Remedii naturale pentru tratamentul arteriosclerozei

Remedii naturale pentru tratamentul arteriosclerozei

Publicat de Larisa Moldovan pe 29 September 2021 in Remedii NaturisteSanatate

Din păcate, întărirea pereților arterelor este o parte negativă a îmbătrânirii. Rețineți că unele persoane pot detecta arterioscleroza mai devreme decât altele.

Principala problemă este că, de-a lungul anilor, tot mai multe artere își vor pierde flexibilitatea. De aceea este foarte important să diagnosticați boala la timp și să luați toate măsurile posibile pentru tratarea arteriosclerozei.

Cursul acestei boli este de obicei atât de lent și gradual încât medicii nu pot detecta arterioscleroza până când o persoană nu are vârsta de 60-70 de ani.

În acest articol vă vom spune totul despre caracteristicile acestei boli, precum și despre cele mai eficiente remedii naturale pentru tratamentul arteriosclerozei.

Cauzele arteriosclerozei

Rețineți că, pe lângă modificările naturale legate de vârstă ale corpului, există o serie de factori negativi care pot provoca dezvoltarea arteriosclerozei și întărirea pereților interiori ai arterelor:

 • Diabet
 • Abuzul anumitor alimente (inclusiv smântână, ouă, unt și alte grăsimi animale)
 • Boli infecțioase
 • Tensiune nervoasă constantă
 • Niveluri ridicate de colesterol și trigliceride în sânge
 • Hipertensiune arterială (hipertensiune arterială).

Simptome tipice ale arteriosclerozei

Arterioscleroza are o serie de consecințe negative, deci dacă nu tratați această boală la timp, simptomele acesteia pot reprezenta o amenințare gravă pentru sănătatea întregului organism.

Rețineți că la pacienții cu arterioscleroză, rinichii funcționează de obicei foarte slab. Fluxul de sânge către organele interne se deteriorează . Creierul și mușchiul inimii suferă foarte mult.

În plus, arterioscleroza crește riscul de a dezvolta următoarele tulburări grave:

 • Deteriorarea pereților interiori ai arterelor și hemoragia în creier
 • Crize frecvente de durere în gât
 • Encefalomielita
 • Blocaje de sânge
 • Paralizie
 • Probleme mentale
 • Dureri musculare în timpul activităților.

Foarte des întărirea pereților arterelor și îngustarea vaselor de sânge apare în arterele mici din extremități. De obicei, o persoană suferă modificări negative în zona picioarelor, aproape de suprafața corpului. Astfel de simptome sunt destul de tipice pentru pacienții cu diabet zaharat.

Ca urmare, o persoană va avea constant mâinile și picioarele reci. Vă rugăm să rețineți: dacă nu tratați problema la timp și nu aveți grijă să vă păstrați picioarele calde, uscate și curate, se poate dezvolta gangrena .

Alternarea băilor reci și calde pentru mâini și picioare va fi o terapie foarte benefică în acest caz .

Sfaturi utile pentru prevenirea arteriosclerozei

Rețineți că este foarte important să aveți un stil de viață activ și să vă mișcați foarte mult:

 • Evitați exercițiile fizice intense pentru a preveni orice afectare a arterelor, în special în creier.
 • Selectați cu atenție alimentele pentru dieta dvs. zilnică . Consumați doar alimente ușor de digerat. Nu mâncați în exces, pentru a nu suprasolicita inima , sistemul digestiv și sistemul excretor.
 • Dacă sunteți un fumător înrăit, asigurați-vă că renunțați la fumat. Credeți-mă, aceasta este o metodă foarte importantă de prevenire a arteriosclerozei.
 • Monitorizați întotdeauna tensiunea arterială, precum și nivelul colesterolului și al trigliceridelor.
 • Încercați întotdeauna să mențineți o greutate stabilă.

Remedii naturale pentru tratamentul arteriosclerozei

Vă oferim mai multe remedii naturale pentru prevenirea și tratamentul arteriosclerozei.

