Roata karmica nu ne lasa sa trecem peste o problema fara o rezolvare! Orice spunem sau facem are o consecinta. Toate energiile emise in univers se vor intoarce la sursa lor creatoare!

Roata karmica nu ne lasa sa trecem peste o problema fara o rezolvare! Orice spunem sau facem are o consecinta. Toate energiile emise in univers se vor intoarce la sursa lor creatoare!

Publicat de Larisa Moldovan pe 20 November 2019 in Spiritualitate

“Fă-ţi datoria oricând.Totdeauna va fi cineva care să te vadă: tu însuţi.” N.Iorga

Legea cauzei si efectului spune ca orice cauza are un efect rezultant si fiecare efect devine cauza unui alt efect. Nu exista nimic la intamplare. Nimic nu incepe un nou lant de evenimente. Universul e un ciclu perpetuu. Orice spunem sau facem are o consecinta.

Asta nu inseamna ca trebuie sa privim consecinta ca pe o pedeapsa. Pur si simplu, are un rezultat. Karma e doar rezultatul sau consecinta unei actiuni.

Exista multe expresii care ilustreaza aceasta lege: „Ce semeni, aia culegi”, „Parintii mananca agurida si copiilor li se strepezeste gura”, „Cum iti asterni, asa dormi”, „Dupa fapta si rasplata”. Altfel spus, ceea ce emiti se intoarce la tine (de fapt, nici nu te paraseste vreodata).

E important sa examinam efectele din viata noastra si cauzele lor. Trebuie sa devenim constienti de toate alegerile pe care le facem, pentru ca toate vor deveni cauzele rezultatelor de pe parcursul drumului. Daca gandurile noastre sunt cele care ne creeaza viata, cum trebuie sa ne schimbam gandurile (cauza) pentru a obtine un efect diferit? Si caror forte exterioare le permitem sa provoace efecte asupra vietii noastre?

Legea karmei este legea vindecarii in actiune. Ea afirma ca nu poti ataca o persoana, fara sa te ataci pe tine insuti. Intr-un final, trebuie sa simti suferinta pe care ai cauzat-o.

Agresiunea este o forma de proiectie prin care incercam sa-i dam altuia durerea noastra. Daca suferim, dorim ca si altii sa sufere – asadar, agresam, iar apoi ne simtim vinovati. Vina mentine agresiunea in campul nostru energetic. Credem ca am scapat de suferinta noastra, dar nu este asa. Ea se afla inca acolo.

Apoi, intr-o zi, in viata noastra intra cineva sau ceva care ne declanseaza vina si o aduce la suprafata pentru a fi vindecata. Poate ca suntem agresati sau raniti de catre altcineva. Poate ca doar vizionam un film sau citim o carte care ne tulbura.

Atunci cand vina se ridica la suprafata si ne cuprinde, iese la lumina si ocazia de a ne vindeca. Primim o sansa pentru a ne asuma greselile si remuscarile cu privire la ceea ce am spus sau facut altuia. Avem ocazia sa ne recunoastem greseala, sa o corectam si sa cerem iertare.

Negarea ne impiedica intotdeauna sa ne manifestam responsabilitatea adecvata pentru gandurile, sentimentele, cuvintele si actiunile noastre. Pana nu inlaturam acest mecanism de negare, nu putem infrunta adevarul despre noi insine. Legea karmei ne asigura ca vina si rusinea noastra vor fi constientizate si aduse spre vindecare. Deci, chiar daca nu facem nimic spre a ne sparge cochilia negarii, viata o va face, intr-un final, in locul nostru, intrucat, mai devreme sau mai tarziu, trebuie sa ne asumam responsabilitatea corespunzatoare.

Majoritatea dintre noi suntem mai fericiti atunci cand ne oferim benevol sa ne asumam responsabilitatea, decat atunci cand suntem “fortati” de evenimente sa o facem. De ce sa ne proiectam vina asupra celorlalti, cand aceasta creeaza o distanta inutila sau o amanare intre pacatul nostru si indreptarea lui? De ce sa-i implicam si pe altii in melodrama noastra, daca putem descoperi radacina suferintei sau a fricii si tratarea ei?

Roata karmica nu reprezinta decat oameni care isi proiecteaza durerea si incearca sa o trateze intr-o relatie cu altcineva. Ea ne ofera multe ocazii de a ne privi problemele si de a ni le asuma.

Roata karmica nu este alimentata de electricitate. Ea se autosustine. Prin urmare, nu inceteaza sa se roteasca. Nu te dai jos de pe roata karmica, oprind-o. Te dai jos, prin asumarea propriilor probleme – o data pentru totdeauna si cautand solutii alternative la viata pe care o traiesti.

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare articole de la noi, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!