Remedii naturiste: Anghinare – beneficiile consumului de ceai

Remedii naturiste: Anghinare – beneficiile consumului de ceai

Publicat de Larisa Moldovan pe 23 September 2021 in Remedii NaturisteSanatate

Lista proprietăților utile ale anghinarei este destul de mare și merită o atenție deosebită. Substanțele care fac parte din acesta vor furniza:

  • protecția ficatului de efectele nocive ale toxinelor;
  • îndepărtarea depunerilor, a sărurilor dăunătoare și a altor substanțe toxice;
  • normalizarea producției de bilă;
  • ajutor în digestia și prelucrarea grăsimilor și proteinelor;
  • reducerea formării gazelor;
  • obstrucția colecistitei, aterosclerozei și a bolilor sistemului cardiovascular;
  • prevenirea îmbătrânirii premature;
  • inhibarea dezvoltării celulelor nocive;

Oamenii folosesc această minunată plantă de cel puțin cinci mii de ani. A fost iubită de vechii egipteni, greci, romani, care o foloseau pentru a vindeca ficatul și vezica biliară, precum și pentru a purifica sângele.

  • creșterea populației intestinale de bacterii benefice, crescând astfel imunitatea organismului și rezistența la boli infecțioase;
  • stimularea intestinelor și lupta împotriva constipației;
  • reducerea glucozei, colesterolului;
  • o mai bună absorbție a calciului, magneziului și a altor minerale de către pereții intestinali;
  • efect pozitiv asupra densității osoase și mineralizării;
  • îmbunătățirea stării pielii;

Beneficiile consumului de anghinare

În timpul sarcinii

Anghinarea conține multe elemente care sunt utile pentru o femeie care este însărcinată: vitamine, acid folic, fier etc. În plus, combate cu succes toxicoza, eliminându-i cauzele, are un efect benefic asupra ficatului și vezicii biliare, protejându-le. Cu toate acestea, trebuie avut în vedere faptul că tensiunea arterială la femeile gravide are o bază fiziologică de scădere, iar tensiunea arterială scăzută și hipotensiunea sunt contraindicații pentru consumul de anghinare. În plus, nu poate fi consumată de persoanele care suferă de gastrită și ulcer, precum și cu aciditate scăzută.

Pentru ficat

Anghinarea, fiind un hepatoprotector natural, are un efect pozitiv asupra ficatului:

  • reglarea sintezei proteinelor în organism;
  • eliminarea lichidului din corp, precum și a sărurilor, a toxinelor și a colesterolului;
  • producerea unui efect coleretic;
  • în stadiile inițiale ale cirozei are o eficiență ridicată;
  • prevenirea colecistitei;
  • creșterea imunității locale a ficatului, protejarea acestuia de efectele toxice și întărirea celulelor;
  • influențarea favorabilă a proceselor inflamatorii;
  • promovarea digestiei rapide a alimentelor grase;
  • stimularea funcției hepatice și menținerea eficienței acesteia;

În caz de hepatita C

Anghinarea a fost folosită în medicina populară pentru tratarea icterului, are un efect benefic asupra ficatului și căilor biliare, ajutând la gestionarea proceselor inflamatorii. Cu toate acestea, hepatita C este de natură virală, iar medicamentul pe bază de anghinare nu este în stare să scape corpul de virus. Cu toate acestea, ajută la întărirea sistemului imunitar, sprijinindu-l în lupta împotriva microorganismelor patogene și poate fi utilizat ca parte a unui tratament cuprinzător și a legumelor în sine – în dieta unui pacient cu icter.

În caz de gută

Guta se caracterizează prin niveluri ridicate de acid uric, care crește producția sa în organism. Este concentrat în țesuturi, sânge, articulații, rinichi și chiar sub piele în cazuri avansate.

În caz de gută, acordați atenție proprietăților ridichii verzi, rucola, cartofi, ovăz încolțit, afine, napi.

Motivele pentru care apare guta pot fi diverse: ereditate, obezitate, abuz de băuturi alcoolice, produse din carne și legume solanacee și așa mai departe.

Tratamentul constă în reducerea producției de acid uric, precum și îndepărtarea excesului său, cu care substanțele conținute în anghinare, fac față cu succes, având în același timp un efect analgezic și antiinflamator.

In caz de diabet

Pacienții cu diabet pot și chiar ar trebui să includă în alimentație această plantă benefică, care susține ficatul și vezica biliară, ajută la producerea enzimelor alimentare și îmbunătățește metabolismul. Dar principala sa valoare pentru persoanele cu diabet este că planta conține insulină vegetală, care ajută la combaterea bolii. Anghinarea este recomandată diabeticilor ca înlocuitor al amidonului.

Contraindicații

Orice plantă care are proprietăți medicinale benefice, are și o serie de contraindicații sau recomandări pentru a o trata cu precauție, deoarece tratamentul care se potrivește unei persoane poate dăuna alteia.

Tradiția antică atribuia Anghinarea proprietăți miraculoase: în primul rând, era considerat un afrodiziac puternic și, în al doilea rând, vechii romani erau convinși că utilizarea acesteia va asigura nașterea unui băiat.

Cu toate acestea, lista contraindicațiilor este destul de mică:

planta nu trebuie consumate de cei care au intoleranță individuală;

unul dintre efectele terapeutice ale anghinarei este capacitatea sa de a reduce tensiunea arterială, astfel încât persoanele cu hipotensiune nu ar trebui să o consume;

proprietatea plantei de a reduce aciditatea stomacului nu va aduce beneficii celor care deja o au redusă. Pacienții cu gastrită, de asemenea, nu ar trebui să o mănânce;

în caz de boală biliară, planta ar trebui exclusă din alimentație, iar alimentația în sine ar trebui convenită în detaliu cu medicul curant;

planta trebuie, de asemenea, evitată de pacienții cu insuficiență hepatică;

una dintre proprietățile acestei plante este capacitatea de a inhiba producția de lapte matern, deci nu este recomandată mamelor care alăptează;

Anghinarea vegetală, precum și medicamentele, suplimentele, ceaiurile, decocturile, tincturile și alte mijloace ale acesteia sunt foarte eficiente în multe probleme de sănătate, dar ar trebui să acordați atenție și contraindicațiilor – un efect nedorit, care poate fi atins prin nepăsare și consumul necontrolat poate provoca o mulțime de probleme.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!