Remedii naturiste din bătrâni pentru durerile de spate

Remedii naturiste din bătrâni pentru durerile de spate

Publicat de Larisa Moldovan pe 19 September 2021 in Remedii NaturisteSanatate

Durerea este cea care ne împiedică pe fiecare dintre noi să ducem o viață plină. Arsură, ținere, ascuțită – orice durere încetinește ritmul obișnuit și restricționează mișcarea, interferează cu procesele mentale și fizice.

Un tip special de durere este durerea de spate, poate chiar ține o persoană sănătoasă la pat pentru câteva zile, oferindu-i în același timp o mulțime de inconveniente. Nu numai unguentele și cremele scumpe pot reduce durerea, ci și remedii naturale pentru durerile de spate pot ajuta în astfel de cazuri.

Rețeta №1. Compresă fierbinte de hrean

Dacă aveți propria grădină în care crește hreanul – este minunat! Dacă nu, nu vă faceți griji și cumpărați doar o rădăcină mică a acestei plante. Este important ca pe lângă rădăcină să existe și frunzele de hrean. Treceți planta printr-o mașină de tocat carne, și pregătiți ingredientul principal pentru compresă. Apoi căutați o țesătură de bumbac. Puneți pulpa de hrean în ea, apoi așezați pe zona dureroasă a spatelui.

Apoi veți avea nevoie de un fier de călcat. Încălziți-l cât puteți suporta și călcați ușor compresa cu hrean întinsă pe spate. Este posibil ca prima sesiune să nu dureze mult – trei minute vor fi suficiente pentru început, deoarece este greu ca cineva să poată rezista imediat la o astfel de temperatură. Apoi puteți crește perioada de călcare până la 30 de minute.

După ce ați călcat compresa cu un fier de călcat, trebuie să vă înfășurați bine spatele cu o pătură caldă. Culcați-vă la căldură cel puțin un sfert de oră după prima procedură, dar dacă durerea este insuportabilă – încercați să așteptați cel puțin zece minute.

Apropo, această compresă cu hrean poate fi folosită de mai multe ori. După o astfel de procedură de încălzire, veți uita mult timp de durerile de spate!

Rețeta № 2. Sare și lână în lupta pentru sănătate

Deci, dacă ai brusc o durere ascuțită la spate, atunci vei avea nevoie de un astfel de remediu popular care te va pune rapid pe picioare. Găsiți în șifonier un pulover vechi, care nu vă mai vine, din lână de oaie (în principiu, orice lână va face, dar oaia este totuși de preferat). Tăiați o mică bucată din acesta care să vă acopere întreaga talie. Coaseți o bandă elastică la capetele superioare și inferioare.

Acum luați o mână mare de sare și diluați-o în apă clocotită (sau doar apă fierbinte) într-un lighean. Puneți bucata de pulover de lână și lăsați-o o oră și jumătate. În acest timp, toată sarea trebuie absorbită în țesuturi.

Apoi, ar trebui să uscați o bucata de pulover. Dacă este vară afară, doar întindeți-o la soare, iar iarna, caloriferele fierbinți vă vor ajuta cu asta. Când centura de lână este uscată, puneți-o în zona dureroasă. Sarea îndepărtează orice durere. Într-o săptămână sau două de purtare constantă a acestei centuri cu adevărat magice, vei uita să crezi că ai avut odată o durere de spate.

Rețeta № 3. Cireșe dulci

Un alt remediu popular folosit la nivel mondial pentru tratarea durerilor de spate. Mai întâi, coaseți o pungă pătrată cu laturile de 30 de centimetri dintr-o pânză densă. Înainte de a o coase la capăt, umpleți punga cu sâmburi de cireșe.

Atunci când vă apucă din nou durerea de spate, preîncălziți punga în cuptorul cu microunde sau cuptor (nu exagerați, vor fi suficiente câteva minute) – și puneți această compresă pe zona spatelui care vă doare. De obicei, câteva proceduri sunt suficiente pentru a uita de durerile de spate.

Rețeta № 4. Hrean cu cartofi.

Pentru a prepara acest amestec, veți avea nevoie de două ingrediente – hrean și cartofi cruzi în proporții egale. Radeți hreanul și cartofii, amestecați și adăugați o linguriță de miere la masa rezultată.

Veți obține un amestec lipicios ușor vâscos, care trebuie aplicat pe zonele dureroase ale spatelui. Stratul aplicat trebuie să aibă o grosime de cel puțin un deget. Acoperiți spatele cu o pânză subțire (puteți folosi și hârtie) și înfășurați bine cu o eșarfă de bumbac sau de lână. Este posibil ca compresa să ardă foarte puternic, însă trebuie să rezistați acestei arderi cel puțin o oră.

Rețetă numărul 5. Ulei de mesteacăn

Acest remediu popular vă va ajuta să vă vindecați spatele în cazul în care durerea este cauzată de o răceală. Trebuie să cumpărați ulei de muguri de mesteacăn de la farmacie și să-l masați în zonele dureroase ale spatelui. De asemenea, puteți folosi frunze de mesteacăn proaspete, așezându-le un strat pe spate și presându-le deasupra. Frunza de mesteacăn ameliorează durerea și încălzește spatele.

Rețeta № 6. Păpădia vindecă spatele!

În orice moment al anului, ai probleme cu spatele, mai ales dacă trebuie să stai o vreme. Durerea este neplăcută, te ține, te împiedică să te miști normal. În astfel de cazuri, o păpădie vă poate ajuta. Adunați florile într-un borcan de litru, umpleți cu jumătate de litru de vodcă. Acest ameste trebuie să stea cel puțin două săptămâni, după care ar trebui să fie folosit la masat locul dureros.

Rețeta № 7. Ridichea neagră cu miere.

Stoarceți sucul de ridiche neagră și adăugați miere în proporții egale. Acest amestec ar trebui să fie masat pe zona dureroasă.

Aici v-am prezentat rețetele populare de bază care au fost folosite de mult timp pentru a atenua suferința provocată de dureri de spate. Cu toate acestea, este mai bine să le puteți preveni apariția decât să le tratați mult timp. Să fiți sănătoși!


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!