Să găsim “piatra din pantof” şi să scoatem “beţele din roate”

Să găsim “piatra din pantof” şi să scoatem “beţele din roate”

Publicat de Larisa Moldovan pe 14 September 2018 in Dezvoltare Personala

Ne propunem ,,să facem bani mulţi”, ,,să avem success”, ,,să avem un corp armonios”, ,,să devenim mai organizaţi” etc. Citim, cerem sfaturi, mergem la cursuri despre Cum să ne îndeplinim obiectivele, să parcurgem până la capăt dietele, să ajungem să nu ne mai doară ce ne doare.

Învăţăm rigoarea, disciplina, planificarea, depăşirea limitelor; ni se livrează cu multă bunăvoinţă şi/sau cu costuri semnificative ,,know-how,,-uri pe care începem să le implementăm în viaţa noastră cu conştiinciozitate.

Parcurgem, ca nişte elevi silitori, paşii indicaţi şi ne rezolvăm temele date de cei pe care i-am autorizat să ne înveţe: cărţi, sfătuitori, mentori, cursuri on-line sau off-line. O zi, două, trei ori chiar o lună întreagă ne ţinem de promisiuni şi de treabă: ne scriem în jurnal task-urile zilnice, bem cantitatea de apă recomandată, mâncăm doar alimentele propuse de nutriţionist, ne trezim la ora matinală programată la ceas de seară, alergăm sau mergem la sală.

La un moment dat se întâmplă ceva şi ne poticnim precum ţiganul la mal sau chiar mai devreme. Unii din noi o luăm de la capăt, perseverenţi şi optimişti; alţii dintre noi renunţăm, spunând: ,,nu-i de mine asta,, sau incercăm alte căi, alte cărţi, alţi mentori,alte metode,,. Obiectivele rămân în multe cazuri neatinse.

Ce se întâmplă când nu se întâmplă?

Atunci când ne stabilim obiective, indiferent în ce domeniu, adesea uităm/ignorăm un lucru foarte important: să aliniem fiecare obiectiv/acţiune cu restul fiinţei şi al vieţii noastre. Alinierea obiectivului cu valorile şi principiile noastre conştientizate. Alinierea obiectivului pe cele trei paliere: trup-minte-suflet. Alinierea lui cu alte obiective ce le derulăm în acelaşi timp/spaţiu. Alinierea obiectivului nostru cu obiectivele persoanelor dragi şi/sau semnificative din viaţa noastră. Alinierea cu resursele dar şi cu limitele noastre.

Apoi, este necesar să eliminăm/diminuăm din calea obiectivului propus fricile inconştiente, blocajele datorate conflictelor interioare, blocajele datorate forţelor exterioare nouă, blocajele datorită luptei dintre aceste două categorii de forţe. Este necesar să curăţăm drumul spre obiectivele noastre de buruienile convingerilor limitative sau distorsionante, de care suntem conştienţi sau nu. Şi astea sunt doar câteva dintre motivele care pot sabota realizarea unui obiectiv, oricâtă motivaţie , determinare sau voinţă am avea.

Când vedem că ne poticnim o dată sau repetitiv în ne-realizarea a ceva foarte important deşi investim timp, efort, acţiuni, bani, energie, atenţie, e bine să ne oprim, să facem o analiză atentă din unghiurile de vedere sus enumerate (şi din altele asemenea).

Uneori,cu un pic de intuiţie şi cu sinceritatea căutării interioare, descoperim ,,piatra din pantof” și ,,beţele din roate”

O rugăciune extraordinară pentru suflet si minte

Rugaciunea este unul din cele mai bune cai de a ne linisti, de a aduce pacea sufletului si de a cauta sa intelegem ceea ce ni se intampla si de ce. Prin rugaciune ne apropiem de Dumnezeu dar si de noi, ne deschidem sufletele si avem curajul de a spune ceea ce poate in mod normal nu putem. Cred ca orice rugaciune vine din suflet, cu sinceritate si gand pios, nu poate decat sa ne ajute si sa ne apropie de Dumnezeu. Fiecare om se roaga in felul lui…de acceea nu cred ca exista o rugaciune unica ci noi le facem sa fie unice. Doamne ajuta!

Speram ca aceasta rugaciune sa va aduca pace in inimi si bucurie in suflete.

Doamne, nici nu stiu ce sa iti cer

Numai Tu stii ce am eu nevoie,

Tu ma iubesti mai mult decat sunt in stare

sa ma iubesc pe mine insumi,

Da robului Tau, ceea ce nici singur nu indraznesc sa cer,

Nu indraznesc sa cer nici Cruce, nici consolare.

Pot doar sa stau in fata Ta,

Inima mea este deschisa,

Tu vezi nevoile pe care eu nu le stiu

Vezi-le si ajuta-ma cu mila Ta,

Ia-ma si ridica-ma!

Nu indraznesc sa vorbesc inaintea voiei Tale sfinte,

Inainte de oranduirile Tale de nepatruns,

Ma aduc jertfa Tie!

Invata-ma sa ma rog!

Roaga-Te insuti in mine!

Amin!

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!