Remedii populare din bătrâni pentru răceală și gripă

Remedii populare din bătrâni pentru răceală și gripă

Publicat de Larisa Moldovan pe 16 November 2021 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Medicii disting mai multe tipuri de boli ale sistemului respirator. Dar pentru omul obișnuit, toate acestea – și gripa și nasul care curge și chiar bronșita cu traheită – sunt adesea combinate într-un singur cuvânt: răceala.

Și, în general, nu greșim atât de mult: pentru că toate aceste boli, indiferent de cauza dezvoltării, au simptome similare și se tratează prin aceleași remedii populare pentru răceală și gripă.

Unele remedii populare atacă  sursa infecției, bacteriile sau virusul, altele ajută la ameliorarea simptomelor bolii, dar ambele ajută organismul să facă față bolii. Și nu mai rău, dar mai des și mai bine decât medicamentele de la farmacie, toți acești arbidoli și interferoni la modă.

Ceai din măceșe uscate

Măceșele conțin o cantitate mare de vitamina C naturală, un mijloc de menținere a imunității. Cinci linguri de măceșe uscate mărunțite se prepară într-un litru de apă clocotită și se lasă la infuzat timp de 8-12 ore. Cel mai bine este să lași la infuzat ceaiul într-un termos, astfel încât să se răcească cât mai încet posibil.

Bea câteva pahare pe zi de fiecare dată când îți este sete; în perioada de tratament este mai bine să înlocuiți cu această băutură ceaiul și cafeaua consumate în mod obișnuit.

Ceai cu miere si propolis

Propolis natural și miere – mai mult decât remedii populare eficiente pentru răceli și gripă, acestea conțin un număr mare de substanțe biologic active, vitamine și minerale. În plus, acești agenți naturali au un efect antimicrobian pronunțat. Două sau trei lingurițe de miere se amestecă într-un pahar cu apă fierbinte și se bea în loc de ceai de trei ori pe zi.

Mestecarea în gură a unei cantități mici de propolis (până la dizolvarea completă) s-a dovedit benefică pentru durerile de gât. Atât mierea, cât și propolisul, desigur, trebuie să fie naturale.

De asemenea, trebuie avut în vedere că pentru copiii cu vârsta sub vârsta de șase luni și persoanele cu alergii la miere, acest remediu este contraindicat deoarece propolisul este un alergen puternic – conține polen cu un număr mare de agenți biologici străini.

Ceai din dulceață de zmeură

Zmeura este un excelent antipiretic, eficient mai ales la copiii cu temperatură ridicată. Multe medicamente sunt contraindicate copiilor, inclusiv cel mai frecvent antipiretic – aspirina. Zmeura, în schimb, nu conțin concentrații mari de salicilați și reduce eficient temperatura fără a dăuna sănătății.

Ceaiul din dulceață de zmeură se prepară în proporție de 2-3 lingurițe de dulceață pe pahar de apă fierbinte. Amintiți-vă că ceaiul nu trebuie să fie prea fierbinte – ar trebui să fie doar cald, pentru a putea fi băut rapid în înghițituri mari.

De asemenea, puteți face ceai din zmeură uscată: o lingură de zmeură uscată se amestecă cu un pahar cu apă clocotită și se lasă la infuzat timp de 10-15 minute.

Ceai din flori de tei

Teiul ajută la vindecarea durerii în gât și la ameliorarea tusei uscate debilitante. Două lingurițe de floare de tei se amestecă într-un pahar cu apă fierbinte și se lasă la infuzat timp de 10-15 minute.

Suc de ridiche neagra

Ridichea neagră este bogată în alcaloizi și substanțe biologic active. Pentru a obține sucul, trebuie să faceți o mică gaură în ridiche și să puneți una sau două lingurițe de miere în aceasta. După un timp, un lichid transparent se va aduna. Se poate bea cate o lingura de câteva ori pe zi pentru răceli, febră și tuse uscată.

Dintr-o ridiche se pot obține mai multe porții de suc – doar puneți în gaură încă una sau două linguri de miere.

Sucul poate fi obținut și prin stoarcerea ridichii și strecurarea băuturii rezultate.

Ceapa si usturoiul

Și, în sfârșit, ceapa și usturoiul obișnuit, care cresc în aproape toate țările din lume, sunt foarte eficiente în tratarea răcelilor. Deși sunt și mai eficiente în prevenirea răcelilor. În multe cazuri, este suficient să mănânci o ceapă sau câțiva căței de usturoi pe zi pentru a evita răceala sau gripa.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!