura ca prietenii si familia sunt multumiti iti poate ocupa intreaga viata. Acest lucru te lasa fara timp dedicat propriei vieti si fericiri. Ingrijirea personala poate lua forma iesirii in oras la cina, unei vacante planificate pentru a te ajuta sa te relaxezi, unui masaj sau unei carti noi.

2. Exprimarea emotiilor – Emotiile sunt reale si joaca un rol vital in modul in care comunicam unii cu altii. Ar trebui sa te simti liber sa-ti exprimi emotiile fara sa-ti fie rusine. Terapia cognitiva te ajuta sa intelegi mai bine emotiile, iar persoanele care o folosesc se pricep mai bine la gestionarea emotiilor decat altii. Cand esti capabil sa iti gestionezi emotiile, este mai putin probabil sa fii manipulat sau sa fii victima unor stari negative.

3. Alegerea prietenilor si a partenerului – Nu este rar sa gasesti persoane iubite in afara familiei tale naturale. Persoanele cu care iti petreci viata tin de alegerea ta. Se spune ca esti foarte asemanator celor cinci persoane cu care iti petreci cea mai mare parte a timpului si a energiei. Este mai bine sa iti petreci timpul cu cei care te fac fericit si contribuie in mod activ la cresterea si dezvoltarea ta ca individ.

4.Cariera ta – Multe persoane sunt fixate pe alegerile pe care le faci atunci cand vine vorba de alegerea carierei. Primind critici din partea altora despre ceea ce ar trebui sa faci pentru a reusi in viata, alegerea ta devine mai dificila si incepi sa te ingrijorezi cu privire la ceea ce gandesc altii despre alegerea ta. Este important sa iti amintesti de ce ai ales cariera pe care ai ales-o si cum influentezi lumea prin jobul pe care il ai.

5. Trecutul care te-a facut cine esti in prezent – Unii spun ca cel mai important profesor in viata este experienta, iar cu experienta vine intelepciunea. Pe masura ce traiesti viata, experimentezi urcusuri si coborasuri. S-ar putea sa ai chiar si momente pe care sa iti doresti sa le schimbi sau care sa fi decurs altfel.
Desi nu iti poti schimba trecutul, acum ai cunostinte si instrumente din trecut care te ajuta sa creezi o viata mai buna pentru viitorul tau.

6. Abilitatea de a ierta – Actul iertarii nu ar trebui sa fie un lucru de care sa iti fie rusine. In momentul in care ierti pe cineva, te eliberezi de trecut si ar trebui sa iti permiti sa traiesti cu adevarat in prezent. Acest lucru nu inseamna ca actul care necesita iertare ar trebui sa fie facut din nou. Insa cand ierti, iti oferi posibilitatea de a te elibera.

7. Unicitatea ta – Unul dintre cele mai exprimate regrete este viata in care nu iti accepti unicitatea. Cand esti ingrijorat mereu cu privire la ce gandesc altii despre tine, uiti sa fii tu. Fii curajos si accepta persoana care esti!

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!