Reumatism: metode populare de combatere a bolii

Reumatism: metode populare de combatere a bolii

Publicat de Larisa Moldovan pe 12 March 2022 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Reumatismul era considerat o boală predominant legată de vârstă, dar astăzi este diagnosticat chiar și la copii sau adolescenți. Este foarte important să se diagnosticheze corect și în timp util și să se prescrie un tratament eficient, inclusiv pentru că reumatismul se caracterizează prin recidive regulate.

Remediile la domiciliu sunt recomandate pentru a menține starea bună sau a controla boala, mai ales în stadiile incipiente. Acest lucru poate fi făcut cu ajutorul unui decoct, tinctură sau unguent din ierburi și plante naturale.

REUMATISM – CAUZE ȘI SIMPTOME

Reumatismul este o boală infecțioasă-alergică sistemică a țesutului conjunctiv în care există, de asemenea, leziuni ale articulațiilor și ale sistemului cardiovascular. Se caracterizează prin recăderi destul de frecvente.

Boala începe cu inflamație, după care organismul începe să răspundă, iar la rândul său provoacă un atac autoimun asupra țesutului conjunctiv al organismului.

Mulți oameni consideră reumatismul ca fiind o durere la nivelul articulațiilor, dar în realitate este doar un simptom al bolii, deoarece febra reumatică afectează în mod cuprinzător mușchii (în special mușchiul inimii), pielea, sistemul nervos, vasele de sânge. Uneori, reumatismul afectează tractul respirator sau gastro-intestinal. Durerile articulare sunt uneori atât de severe încât chiar și un medic prescrie tratament pentru articulații fără a observa alte simptome.

Cea mai frecventă cauză a reumatismului este o infecție cu streptococ de grup A. Prin urmare, de obicei, primele simptome sunt durerea în gât, faringita, scarlatina sau amigdalita, iar apoi apar doar anticorpii care luptă împotriva bolii.

Dificultatea este că anticorpii găsesc streptococul pe anumite proteine, dar aceleași proteine ​​se găsesc și în țesutul conjunctiv al unor oameni, în special în inimă și vasele de sânge. Acesta este motivul pentru care organismul își atacă propriile țesuturi, iar mai târziu provoacă reumatism.

Printre cele mai frecvente simptome ale reumatismului se numără:

  • cefalee în zona frontală;
  • febră;
  • dureri articulare;
  • dureri în piept;
  • Durere de gât;
  • noduli reumatici la nivelul articulațiilor.

Una dintre problemele diagnosticului este că în stadiile inițiale ale reumatismului se aseamănă cu multe alte boli și de obicei sunt tratate. Prin urmare, este important să mergeți la medic la timp și să determinați exact boala.

DIAGNOSTICUL ȘI TRATAMENTUL REUMATISMULUI

Deoarece streptococul este o cauză frecventă a reumatismului, diagnosticul bolii este destul de simplu – medicul ia un tampon din gât pentru a detecta streptococul. În plus, trebuie să faceți un set de analize de sânge general și detaliat, precum și o examinare a pielii, care poate arăta anomalii în organism.

După detectarea bolii, se prescrie terapia, care constă în mai multe etape. Inițial se recomandă tratamentul în regim de internare atunci când tratamentul medical este combinat cu repausul la pat, după care se recomandă efectuarea unui curs de tratament într-un sanatoriu cardioreumatologic. Apoi, medicul trebuie să monitorizeze în mod regulat pacientul și să efectueze o examinare pentru a vedea dacă sănătatea este îmbunătățită.

La reumatism pentru tratament sunt prescrise medicamente (antibiotice, diuretice, preparate cu potasiu) și fizioterapie. Pacientul trebuie să urmeze o dietă, să limiteze aportul de sare și lichide și să se concentreze pe produse lactate și alimente vegetale.

CELE MAI BUNE REȚETE DE MEDICINĂ POPULARĂ PENTRU REUMATISM

Mulți medici optează acum pentru remedii naturiste și remedii casnice din medicina alternativă, care reprezintă o alternativă excelentă la procesul complex de tratament și intervenția medicală. Plantele și ierburile sunt baza multor medicamente eficiente, astfel încât utilizarea ierburilor în sine arată rezultate pozitive.

Cu toate acestea, trebuie amintit că este recomandat să vorbiți cu un medic despre metodele de tratament. Deși remediile la domiciliu pot ameliora starea pacientului și pot ameliora simptomele, trebuie să fii examinat în mod regulat pentru a vedea o tendință pozitivă în tratament.

BAIE CU MUGURI DE PIN

Ingrediente:

muguri de pin – 3 linguri.

Metoda de preparare:

Se pun trei linguri de muguri de pin într-o oală, se toarnă apă fierbinte (aproximativ un litru), se aduce la fierbere, apoi se lasă la infuzat câteva ore. Cănd faci baie, toarnă în apa fierbinte litrul de ceai de muguri.

CEAI DE SRUGURELE URSULUI

Ingrediente:

frunze de strugurele ursului- 1 lingura.

Metoda de preparare:

Într-o jumătate de litru de apă clocotită se adaugă o lingură de frunze de strugurele ursului, se amestecă și se lasă la infuzat câteva ore. Apoi trebuie să strecurați infuzia. Bea de mai multe ori pe zi.

CEAI DE MERISOARE

Ingrediente:

frunze de merișor – 1 lingură.

Metoda de preparare:

Se pune o lingură de frunze de merișor cu trei pahare de apă într-o oală, apoi se fierbe aproximativ 10 minute. Se lasă ceaiul la infuzat timp de o oră, apoi se strecoară. Bea de trei ori pe zi.

CEAI DE VIOLETE

Ingrediente:

frunze de violete – 1 linguriță.

Metoda de preparare:

La o cană de apă clocotită trebuie să adăugați o linguriță de frunze de violete. Se lasă la infuzat câteva ore. De trei ori pe zi trebuie să beți câte trei linguri de ceai.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!