Remedii naturiste: Rostopasca – un real beneficiu pentru sănătatea ficatului

Remedii naturiste: Rostopasca – un real beneficiu pentru sănătatea ficatului

Publicat de Larisa Moldovan pe 23 September 2021 in Remedii NaturisteSanatate

Rostopasca este o plantă adesea utilizată în medicina pe bază de plante atât pentru uz intern (unde este considerată un remediu al ficatului), cât și pentru uz extern (sucul plantei, galben, este folosit în mod tradițional pentru a usca negii).

Rostopasca a fost folosită din cele mai vechi timpuri pentru tratarea bolilor hepatice. În Evul Mediu, planta era folosită ca tratament important pentru icter. Primul studiu farmaceutic al materiilor prime vegetale a fost realizat în 1818. Cercetările chimice asupra acestei plante au continuat până în prezent.

În Franța, Elveția și Germania, rostopaca este materia primă pentru 18 medicamente pentru boli hepatice.

Chelidonina, un alcaloid găsit în această plantă, acționează ca un antispasmodic la nivel gastro-intestinal și biliar, relaxând mușchii. Datorită acțiunii sale antispastice și coleretice, această plantă este utilizată în tratamentul diskineziei biliare, a colicilor hepatobiliare și a altor boli ale tractului gastro-intestinal.

Complexul alcaloid stimulează tonusul și peristaltismul vezicii biliare cu efect colecistokinetic. În același timp, planta reglează și îmbunătățește fluxul biliar.

În plus, stimulează secreția pancreasului, crescând secreția de enzime și reducând valoarea lipidelor totale și a colesterolului din sânge (utilă în steatoza hepatică). Planta este un adevărat panaceu pentru boli hepatice de orice fel, cu proprietăți drenante și tonice pentru ficat.

Este extrem de eficientă în tratamentul hepatitei virale atât acute, cât și cronice, cu efect tonic asupra ficatului, regenerării ficatului, fluxului biliar și antiviral.

Când se recoltează Rostopasca

Rostopasca se recoltează din mai când primele flori galbene încep să înflorească și până toamna la sfârșitul lunii noiembrie.

ROSTOPASCA – BENEFICII

Îmbunătățește digestia

Rostopasca este un remediu eficient pentru problemele digestive care au ca simptome crampe, balonare sau greață. Acest extract de plante poate ajuta la ameliorarea crampelor și durerilor stomacale. Rostopasca ajută organismul să producă mai multă bilă și alte enzime digestive responsabile de o digestie eficientă și poate fi folosit chiar și pentru combaterea ulcerelor de stomac.

Tratează anxietatea și problemele de somn

Rostopasca poate fi utilizată ca sedativ pentru ameliorarea simptomelor de anxietate. Are proprietăți narcotice, deci nu trebuie administrată în doze mari. În doze mai mici, poate fi folosită pentru ameliorarea anxietății, nervozității și tensiunii și, datorită capacității sale analgezice, poate ameliora durerea. În același timp, această plantă conține proprietăți care ajută la tratarea insomniei pentru persoanele care au probleme cu somnul.

Protejează ficatul și vezica biliară

Datorită proprietăților sale de curățare, Rostopasca poate fi folosită pentru a curăța și curăța ficatul. Pe de altă parte, poate fi folosită și ca parte eficientă a unui program de detoxifiere datorită capacității sale de a elimina deșeurile și toxinele din sistem.

Rostopasca are proprietățile naturale de protecție a ficatului, care nu numai că ajută la menținerea sănătății și funcționării adecvate a ficatului, dar protejează și ficatul de anumite leziuni ale celulelor. Această plantă poate ajuta, de asemenea, la menținerea sănătății și a funcționării normale a vezicii biliare.

Se știe că problemele cu vezica biliară provoacă, de asemenea, multe alte probleme digestive . Astfel, Rostopasca ajută la stimularea producției și fluxului de enzime, care la rândul său ajută la prevenirea inflamației, a infecțiilor și a anumitor boli precum hepatita .

Rostopasca elimină negii

Utilizarea topică a lichidului galben din tulpina de Rostopasca poate ajuta la eliminarea verucilor cauzate de virusul papiloma uman sau HPV. Această plantă are și proprietăți antivirale. Din cele mai vechi timpuri, oamenii foloseau Rostopasca pentru a trata diverse boli cronice ale pielii, cum ar fi eczeme și psoriazis.

Tratează durerea la umeri și gât

Rostopasca este adesea folosită pentru ameliorarea durerilor de umeri și gât, ajutând la relaxarea mușchilor. În unele cazuri, aceste dureri pot fi însoțite de simptome precum greață, amețeli, vărsături și transpirații.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!