Să fim darnici și recunoscători sunt lucruri care făcute cu sufletul ne pot face viața mult mai frumoasă

Publicitate

“Chiar dacă te afli pe calea cea bună, se va trece peste tine dacă doar stai acolo.” – Will Rogers

Bine faci, bine găseşti spune un vechi proverb românesc . Atunci când dăruiești din suflet fără a aștepta ceva în schimb , Cineva acolo sus, cu siguranță urzește lucrurile în așa fel încât să fii răsplătit ,în timp , cu vârf și îndesat. Este motivul pentru care merită să citim împreună o minunată povestioară despre bunătate, recunoștință , despre oameni minunați și gesturi făcute din suflet pentru suflet.

Într-o zi,un tânăr sărac care vindea diferite mărfuri din poartă în poartă, ca să-și plătească studiile la Universitate, găsi în buzunar doar o monedă de zece cenți și îi era foame.

Decise sa ceară ceva de mâncare, la următoarea casă. Dar nervii l-au trădat când îi deschise ușa o femeie superbă. În loc să ceară ceva de mâncare, ceru un pahar cu apă.

Ea se gândi că tânărul părea înfometat, așa că îi aduse un pahar mare cu lapte.

El îl bău încet și după aceea întrebă:

– Cât vă datorez?

– Nu-mi datorezi nimic, răspunse ea. Mama mea ne-a învățat că trebuie să fim mereu buni cu cei care au nevoie de noi…

Tânărul răspunse:

– Vă mulțumesc din suflet…!

Când Howard Kelly plecă de la casa aceea, nu numai că se simți mai ușurat, dar și încrederea în Dumnezeu și în oameni deveni mai puternică. Fusese pe punctul de a abandona studiile, din cauza sărăciei.

După câțiva ani, femeia se îmbolnăvi grav. Medicii din satul ei erau îngrijorați. După puțin timp au trimis-o în oraș. Îl căutară pe doctorul

Howard Kelly pentru o consultație.

Când el auzi numele satului din care provenea pacienta, simți în ochi o lumină specială și o senzație plăcută.

Publicitate

Doctorul Kelly urca din holul spitalului, în camera ei. Îmbrăcat în halat, doctorul intră să o vadă. Capriciile destinului – era ea, o recunoscu imediat… Se întoarse în sala de vizite, hotarat să facă tot posibilul să-i salveze viața. Din ziua aceea, urmări cazul femeii cu cea mai mare atenție. Ea a fost operată pe cord deschis și se recupera foarte încet… După o lungă luptă, a învins boala…! Era, în sfârșit, sănătoasă…!

Dat fiind că pacienta era în afara oricărui pericol, Dr.Kelly ii ceru biroului administrativ să-i trimită factura cu totalul cheltuielilor, ca s-o aprobe. O verifică și o semnă. Mai mult, scrise ceva pe marginea facturii și o trimise în camera pacientei.

Factura a ajuns în camera pacientei, dar ei îi era teamă să o deschidă, pentru că știa că ar fi lucrat pentru tot restul zilelor sale, ca să plătească costul unei intervenții atât de complicate…

În sfârșit o deschise și ceva îi atrase imediat atenția: pe marginea facturii citi aceste cuvinte…
afectiune-alimente-lapte“Plătită integral acum mulți ani, cu un pahar cu lapte.”

Ochii ei se umplură de lacrimi de bucurie și, fericită, îl binecuvântă pe doctor, pentru că-i salvase viața…

O poveste emoționantă din care avem de învățat cu toții, atât cei care dăm , cât și cei care primim. Este vorba despre a dărui și a fi recunoscător.

Binele aduce bine, nu-i așa ? Dacă vrei să te simți bine dăruiește din tot sufletul tău , iar persoana care primește cu siguranță se va simți la fel.

Ș-apoi „când faci tot ce poţi mai bun, nu ştii niciodată ce miracol apare în viaţa ta sau în viaţa altui om”Hellen Keller .

Să fim darnici și recunoscători sunt lucruri care făcute cu sufletul ne pot face viața mult mai frumoasă .

