Roata karmica nu ne lasa sa trecem peste o problema fara o rezolvare! Orice spunem sau facem are o consecinta. Toate energiile emise in univers se vor intoarce la sursa lor creatoare!

Publicitate

“Fă-ţi datoria oricând.Totdeauna va fi cineva care să te vadă: tu însuţi.” N.Iorga

Legea cauzei si efectului spune ca orice cauza are un efect rezultant si fiecare efect devine cauza unui alt efect. Nu exista nimic la intamplare. Nimic nu incepe un nou lant de evenimente. Universul e un ciclu perpetuu. Orice spunem sau facem are o consecinta.

Asta nu inseamna ca trebuie sa privim consecinta ca pe o pedeapsa. Pur si simplu, are un rezultat. Karma e doar rezultatul sau consecinta unei actiuni.

Exista multe expresii care ilustreaza aceasta lege: „Ce semeni, aia culegi”, „Parintii mananca agurida si copiilor li se strepezeste gura”, „Cum iti asterni, asa dormi”, „Dupa fapta si rasplata”. Altfel spus, ceea ce emiti se intoarce la tine (de fapt, nici nu te paraseste vreodata).

E important sa examinam efectele din viata noastra si cauzele lor. Trebuie sa devenim constienti de toate alegerile pe care le facem, pentru ca toate vor deveni cauzele rezultatelor de pe parcursul drumului. Daca gandurile noastre sunt cele care ne creeaza viata, cum trebuie sa ne schimbam gandurile (cauza) pentru a obtine un efect diferit? Si caror forte exterioare le permitem sa provoace efecte asupra vietii noastre?

Legea karmei este legea vindecarii in actiune. Ea afirma ca nu poti ataca o persoana, fara sa te ataci pe tine insuti. Intr-un final, trebuie sa simti suferinta pe care ai cauzat-o.

Agresiunea este o forma de proiectie prin care incercam sa-i dam altuia durerea noastra. Daca suferim, dorim ca si altii sa sufere – asadar, agresam, iar apoi ne simtim vinovati. Vina mentine agresiunea in campul nostru energetic. Credem ca am scapat de suferinta noastra, dar nu este asa. Ea se afla inca acolo.

Apoi, intr-o zi, in viata noastra intra cineva sau ceva care ne declanseaza vina si o aduce la suprafata pentru a fi vindecata. Poate ca suntem agresati sau raniti de catre altcineva. Poate ca doar vizionam un film sau citim o carte care ne tulbura.

Publicitate

Atunci cand vina se ridica la suprafata si ne cuprinde, iese la lumina si ocazia de a ne vindeca. Primim o sansa pentru a ne asuma greselile si remuscarile cu privire la ceea ce am spus sau facut altuia. Avem ocazia sa ne recunoastem greseala, sa o corectam si sa cerem iertare.

Negarea ne impiedica intotdeauna sa ne manifestam responsabilitatea adecvata pentru gandurile, sentimentele, cuvintele si actiunile noastre. Pana nu inlaturam acest mecanism de negare, nu putem infrunta adevarul despre noi insine. Legea karmei ne asigura ca vina si rusinea noastra vor fi constientizate si aduse spre vindecare. Deci, chiar daca nu facem nimic spre a ne sparge cochilia negarii, viata o va face, intr-un final, in locul nostru, intrucat, mai devreme sau mai tarziu, trebuie sa ne asumam responsabilitatea corespunzatoare.

Majoritatea dintre noi suntem mai fericiti atunci cand ne oferim benevol sa ne asumam responsabilitatea, decat atunci cand suntem “fortati” de evenimente sa o facem. De ce sa ne proiectam vina asupra celorlalti, cand aceasta creeaza o distanta inutila sau o amanare intre pacatul nostru si indreptarea lui? De ce sa-i implicam si pe altii in melodrama noastra, daca putem descoperi radacina suferintei sau a fricii si tratarea ei?

Roata karmica nu reprezinta decat oameni care isi proiecteaza durerea si incearca sa o trateze intr-o relatie cu altcineva. Ea ne ofera multe ocazii de a ne privi problemele si de a ni le asuma.

Roata karmica nu este alimentata de electricitate. Ea se autosustine. Prin urmare, nu inceteaza sa se roteasca. Nu te dai jos de pe roata karmica, oprind-o. Te dai jos, prin asumarea propriilor probleme – o data pentru totdeauna si cautand solutii alternative la viata pe care o traiesti.