Ceai de coada calului

Pe lângă puternicele proprietăți antiinflamatorii, antioxidante și antiseptice ale acestei plante, am dori să subliniem numeroasele sale alte beneficii, care sunt indispensabile pentru tratamentul arteriosclerozei.

Ingrediente:

 • 1 linguriță coada calului (5 g)
 • 1 pahar de apă (250 ml)

Metoda de preparare:

Adăugați o linguriță de coadă calului într-un pahar. Umpleți paharul cu apă clocotită și lăsați amestecul la infuzat 5 minute. Apoi se strecoară și după gust se adaugă miere(opțional).

Este mai bine să consumați ceaiul cald.

Vă recomandăm să beți până la două pahare pe zi.

Lămâi

Toată lumea știe că lămâia este unul dintre cele mai bune remedii naturale datorită puternicelor sale proprietăți antioxidante. Lămâile pot preveni oxidarea colesterolului bun, pot reduce colesterolul rău și pot îmbunătăți circulația sângelui.

Ingrediente:

 • 1/2 cană suc de lămâie (125 ml)
 • 1/2 cană apă (125 ml)

Metoda de preparare:

Adăugați ambele componente într-un recipient în care să încapă și amestecați bine.

Este necesar să pregătiți amestecul în fiecare zi, înainte de consum, și cel mai bun moment este cu o oră înainte de masă.

Rozmarin

Credeți sau nu, această plantă picantă are mult mai multe proprietăți antioxidante și antiinflamatoare decât toate produsele anterioare din lista noastră. Este ideal pentru tratamentul arteriosclerozei, deoarece produsele pe bază de rozmarin sunt capabile să îmbunătățească circulația sângelui în tot corpul.

Ingrediente:

 • 1 lingură de frunze proaspete de rozmarin (15 g)
 • 1 pahar de apă (250 ml)

Metoda de preparare:

Se toarnă apa într-o cratiță mică și se fierbe. De îndată ce apa ajunge la punctul de fierbere, adăugați rozmarin și lăsați încă două minute.

Opriți focul și lăsați amestecul la infuzat timp de 5 minute. Acest ceai se consumă de trei ori pe zi pentru a obține un rezultat pozitiv.

Curcumă

Deoarece curcuma are și proprietăți antiinflamatorii, are capacitatea de a reduce colesterolul din sânge și de a îmbunătăți funcționarea sistemului cardiovascular . Acest condiment portocaliu nu numai că întărește inima, ci și curăță articulațiile.

Ingrediente:

 • 1 linguriță curcuma (5 g)
 • 1 pahar de apă (250 ml)

Metoda de preparare:

Puneți un ibric de apă la aragaz până ajunge la punctul de fierbere și adăugați curcuma.

De îndată ce fierbe apa, luați ibricul de pe foc și lăsați-l deoparte să infuzeze.

Această băutură se consumă de trei ori pe zi înainte de mesele principale.

Usturoi

Datorită proprietăților sale, usturoiul este un produs indispensabil pentru îmbunătățirea circulației sângelui. În plus, această legumă conține alicină, care ajută la combaterea hipertensiunii și întărește vasele de sânge.

Ingrediente:

3 căței de usturoi

Metoda de aplicare:

Mănâncă aproximativ trei căței de usturoi proaspeți pe zi.

Primul cățel se consumă pe stomacul gol, cu o jumătate de oră înainte de micul dejun.

Mănâncă ceilalți doi căței înainte de mesele principale.

Încercați aceste remedii naturale pentru arterioscleroză și testați-le proprietățile pe propria experiență. Amintiți-vă că aceste produse nu au efecte secundare și, prin urmare, nu vă pot afecta sănătatea în niciun fel.

Cu toate acestea, dacă aveți o suspiciune gravă de arterioscleroză, vă sfătuim să să consultați imediat un medic.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!