Remedii naturiste pentru hipertensiune arterială

Remedii naturiste pentru hipertensiune arterială

Publicat de Larisa Moldovan pe 16 November 2021 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Pentru a determina dacă suferiți de hipertensiune arterială, este important să consultați un specialist care vă va efectua analizele necesare. Remediile pentru hipertensiune arterială pot ajuta la controlul acestei afecțiuni.

Hipertensiunea arterială este frecventă la vârstnici. Acesta poate fi rezultatul unor obiceiuri sau stil de viață nesănătos, cum ar fi:

  • stres
  • supraponderal
  • abuz de alcool sau sare

Deși aceasta poate fi prevenită, există întotdeauna riscul dezvoltării hipertensiunii arteriale. Remediile naturale sau casnice pot fi un tratament excelent și sunt întotdeauna disponibile dacă aveți simptome.

Ce este hipertensiunea arterială?

Hipertensiunea arterială reprezintă o forță crescută a circulației sângelui prin vasele de sânge. Viteza cu care se mișcă sângele depășește valoarea normală, ceea ce poate duce la probleme circulatorii semnificative.

Această afecțiune este asociată cu colesterolul rău (LDL) și adesea începe să afecteze persoanele după vârsta de 55 de ani.

Pentru a reduce riscul apariției acestei afecțiuni, este necesară verificarea istoricului familial, deoarece genetica joacă un rol important în determinarea riscului de hipertensiune arterială. Acest lucru a fost confirmat într-un studiu realizat de Institutul Național de Medicină Genomică din Mexic.

Care sunt simptomele hipertensiunii arteriale?

Potrivit unui studiu realizat la Universitatea de Concepcion din Chile, cele mai frecvente simptome ale hipertensiunii arteriale sunt:

  • greață și vărsături
  • amețeală.
  • roșeață a feței și a ochilor
  • vedere încețoșată
  • dureri în piept
  • durere de cap

Cum poate fi redus riscul de hipertensiune arterială?

Această afecțiune nu poate fi vindecată, așa că prevenirea este esențială. Pentru a reduce riscul de hipertensiune arterială, vă recomandăm:

Reducerea consumului de sare și exerciții fizice cât mai frecvente.

Un studiu al Universității Pontificale Catolice din Chile subliniază, de asemenea, reducerea consumului de sare ca fiind deosebit de benefică.

Aceste modificări ale stilului de viață pot îmbunătăți semnificativ eficiența cardiovasculară.

În studiul său, Universitatea Complutense din Madrid recomandă o dietă echilibrată, bogată în fructe și legume. În plus, ar trebui să depuneți eforturi pentru a reduce consumul de tutun și alcool.

Remedii naturiste pentru hipertensiune arterială

Remediile naturiste sunt întotdeauna o opțiune bună atunci când vine vorba de tratarea hipertensiunii arteriale. Utilizarea lor este un pas important, deoarece în unele cazuri simptomele pot apărea brusc.

Persoanele cu hipertensiune arterială ar trebui să aibă întotdeauna o parte dintre acestea pentru tratament.

În această secțiune, vom vorbi despre câteva instrumente foarte eficiente.

1. Usturoi

Usturoiul poate scădea tensiunea arterială, potrivit unui studiu realizat de Universitatea Cayetano Heredia din Peru. Are proprietăți antioxidante și este un agent antimicrobian puternic, potrivit unui studiu realizat de Institutul de Tehnologie Oaxaca din Mexic . Puteți folosi usturoiul pentru o varietate de remedii naturale.

Vă recomandăm să consumați usturoi în mod regulat. În mod ideal, ar trebui să păstrați un borcan cu usturoi decojit la frigider.

În loc să înghiți sau să mesteci un cățel de usturoi, îl poți înmuia într-un pahar cu apă și îl poți lăsa acolo peste noapte.

A doua zi puteți amesteca apa cu suc de lămâie și o puteți bea pe stomacul gol.

2. O combinație de pătrunjel și lămâie

Puneți o lămâie decojită împreună cu o legătură de pătrunjel într-un blender și tocați bine. Acest amestec se bea pe stomacul gol.

O altă metodă benefică este să bei suc de lămâie cu apă caldă dimineața.

3. Ovăz

Consumul de ovăz poate ajuta la scăderea colesterolului, potrivit unui studiu al Institutului de Biologie Quadram. Pe lângă combaterea hipertensiunii arteriale, poate ajuta și la reglarea circulației sângelui.

Se fierbe apa și se adaugă ovăzul, apoi se lasă la infuzat.

Trebuie să bei cel puțin un litru din această apă cu fulgi de ovăz pe zi.

4. Magneziu

Puteți găsi clorură de magneziu în alimente precum sfecla sau nuci. Este folosit ca tratament pentru hipertensiunea arterială.

Pentru a pregăti amestecul, adăugați 33 g de clorură de magneziu (2 linguri) la un litru de apă clocotită și amestecați.

Vă recomandăm să beți un pahar mic pe stomacul gol în fiecare zi.

Potrivit unui studiu realizat de Clinica Las Condes din Chile, aceasta este o măsură de precauție deoarece deficitul de clorură de magneziu crește riscul de hipertensiune arterială.

5. Sfecla

Un studiu realizat de Universitățile Rovira și Virgil confirmă că sfecla este benefică în tratamentul hipertensiunii. Pe lângă magneziu, această legumă conține potasiu, fier, sodiu, calciu, fosfor și zinc. Consumul său regulat poate aduce multe beneficii organismului.

Datorita caracteristicilor si gustului, este ușor de consumat. De la salate la cocktailuri – există multe modalități de a face sfecla să facă parte din dieta ta și de a profita de proprietățile acesteia.

Când vine vorba de combaterea hipertensiunii arteriale, sucul de sfeclă poate ajuta la obținerea rezultatelor maxime.

Tot ce trebuie să faci este să fierbi și să bei sucul de sfeclă.

Hipertensiunea arterială poate aduce multe complicații sănătății, așa că este important să luați măsuri pentru a o preveni.

Amintiți-vă că ar trebui să consultați și un specialist pentru a obține un diagnostic corect.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!