Remedii naturale pentru controlul tensiunii arteriale

Remedii naturale pentru controlul tensiunii arteriale

Publicat de Larisa Moldovan pe 25 September 2021 in Remedii NaturisteSanatate

Tensiunea arterială scăzută , cunoscută și sub numele de hipotensiune arterială, este o afecțiune care apare atunci când tensiunea arterială scade atât în ​​timpul, cât și după fiecare bătaie a inimii. Următoarele remedii naturale vă vor ajuta să vă normalizați tensiunea arterială.

La persoanele care suferă de această tulburare, tensiunea arterială este mai mică de 60 mm Hg. și 100 mm Hg. Acest lucru poate însemna că au probleme cu inima, creierul sau alt organ vital. Deoarece inima este responsabilă pentru transportul oxigenului, aceasta afectează în mod direct sănătatea celulelor dvs. Drept urmare, pacientul poate suferi de amețeli, somnolență, dureri de cap și oboseală.

Deși simptomele pot varia în intensitate în funcție de persoană, este important să le acordați atenție, astfel încât să nu vă afecteze activitățile zilnice și să nu provoace alte complicații. Din fericire, există mai multe remedii naturale care vă pot ajuta. Dacă le consumați în mod regulat, acestea vă vor ajuta să echilibrați nivelul tensiunii arteriale și să scăpați de simptomele hipotensiunii.

Remedii pentru normalizarea tensiunii arteriale

1. Ceai cu rozmarin și miere

Acest ceai cu rozmarin și miere conține atât antioxidanți, cât și vitamine și minerale. Acest lucru ajută la creșterea tensiunii arteriale și ca urmare, ajută la îmbunătățirea oxigenării celulelor și țesuturilor. Compușii săi stimulează sistemul nervos central și reduc amețelile și slăbiciunea cauzate de un dezechilibru al tensiunii arteriale.

Ingrediente: 1 pahar de apă, jumătate de lingură de rozmarin uscat, 1 lingura miere

Rozmarinul se pune în apa clocotită, se lasă la infuzat 10 minute, se strecoară și se îndulcește cu miere. Bea acest ceai o dată pe zi atunci când observi primul simptom de hipotensiune. Dacă este necesar, bea-l și de două ori pe zi.

2. Apa de cocos si lămâie

Aceasta este o băutură tropicală cu apă de cocos și lămâie. Ea ajută la echilibrarea electroliților din corp și menține echilibrul tensiunii arteriale. Acest remediu are minerale și antioxidanți importanți, care ajută la îmbunătățirea circulației sângelui în vene.

Puneți 2 linguri de suc de lămâie într-un pahar de apă de cocos și amestecați bine. Bea acest suc dimineața dacă simți că ai tensiunea arterială scăzută.

3. Suc de morcovi cu miere

Sucul de morcovi cu miere este o băutură cu proprietăți energetice, deoarece antioxidanții săi ajută la normalizarea ritmului cardiac și a fluxului sanguin. De asemenea, acest suc previne problemele de oxigenare celulară.

Veți avea nevoie numai de 5 morcovi mari și 2 lingurițe de miere. Extrageți sucul din morcovi cu ajutorul unui storcător și amestecați-l cu cele 2 lingurițe de miere. Beți acest suc dimineața pe stomacul gol și după-amiază între mese.

4. Remediu din busuioc și miere

Extractul natural de frunze de busuioc are compuși activi care echilibrează tensiunea arterială. Vitaminele și mineralele sale se vor combina perfect cu zaharurile naturale din miere. Acest lucru oferă un tratament eficient pentru hipotensiune.

Veți avea nevoie de 15 frunze de busuioc, un sfert de pahar de apă și o lingură de miere. Tăiați frunzele de busuioc foarte mărunt și apoi puneți-le într-o pânză sau într-un tifon pentru a stoarce sucul din ele. Amestecați sucul de busuioc cu apa și apoi adăugați miere. Bea această băutură la micul dejun de cel puțin trei ori pe săptămână.

5. Apă cu lămâie, sare și zahăr

Această băutură combină proprietățile lămâii cu cele ale sării și a zahărului. Ea ajută la normalizarea tensiunii arteriale scăzute atunci când este cauzată de deshidratare. Aceste ingrediente ajută la restabilirea energiei și sunt bune pentru fluxul sanguin și sistemul nervos.

Veți avea nevoie de un pahar cu apă, 3 linguri suc de lămâie, o jumătate de linguriță de sare și o jumătate de linguriță de zahăr. Amestecați foarte bine toate ingredientele până se dizolvă. Bea acest suc la micul dejun sau oricând ai simptome de tensiune arterială scăzută.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!