Ce ai mai adauga la acest articol? Scrie-ne parerea ta in comentariile de mai jos! Aici invatam impreuna despre viata! Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare articole de la noi, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Publicitate
Alte Articole
De Suflet

Ce culori sa alegem la haine in functie de ziua saptamanii si cum ne influenteaza acestea

Publicitate

Despre strânsa legătură dintre zilele săptămânii şi planetele de care acestea sunt guvernate ştim cu toţii. Astfel: ziua de luni este guvernată de către Lună, marţi – Marte, miercuri – Mercur, joi – Jupiter, vineri – Venus, sâmbătă – Saturn, iar duminica este sub influenţa Soarelui.

Si daca nu putem purta aceste culori, putem lua cu noi sau aseza in preajma noastra obiecte care au aceste culori.

Luni.

Se spune că lunea, prima zi a săptămânii este indicată pentru introspecţie, pentru începerea lucrului în scopuri care ne sunt dragi, ne atrag şi ne deschid emoţional, pregătindu-ne pentru celelalte zile care urmează. Culorile potrivite acestei zile ar fi argintiu, culoarea perlei, alb sau chiar galben. Sunt culori calme, care ne ajută să trecem mai uşor spre activităţile care ne aşteaptă după un weekend relaxant.

Marti.

Marţi este ziua în care organismul şi-a regăsit forţa, indicată pentru activităţi care ne solicită, cum ar fi mersul la sală, consumul de energie fizică fiind chiar recomandat, iar culoarea cea mai potrivită acestei zile este roşul, în toate nuanţele sale, de la roz până la cea mai închisă varietate a acesteia, o culoare vibrantă care sugerează perseverenţă.

Miercuri.

Miercuri este ziua cea mai potrivită pentru activităţi intelectuale, examene, testări, comunicare, conferinţe, culorile care ar trebui să predomine în ţinută fiind: violetul – considerată cândva culoarea regală, evocând eleganţă, înţelepciune, introspecţie; verdele, în toate nuanţele sale – o culoare a prospeţimii, relaxării, armoniei; nuanţele de maro – o culoare telurică, a celor ce sunt bine ancoraţi în realitate, demni de încredere, înţelepţi.

Joi.

Joi suntem plini de voie bună, muncim mai cu spor, facem planuri sau le realizăm pe cele puse la punct până acum, ne distrăm şi totul ni se pare mai uşor. Culorile potrivite acestei zile sunt albastrul – o culoare a încrederii, nuanţele deschise evocând linişte şi calm, galbenul cu toate tonalităţile sale de la cele mai deschise, pale, până la cele mai aprinse, pline de lumină şi expansiune – verbul zilei.

Publicitate

Vineri.

Vinerea – guvernată de planeta iubirii şi a frumuseţii – face trecerea spre sfârşitul săptămânii cu ajutorul nuanţelor de alb – culoarea purităţii, a prospeţimii, o non-culoare, de fapt; verde – care mai simbolizează şi prosperitatea, confortul, roz – romantism şi feminitate; ziua fiind foarte potrivită pentru întâlniri romantice, o ieşire la teatru sau cinema.

Sambata.

Sâmbăta – putem etala un aer mistic, rafinat, prin accente ale culorilor închise ca negrul – sobru şi distins, conferind eleganţă şi rafinament; violet, mov închis – o zi a austerităţii, potrivită pentru a evalua activităţile din timpul săptămânii, putând corecta ceea ce nu este tocmai cum ne-am dorit şi face noi planuri pe termen lung.

Duminica

Duminica – o zi de odihnă în care putem redeveni copii, jucându-ne, dând frâu liber imaginaţiei, păstrându-ne prospeţimea şi spiritul liber, fiind o zi guvernată de soare putem alcătui ţinute în culori luminoase cu nuanţe de portocaliu – care ne întăreşte starea de bine, ne remontează, ne încarcă cu energie solară pentru a face faţă cu brio solicitărilor săptămânii care va urma.

Acestea sunt doar sugestii, existând într-adevăr o legătură între culori, starea de spirit, planete guvernante şi zilele săptămânii, nefiind necesar ca întreaga ţinută să fie în nuanţele menţionate. E suficient un accesoriu, o pată de culoare, orice ne poate remonta şi ajuta să trecem mai uşor peste provocările de zi cu zi.

Acestea ar putea fi culorile zilelor noastre.

Sursa: catchy.ro

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Publicitate
Alte Articole
Curiozități