Remedii naturale pentru rinita alergică

Remedii naturale pentru rinita alergică

Publicat de Larisa Moldovan pe 26 September 2021 in Remedii NaturisteSanatate

Rinita alergică este o afecțiune care apare de obicei din cauza iritației membranei mucoase din interiorul nasului. Aceasta este cauzată de factori externi precum praful și polenul. Cu toate acestea, rinita poate apărea și atunci când apar schimbări bruște de temperatură.

Simptomele pot include dificultăți de respirație, precum și strănutul constant, iritație în zona ochilor și durerile de cap. Deși rinita are de obicei forme ușoare și trece rapid, mulți pacienți au nevoie de asistență medicală atunci când problema devine cronică.

Din fericire, pe lângă medicamentele obișnuite, există câteva remedii naturale pentru rinita alergică care vă vor ajuta să vă controlați simptomele.

Remedii pentru rinita alergică

1. Suc de aloe vera

Sucul natural din aloe vera este plin de substanțe nutritive esențiale care ajută la întărirea sistemului imunitar.
În plus, conținutul său ridicat de compuși antiinflamatori și sedativi reduce simptomele alergice și creează o barieră de protecție împotriva agenților infecțioși.

Veți avea nevoie de: 5 linguri de gel de aloe vera (75 g), jumătate de pahar cu apă (125 ml), o lingură miere (25 g). Puneți toate ingredientele într-un blender și amestecați foarte bine până când se omogenizează.
Luați acest remediu la primele semne de rinită alergică. Cu toate acestea, nu beți prea des, deoarece poate avea un efect laxativ.

2. Ceai de ghimbir

Rădăcina de ghimbir conține uleiuri esențiale care au proprietăți antihistaminice și expectorante. În plus, aceste proprietăți sunt ideale pentru ameliorarea simptomelor rinitei alergice. Mai mult, consumul acestui ceai va ajuta la relaxarea căilor nazale și la calmarea durerilor de cap.

Veți avea nevoie de: 1 lingură ghimbir ras (10 g), 1 pahar de apă (250 ml), 1 lingură miere (25 g)
Puneți ghimbirul ras într-un pahar de apă clocotită și lăsați la infuzat pentru 15 minute. După aceea, strecurați ceaiul și adăugați mierea. Beți două căni de ceai pe zi pentru a calma simptomele.

3. Ceai verde

Antioxidanții din ceaiul verde ajută la încetinirea producției de histamină în organism și la reducerea simptomelor rinitei alergice. În plus, ceaiul verde relaxează pasajele nazale iritate și elimină înfundarea cauzată de secreția excesivă de spută.

Puneți o linguriță de ceai verde într-un pahar cu apă fiartă și lăsați la infuzat pentru 5 minute. Beți o ceașcă din acest ceai pe zi dacă suferiți de rinită.

4. Oțet de mere

O băutură caldă cu oțet de mere și miere poate reduce severitatea simptomelor cauzate de rinita alergică. Acest ingredient organic conține antibiotice și antihistaminice care ajută la accelerarea proceselor de recuperare ale organismului.

Ingrediente: 2 linguri de oțet de mere organic (20 ml), 1 lingură miere (25 g), 1 pahar de apă (250 ml). Puneți oțetul de mere și mierea într-un pahar de apa caldă și amestecați foarte bine. Beți această băutură atunci când aveți nasul înfundat sau aveți simptome timpurii de rinită alergică. Repetați procesul de două ori pe zi, dacă este necesar.

5. Suc de lucernă

Lucerna are proprietăți care blochează răspunsul organismului la histamină și relaxează căile nazale, care sunt afectate de rinita alergică. În plus, această componentă conține vitamine și minerale care îmbunătățesc imunitatea organismului. Lucerna este un remediu eficient pentru rinita alergică deoarece blochează pătrunderea bacteriilor și virușilor în organism.

Veți avea nevoie de: 3 linguri lăstari de lucernă (30 g), jumătate de cană apă (125 ml), 1 lingură miere (25 g). Puneți toate ingredientele într-un blender și amestecați foarte bine, după care strecurați sucul printr-o sită și este gata de consum.

Beți această băutură când observați primele simptome de rinită. Dacă aveți o formă mai agresivă de rinită, repetați de două ori pe zi. De asemenea, dacă doriți, îl puteți bea în fiecare dimineață pe stomacul gol pentru a preveni alergiile.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!