Restabiliți-vă microflora intestinală: 3 alimente fermentate care vor vindeca sute de boli.

Restabiliți-vă microflora intestinală: 3 alimente fermentate care vor vindeca sute de boli.

Publicat de Larisa Moldovan pe 1 November 2021 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Acum este din ce în ce mai greu să întâlnești oameni care nu sunt deranjați de probleme cu tractul gastro-intestinal. Gastrita, inflamația pancreasului, candidoza, colita… Prin urmare, mulți recurg la utilizarea probioticelor.

Însă astfel poți să irosești bani și să agravezi și mai mult problema, deoarece probioticele din capsule se instalează în partea superioară a sistemului digestiv și adesea nu ajung în intestine. În același timp, există alimente fermentate disponibile pentru toată lumea .

Iată de ce este important să includeți alimente bogate în enzime în dieta dumneavoastră. Și, de asemenea, cum să pregătești 3 remedii simple și eficiente pentru sănătatea intestinelor.

Alimentele fermentate sunt alimente obținute prin procese de fermentație. Acest lucru ajută la îmbunătățirea procesului de digestie și la echilibrarea producției de suc gastric. Diverse tipuri de bacterii transformă amidonul, zahărul din legume și fructe în acid lactic, care este foarte benefic pentru tractul digestiv.

Aceste legume și fructe au capacitatea unică de a îmbunătăți digestia și de a ameliora disconfortul asociat cu producția crescută sau insuficientă de suc gastric.

Când producția de acid clorhidric în stomac este scăzută, alimentele fermentate ajută la creșterea acidității gastrice. În schimb, atunci când se produce prea mult acid clorhidric, alimentele fermentate ajută la protejarea mucoasei stomacului și mucoasei intestinale de efectele sale.

Aceste probiotice naturale cresc producția de vitamine B, acizi grași omega-3, enzime digestive, lactaza, acid lactic, care ajuta la combaterea infecțiilor.

Și mai conțin și vitamina K1, necesară pentru absorbția calciului, pe care organismul însuși nu o sintetizează. Fără alimentele fermentate, este imposibil să vindeci astmul, alergiile, bolile de piele și chiar ca n cer ul. Ele ajută organismul să neutralizeze celulele ca n cer oase.

Iată 3 dintre cele mai sănătoase și mai accesibile alimente fermentate.

Varza murată

Varza murată nu are nevoie de bacterii pentru a fermenta, deoarece acestea trăiesc deja la suprafață. Nu uitați să adăugați sare naturală (niciodată iodată) înainte de fermentare: sarea va inhiba creșterea bacteriilor putrefactive până când lactobacilii produc suficient acid pentru a le face inofensive.

Varza murată conține o cantitate mare de vitamina C, care întărește sistemul imunitar și previne îmbătrânirea prematură a celulelor și țesuturilor. În plus, este plină de vitamina A, vitaminele B, vitaminele K și U. Aceste substanțe previn apariția multor boli ale tractului gastrointestinal, inclusiv ulcerul gastric și ulcerul duodenal. Varza murată conține, de asemenea, mult iod.

Amestecul de legume

Într-un borcan de 3 litri se pune o jumătate de cap de varza tocata grosier, o sfecla roșie de mărime medie tăiată în felii subțiri, o mana de căței de usturoi curățați de coajă și niște semințe de mărar sau mărar proaspăt.

Legumele nu trebuie sa cuprindă mai mult de 2/3 din borcan. Adăugați 1 lingură de sare grunjoasă, o cană de zer și apă până se umple borcanul. Puneți deasupra o farfurie mică sau ceva să preseze, astfel încât toate legumele să fie scufundate în lichid. Se lasă la fermentat 1-2 săptămâni la temperatura camerei, apoi se pune la frigider.

Se dovedește a fi o gustare delicioasă pe care o poți adăuga în dieta ta zilnică. Ajută foarte bine stomacul să facă față creșterilor de aciditate și, de asemenea, îmbunătățește microflora intestinală.

Cvas de sfeclă

Tăiați sfecla în felii subțiri. Puneți sfecla într-un borcan de 2 litri, adăugați 1-2 linguri de sare grunjoasă, 1 cană de zer, 5 căței de usturoi, 1 linguriță de semințe de mărar și umpleți borcanul cu apă.

Se lasă la fermentat 3 până la 5 zile la temperatura camerei, apoi se păstrează borcanul la frigider. Această băutură sănătoasă vă va ajuta la eliminarea diferitelor probleme în activitatea sistemului cardiac.

Este folosit în mod activ pentru a curăța organismul și a stabiliza intestinele. Cvasul din sfeclă este folosit pentru a trata constipația cronică. Băutura elimină excesul și substanțele nocive din organism, îl curăță în mod activ de toxine și resturi. Băutura este, de asemenea, unică ca arzător natural de grăsimi.

Recent, numărul alimentelor fermentate a scăzut dramatic din meniul unei persoane. Alimentele pasteurizate și rafinate înlocuiesc alimentele sănătoase de pe rafturile magazinelor. Prin urmare, trebuie să vă preparați singuri remedii pentru a vă îmbunătăți funcționarea intestinelor, deoarece, după cum știți, intestinele sunt al doilea creier de care depinde munca aproape tuturor organelor.

În afară de beneficiile pentru sănătate pe care alimentele fermentate le aduc sănătății noastre, prepararea lor nu va fi prea complicată sau și nici nu va dura mult timp.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!