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare articole de la noi, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Publicitate
Alte Articole
Spiritualitate

Cum poti identifica oamenii care iti atrag energia pozitiva si te incarca cu energie negativa

Publicitate

“Nu rosti cuvinte aspre, căci se vor îndrepta împotriva ta. Cuvintele spuse la mânie rănesc, iar răul se întoarce. ” — Buddha

Regula principala avietii: Totul are legatura cu energia si relatiile sunt o sursa majora de schimb energetic. Relatiile pot fie sa ne alimenteze putere, fie sa ne darame puterea. Rareori exista un teren de mijloc.

Cine credeti ca sunt cele mai mari surse de schimb energetic negativ din viata ta?

  • Seful tau
  • Sotul/Sotia
  • Rudele tale
  • Colegii de serviciu

Daca ai spus “toate cele de mai sus” ai dreptate. Si daca nu locuiesti singur in Himalaya, sunt slabe sansele sa reusesti sa scapi de dinamica relatiilor in care ne implicam zilnic. Inainte de a merge mai departe, trebuie sa stii ca noi suntem cei care atragem relatiile in viata noastra.

Relatiile noastre pot fi fie experiente placute, fie devastatoare si cu toate acestea, bune sau rele, toate au potentialul de a ne invata ceva despre noi insine.

Descrierea vampirilor emotionali

Cei mai multi dintre noi cu siguranta vor intalni la un moment dat alti oameni care par sa suga energia vietii din noi, lasandu-ne zapaciti, furiosi, obositi sau epuizati. Un alt nume dat acestor oameni este acela de “vampiri emotionali”.

Diferite forme si dimensiuni

Narcisistul si obsedatul de control sunt asemanatori in mai multe aspecte, deoarece principala tema a vietii lor este “eu, eu si tot eu”. Totul se invarte in jurul vietii lor si despre cum ar trebui sa-ti traiesti viata ta! “Conversatia” cu acestia este de fapt un monolog in care isi prezinta realizarile si foarte putinele esecuri din viata sau ce trebuie sa faci pentru a-ti indrepta viata ta.

Victima/Martirul/Regina Dramelor; “Saracul de mine” este tema comuna pe care ar trebui sa o citesti printre linii in acest caz. Nimic nu le iese asa cum isi doresc si niciodata nu urmeaza sfaturile bune ce li sunt oferite de catre ceilalti. Cu toate acestea, continua sa se intoarca iar si iar pentru ajutorul tau in mod repetat.

Publicitate

Perminte-mi sa-ti spun acest lucru; Vampirii emotionali se indreapta direct catre jugulara ta apasandu-ti cele mai sensibile butoane; lasandu-te intr-o stare slabita si transformandu-te intr-o tinta usoara pentru vampirismul emotional.

Acestia o pot face in mod deschis sau pe ascuns. Un vampir care actioneaza pe ascuns ar spune ceva de genul acesta “Draga, esti stresata in ultima vreme, pentru ca am vazut ca te-ai cam ingrasat?”.

In orice caz, majoritatea dintre noi ne luptam sa oferim un raspuns pentru ca incercam sa ne dam seama ce s-a intamplat. Stim doar ca ne simtim nenorociti, poate un pic uimiti de ceea ce tocmai am auzit si probabil slabiti.

Plan de actiune pentru combaterea scurgerilor emotionale

Este foarte important sa recunosti caracteristicile unui vampir emotional si in cazul in care simti ca te afli in compania unuia, sa-ti dai o palma metaforica pentru a te trezi, inainte ca acesta sa aiba sansa de a-si infige coltii si mai adanc in gatul tau. Alerteaza-ti centrul personal de putere pentru a iesi la actiune si a prelua controlul.

Respira profund si indreapta-ti coloana vertebrala, tragandu-te spre cer. Aceasta ii va permite energiei sa treaca mai usor prin tine, oferindu-ti mai multa putere. Imagineaza-ti mental ca ai foarfece cu care tai cordoanele energetice care te tin prizonier.

Apoi, trimite-le valuri de dragoste…da dragoste. Vampirii emotionali au nevoie de foarta multa deoarece este evident faptul ca provin dintr-un loc al lipsurilor. Si oricum, aminteste-ti ca tot ceea ce trimiti, se intoarce de zece ori.

Acum, indeparteaza-te de situatie in orice mod plin de pace doresti. In final, cand ai sansa de a-ti curata spatiul emotional, intreaba-te daca aceasta relatie iti aminteste de alte relatii din viata ta. Exista o tema comuna? De asemenea, te-ai comportat vreodata in acest fel fata de ceilalti?

Amitneste-ti, indiferent care este rezultatul, totul raul este spre bine deoarece este o experienta de invatare si de crestere. Traieste miraculos!

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Publicitate
Alte Articole
Spiritualitate