Remedii naturiste pentru hemoroizi interni și externi

Remedii naturiste pentru hemoroizi interni și externi

Publicat de Larisa Moldovan pe 15 September 2021 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Sarcina principală a remediilor naturale pentru hemoroizi – reducerea durerii și inflamației, vindecarea țesuturilor rănite. Dacă nu sunt tratați la timp, hemoroizii pot deveni o poartă pentru infecție!

Iată câteva remedii naturale care te pot ajuta în lupta cu hemoroizii

Morcov

Sucul de morcovi calmează iritarea peretelui intestinal și îl întărește. Ceaiul de morcovi te va ajuta și să previi formarea lor.

Mod de preparare: pune la fiert 2 pahare de apă, dă prin răzătoare morcovul, pune 2 linguri de morcov ras atunci când apa este în clocot și lasă să fiarbă timp de 10 minute.

Ceaiul rezultat se bea înainte de fiecare masă, pe parcursul unei zile, în cantitate egală, peste jumatate de pahar înainte de fiecare masă!

Cătina

Planta mea preferată. Uleiul de cătină ajută nu numai la hemoroizi, ci și la alte boli intestinale: proctită, sfincterită, fisuri ale colonului. Este bun și uleiul de cătină cumpărat din farmacii. Pentru ca hemoroizii să dispară complet, ar trebui să folosiți tampoane cu ulei de cătină timp de 10 nopți la rând, apoi să faceți pauză 3 – 5 zile pentru a nu se opări zona. Dimineata zona trebuie spălată.

De obicei, un singur tratament este suficient pentru a rezolva problema, dar, vă avertizez, la cel mai mic efort, boala se poate agrava din nou, iar apoi tratamentul va trebui să se reia. Va trebui să evitați efortul pentru o lungă perioadă de timp, cum ar fi ridicatul lucrurilor grele.

Aloe

Sucul de aloe are efect antiinflamator. O modalitate bună de a scăpa rapid de durerea chinuitoare provocată de hemoroizi. Puteți folosi gelul din aloe sau puteți face un decoct din frunzele acestuia. Pentru a face un decoct, aveți nevoie de 10 frunze de aloe pe care le veți tăia în mai multe bucăți (nu foarte mici), se toarnă un litru de apă rece și se prepară un decoct într-o baie de apă. Pe zona inflamată se aplică o compresă caldă îmbibată în decoctul de frunze de aloe sau plante proaspete tăiate.

Coaja de stejar

Are proprietăți astringente puternice care ajută foarte bine în tratamentul bolilor inflamatorii ale țesuturilor mucoase, precum și au efecte antiinflamatoare. Când decoctul de scoarță de stejar este aplicat pe membrana mucoasă a corpului uman, se formează un strat protector, care îl protejează de iritații. Poate fi folosit ca o compresă, spălături sau supozitor (amestecat cu unt).

Cartof

A fost folosit în medicina naturistă încă din vremurile antice. Sucul proaspăt și amidonul de cartofi au proprietăți de protejare și antiinflamatoare. Cartofii sunt folosiți cel mai adesea pentru tratarea hemoroizilor sub formă de supozitor. Din mijlocul cartofului tăiați o felie mică (forma sa trebuie să fie cât mai netedă posibil pentru a nu răni suprafața rectului) și lăsați-o în anus peste noapte.

Mușețel

Această regină a plantelor medicinale, în ciuda aspectului său modest, are multe proprietăți benefice pentru om – infuzia florilor sale are efecte antiinflamatorii, antimicrobiene, antispastice și analgezice, precum și crește rata de regenerare a țesuturilor în cazul inflamațiilor. Mușețelul ca tratament al hemoroizilor poate fi folosit în creme, spălături și clisme și într-un mod mai interesant – sub formă de supozitoare de casă.

Pentru a face acest lucru, aveți nevoie de o lingură de mușețel care se pune într-un pahar cu apă clocotită, decoctul rezultat se lasă la răcit și apoi se toarnă în forme mici pentru gheață. După îngheț, „supozitoarele din gheață” au un analgezic puternic (datorită înghețării) și au efecte antiinflamatoare.

Usturoi

Acesta are un puternic efect antiinflamator, analgezic, antibacterian și chiar antitumoral. În cazul hemoroizilor, usturoiul este folosit atât în ​​stare proaspătă (cățelul de usturoi curățat este introdus în anus), cât și sub forma unui supozitor de casă (un cățelul de usturoi zdrobit amestecat cu unt, răcit și modelat sub formă de supozitor). Chiar și usturoiul cu lapte (în proporție de 2 litri de lapte încălzit la 200 g usturoi tocat și 200g de usturoi zdrobit) cu care se fac băi are proprietăți antiinflamatoare.

Produse apicole pentru hemoroizi

Mierea și alte produse apicole sunt utilizate pe scară largă în medicina tradițională. Mierea este utilizată pentru a face supozitoare (fie complet, fie prin aplicarea unui strat subțire de miere pe supozitoarele de cartofi despre care am vorbit mai sus) și este utilizată și ca remediu extern (fie nediluată, fie ca și component în alte unguente).

Sfaturi generale pentru hemoroizi

Primul sfat eficient este cel de a avea un stil de viață activ și sănătos. În fiecare dimineață jogging, plimbări, drumeții. Sângele va începe să circule mai bine în vase, nu stagnează. Corpul începe o funcție de auto-vindecare și auto-curățare.

Al doilea sfat eficient este să bei apă de izvor cât mai pură. Se recomandă să beți cel puțin șase pahare de lichid pe zi!

Al treilea sfat – utilizați produse lactate acide: chefir, lapte fermentat, lapte acru, varză murată, iaurturi naturale și așa mai departe. Totul îmbunătățește digestia.

Ce alte remedii naturale mai cunoașteți? Lăsați-ne mai multe detalii în comentarii! Multă sănătate!


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!