Să ne amintim mai des de Îngerul nostru Păzitor și să nu-i mai punem bețe în roate

Să ne amintim mai des de Îngerul nostru Păzitor și să nu-i mai punem bețe în roate

Publicat de Larisa Moldovan pe 30 July 2023 in CredințăSpiritualitate

Îngerul lui Dumnezeu este un mesager (tradus din greacă). Îngerii au fost creați înainte de apariția lumii vizibile. Numărul Îngerilor creați este foarte mare. Iar fiecare dintre noi are îngerul său păzitor.

Așa cum scrie sfântul Chiril al Alexandriei despre ei: „Imaginați-vă oamenii de la Adam și până în prezent…, dar Îngerii sunt mai mulți. Ei sunt 99 de oi, iar oamenii sunt doar o oaie…”

Îngerii au fost creați din nimic o dată pentru totdeauna, ei nu mor și nu se înmulțesc. Numărul lor s-a diminuat doar o dată cu o treime când o treime dintre Îngeri au devenit demoni, așa cum este descris de profetul Isaia.

Fiecare dintre noi are propriul său Înger trimis de Dumnezeu să ne protejeze de rău și să ne îndrume spre bine.

Îngerul Păzitor este un luptător sever și inflexibil; el încearcă să ne apere de tot ceea ce ne depărtează de Dumnezeu și de harul Său. Îngerul Păzitor știe cu precizie ce devenim când harul divin se îndepărtează de noi…

Și cel mai rapid, harul divin se îndepărtează de noi atunci când ne bucurăm de căderile spirituale ale altor oameni (deoarece Dumnezeu ne iubește pe toți și este întristat atunci când un copil iubit se bucură de căderea altuia), când condamnăm pe cineva, când judecăm, când ne lăudăm și când dorim intens ceea ce ne este interzis.

Iar Îngerii căzuți, cu care Îngerul Păzitor luptă mereu, încearcă întotdeauna să sădească în sufletul omului unele poftiri, iar dacă acestea cresc, atunci îngrijește foarte atent de creșterea acestor dorințe păcătoase: le hrănesc și le uda, pentru ca să crească un copac; știind cu exactitate că, dacă se va ivi oportunitatea – și ei vor face tot posibilul să apară această oportunitate – atunci acest copac al dorinței fatale cu siguranță va aduce fructele sale otrăvitoare.

Amintiți-vă cum regele și profetul David a dorit să aibă o femeie străină, Betsabea, și a căzut în adulter, iar apoi a ucis cu mâinile altora pe soțul ei, viteazul războinic, Urie Hetitul? Dar David, spre deosebire de mulți alții, a putut, mustrat de profetul Natan, să conștientizeze, să se căiască și să aducă roadele pocăinței.

Haideți să ne gândim mai des la Îngerul nostru Păzitor, la cum să-l ajutăm să ne salveze sufletul de la moartea veșnică; să ne străduim să-l ajutăm în această muncă dificilă cu faptele noastre, cuvintele și gândurile noastre!

Amin.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!