Rugăciune către Sfântul Mare Mucenic Mina protectorul celor păgubiți

Publicitate

Nu știu dacă am cuvinte pentru a spune toate facerile de bine primite de la Sfântul Mare Mucenic Mina. Îți mulţumesc din toată inima! Sfinte Mare Mucenice Mina, roagă-te în continuare Lui Dumnezeu pentru noi! Doamne ajută! Amin! Daniela.

Sfântul Mina este prăznuit de ortodocși pe 11 noiembrie. Este sfântul care îi ocrotește pe păgubiți, se arată grabnic ajutător celor nedreptățiți în procese și celor ce au pierdut ceva sau au fost înșelați sau se roagă pentru a găsi servici.

“O, preasfinte și întru tot lăudate, Mare Mucenice Mina, și de minuni făcătorule; primește această rugăciune de la mine nevrednicul robul tău, căci către tine ca la un adevărat izvor de tămăduiri și grabnic folositor și ajutător preaminunat scap eu ticălosul și către sfânt chipul icoanei tale cu lacrimi fierbinți mă rog ție; vezi, sfinte, paguba mea, vezi sărăcia și ticăloșia mea; vezi bubele și rănile trupului și sufletului meu.

De aceea mă rog ție, fericite și sfinte Mina, grăbește de mă ajută cu neîncetatele și sfintele tale rugăciuni și mă sprijinește pe mine robul tău. Ia aminte la suspinele mele și nu mă trece cu vederea pe mine ticălosul și scârbitul, că știu, sfinte al lui Dumnezeu, că de ai și pătimit suferințe grele și chinuri înfricoșătoare de la cei fără de lege pentru dragostea lui Hristos, dar prin acele suferințe astăzi viețuiești luminat și ai aflat dar de la Dumnezeu, fiidcă ne-am încredințat că și după mutarea ta din viața aceasta trecătoare, cine a năzuit la sfântă biserica ta și cu credință ți s-a rugat, nu a rămas neajutat.

Că cine te-a chemat pe tine întru ajutor și nu l-ai auzit? Sau cine te-a chemat pe tine, de minuni făcătorule, și tu l-ai trecut cu vederea? Sau cine în pagube fiind și alergând spre ajutorul tău, nu i-ai descoperit paguba lui?

Minunile și ajutorul tău m-au făcut și pe mine ticălosul și scârbitul, ca să alerg la ajutorul tău. Am auzit de neguțătorul acela din pământul Isauriei, care venea la biserica ta spre rugăciuni, nu numai că ai vădit pe ucigașul său și l-ai scos din paguba lui dându-i îndărăt punga cu galbeni; dar, o! minune, că și din mort și tăiat în bucăți, tu l-ai vindecat și l-ai făcut sănătos.

Publicitate

Asemenea și lui Eutropie, din mare i-ai scos sluga cu vasul cel de aur ținut în mâini, fiindcă îl făgăduise bisericii tale. Tot așa și femeia Sofia, care venea spre închinare în sfânt locașul tău, nu numai că a fost izbăvită de ostașul acela ce o silea spre păcat, dar și pe ostaș, după cuviință l-ai certat. La fel și șchiopul care venea la sfântă biserica ta spre închinare, cu rugăciune îndată l-ai tămăduit. Asemenea și femeii celei mute, i-ai deschis graiul și vorbea curat.

De asemenea atunci când evreul dăduse prietenului său creștin o pungă cu glabeni, pe care creștinul tăgăduia că a primit-o, jurând pentru aceasta chiar în biserica ta, tu nu numai că ai izbăvit pe creștin de jurământ, dar și evreul, văzând minunea ta, a crezut întru tine și a venit la credința creștină. Aceste minuni ale tale, sfinte, m-au făcut și pe mine a crede că la orice facere de bine ești gata ajutător și grabnic folositor și minunat.

De aceea încredințat sunt că tot cel ce aleargă la tine, cerând cu credință ajutor, nu-l treci cu vederea. Pentru aceasta și eu cred că tu același ești, sfinte, ca atunci și astăzi, că oricine a alergat la tine nu s-a întors neajutat. Pentru aceeea și eu acum, fiind scârbit și în pagubă, alerg la tine cu credință și cu lacrimi, îngenunchind, și mă rog ție, Sfinte și Mare Mucenice Mina, ca să te rogi pentru mine păgubașul și scârbitul, lui Hristos, Fiul lui Dumnezeu, Celui ce n-a trecut cu vederea rugăciunea ta cea mucenicească, ci te-a ascultat și te-a întărit și te-a primit în cereștile locașuri. Către Acela roagă-te ca să fiu și eu ajutat și miluit pentru rugăciunile tale, și din pagube și necazuri izbăvit, ca să laud și bine să cuvântez și să slăvesc întrutotlăudatul și preaputernicul nume al Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin”

