S-a descoperit o substanta care protejeaza celulele de imbatranire: 5 tipuri de produse care o contin

S-a descoperit o substanta care protejeaza celulele de imbatranire: 5 tipuri de produse care o contin

Publicat de Larisa Moldovan pe 10 March 2023 in CuriozitățiRemedii NaturisteSanatateSfaturi

Astăzi vorbim despre materia organică, care are capacitatea de a proteja, vindeca și întineri activ celulele. Substanța se numește taurină. Taurina este un acid amino sulfonic esențial condiționat. Este produs în corpul uman, dar adesea în cantități insuficiente.

Această substanță are multe sarcini – să hrănească și să protejeze țesutul cerebral, să mențină funcția inimii, să mențină acuitatea vizuală, să asigure unele legături metabolice, să întărească imunitatea, să regleze nivelul de calciu din sânge și să stimuleze producția de bilă.

În plus, taurina oferă protecție antioxidantă, adică protejează împotriva stresului oxidativ. Aceasta înseamnă că acest aminoacid afectează direct procesul de îmbătrânire și, la un nivel suficient în organism, oferă un efect de întinerire.

Într-un studiu brazilian amplu, unui grup de femei cu vârsta peste 55 de ani (vârsta medie a grupului era de aproximativ 60 de ani) au primit doze crescute de taurină pură. Studiul a arătat că toți subiecții au avut o creștere semnificativă a producției de enzimă superoxid dismutază, o substanță care încetinește procesele oxidative din organism. Un astfel de efect poate fi considerat întineritor.

Taurina este produsă în ficat și în alte organe. Printr-un stil de viață greșit, stres frecvent, stres psihologic crescut, nivelul său în organism scade, se dezvoltă o deficiență. Deosebit de mare este riscul de a dezvolta o lipsă de taurină după 45-55 de ani.

Taurina este un aminoacid organic, care conține sulf, și este denumită astfel deoarece a fost descoperită pentru prima dată în bilă de taur. Taurina este produsă în mod natural în organismul uman și este prezentă în țesuturile animalelor, cum ar fi peștii și carnea de vită.

Taurina este implicată în multe procese fiziologice importante din corpul uman, inclusiv în funcționarea normală a sistemului nervos și a sistemului cardiovascular. De asemenea, poate juca un rol important în menținerea sănătății ochilor, în reglarea nivelurilor de glucoză din sânge și în funcționarea sistemului imunitar.

Odată cu deficiența de taurină, se dezvoltă următoarele probleme:

  1. se dezvoltă tulburările de somn (dificultăți de a adormi, somn slab, insomnie, somnolență în timpul zilei);
  2. apare senzația de slăbiciune, amețeli;
  3. pot apărea durerile de cap frecvente;
  4. memoria se înrăutățește, abilitățile cognitive scad, atenția devine împrăștiată;
  5. acuitatea vizuală scade;
  6. activitatea inimii se agravează (aritmii, blocaje, ischemie, angină pectorală etc.);
  7. starea vaselor se înrăutățește;
  8. metabolismul și producția de hormoni și enzime încetinesc, ceea ce afectează negativ activitatea întregului organism;
  9. starea pielii se înrăutățește.

În aceste cazuri, este necesară completarea deficienței de taurină prin consumul regulat de alimente care conțin multă ea. Iata produsele:

1) fructe de mare (midii, calmari, crabi și altele);

2) pește de mare;

3) carne de curcan, carne de pui, carne de iepure;

4 oua;

5) produse lactate (brânză de vaci, brânză feta, brânză).

Introduceți aceste alimente în mod regulat în dieta dumneavoastră, iar corpul dumneavoastră va fi mai bine protejat de procesul de îmbătrânire.

Cu toate acestea, cercetările asupra beneficiilor sale pentru sănătate sunt încă în curs de desfășurare. Până în prezent, nu există suficiente dovezi care să susțină faptul că taurina poate încetini procesul de îmbătrânire. Deși taurina este implicată în multe procese fiziologice importante din corpul uman, inclusiv în protecția celulelor împotriva stresului oxidativ, nu există suficiente dovezi științifice care să susțină faptul că consumul de taurină ar putea încetini sau inversa procesul de îmbătrânire.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!