Sursa: doxologia.ro

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Publicitate
Alte Articole
Spiritualitate

Orice zi din viata noastra poate fi frumoasa daca stii sa o traiesti! Nu ai nevoie de mult pentru a fi satul… priveste lumea din jur si bucura-te de acest prilej…

Publicitate

“Să avem seninătatea de a accepta ceea ce nu poate fi schimbat, curajul de a schimba ceea ce poate fi schimbat şi mai ales înţelepciunea pentru a face deosebirea între cele două posibilităţi.”– Marc Aureliu

Nici nu mai conteaza cum te cheama si cine esti atata timp cat vantul si lumina soarelui te cheama pe numele tale de taina sa iesi din casa si sa iti primenesti sufletul, atata timp cat lumina stie ca esti copilul ei, si vantul stie ca este glasul tau. Poti avea o zi perfecta in fiecare zi, fara ca macar sa cauti perfectiunea sau sa stii ce este ea. Poti avea o zi perfecta chiar daca nu ai o slujba perfecta si nici oamenii din jur nu sunt perfecti, poti avea o zi perfecta chiar daca nu ai studii si nu ai bani, chiar daca hainele sunt mai vechi de un an si pantofii par ca au facut razboiul, chiar daca ai o casa mica si mergi pe jos…

Este suficient sa te dezbraci de asteptari si sa te descalti de bocancii cu care de obicei intri in sufletul altora, este suficient sa privesti in jur si sa te minunezi de perfectiunea creatiei. Priveste picatura de ploaie care defineste conturul unei frunzulite abia aparute… cum reflecta ea perfectiunea clipei. Respira cu nesat aerul incarcat de miresme si umple-ti plamanii de perfectiunea care sustine viata. Deschide ochii mari si prinde in cercul lor de lumina tot ceea ce te inconjoara… totul este expresia perfectiunii din care esti alcatuit!

Nu cauta ceea ce nu exista pentru ca nu trebuie sa existe, nu nega ceea ce esti, nu te mai pedepsi pentru ca nu ai ceea ce nu stii ca ai, suntem fiinte perfecte si nu este nevoie sa ne automutilam sufleteste pentru ca nu avem ceea ce noi numim succes in viata. Chiar credeti ca o pasare se intreaba vreo clipa daca zborul ei este perfect si credeti ca intra in depresie daca vede ca o alta pasare zboara mai bine decat ea? Credeti ca firul de iarba se ofileste doar pentru ca alt fir a crescut mai repede? Credeti ca pamantului acestuia ii pasa de ambitiile in care cheltuim nesabuit 90% din energia noastra distrugandu-ne perfectiunea in timp ce o cautam?

Publicitate

Putem avea o zi perfecta in fiecare zi fiind noi insine! Suntem perfecti caci intru perfectiune ne-a creat Cel necreat… mai ramane sa ne aducem si noi aminte de asta!

Lumea in care traim este un strop albastru de perfectiune intr-un ocean de infinit!

Trist este ca destinul nu ne da aproape niciodata indicii asupra importantei unei intalniri cu o persoana sau alta…

Lipsiti de valori universal valabile, ne trezim singuri fata in fata cu noi, constransi sa ne fabricam propriile raspunsuri la propriile intrebari fundamentale. Cu ideile ne putem juca in orice sens, mai ales ca limbajul este mecanismul gandirii impregnat de idei. Trupul, insa, este acela care ramane intotdeauna pe dinafara. Practic, absolutul cunoasterii sensibile este o mare problema a oamenilor. Nu exista nicio siguranta a perceptiilor noastre. Chiar si lucrurile cele mai cunoscute par, la o privire atenta, stranii si inacceptabil de misterioase.

Lumea exterioara este tot timpul aceeasi. Doar sentimentele consistentei ei se schimba. Inaintam in varsta, lumea isi pierde greutatea, forta de coplesire; ti-e mai usor sa faci din ea un concept. Gandirea oboseste, gandirea dezgusta adesea. Totul e repetabil, totul e aparenta. Ce poate fi mai rau decat o minte care sfredeleste ca un burghiu fiecare clipa a prezentului, sfaramand, prin ricoseu, toate nostalgiile trecutului? Caci oboseala mintii e precedata de cea a sufletului. “Cata luciditate, atata existenta si deci atata drama.”

Ce ai mai adauga la acest articol? Scrie-ne parerea ta in comentariile de mai jos! Aici invatam impreuna despre viata! Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare articole de la noi, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Publicitate
Alte Articole
De Suflet