Remedii naturale care ajută la curățarea plămânilor

Remedii naturale care ajută la curățarea plămânilor

Publicat de Larisa Moldovan pe 21 September 2021 in Remedii NaturisteSanatate

Este important să vă curățați plămânii din când în când, deoarece există mulți factori, precum poluarea mediului, excesul de praf și lipsa exercițiilor fizice, care amenință buna lor funcționare.

De cele mai multe ori nu putem schimba nimic pentru că aceste lucruri fac deja parte din mediul nostru. Totuși, vă puteți proteja acasă cu tratamente și remedii naturale care vă pot îmbunătăți sănătatea plămânilor.

Sfaturi despre cum să vă curățați singuri plămânii:

1. Stați cât mai departe de gazele toxice

Este aproape imposibil să evitați poluarea și gazele toxice din oraș. Prin urmare, vă recomandăm să vă plimbați cât mai des în parcuri naturale unde puteți respira aer curat.

Stați cât mai departe de orașele mari, organizați plimbări la țară, mergeți cu cortul, închiriați cabane și bucurați-vă de natură. În acest fel, veți putea curăța ușor plămânii, deoarece aerul proaspăt este cel mai bun mod de a face acest lucru.

2. Evită fumatul sau persoanele care fumează

Țineți minte că tutunul nu vă afectează numai pe voi, ci și pe cei din jurul vostru, deoarece inhalează fumul format de voi.

Dacă fumați, sfatul nostru este să renunțați imediat la acest obicei. Cu toate acestea, dacă nu fumați, atunci ar trebui să vă păstrați distanța față de fumători. Locurile publice pentru fumat ar trebui, de asemenea, evitate.

3. Aerisiți mereu casa

Există, de asemenea, multe particule dăunătoare în casa dvs. Asigurați-vă că aerisiți foarte bine fiecare cameră din casă. Astfel veți evita acumularea de praf. De asemenea, ar trebui să vă curățați covoarele în mod regulat, deoarece depozitează mult praf.

4. Urmați o alimentație sănătoasă

Asigurați-vă că în alimentația dvs. sunt prezente fructe și legume, deoarece acestea sunt cele mai importante surse de nutrienți și acționează ca antioxidanți.

De asemenea, adăugați alimente bogate în vitamina C. Un pahar de suc natural de citrice la micul dejun vă va ajuta să vă curățați plămânii și să vă consolidați sistemul imunitar. Nu uitați nici de potasiu, care provine din curmale, banane, prune uscate sau căpșuni.

5. Faceți un aerosol

Acest aerosol vă va ajuta să scăpați de tuse, să desfundați căile respiratorii și să eliminați toxinele din plămâni. Doar fierbeți o oală cu apă timp de 20 de minute și apoi inspirați aburul, asigurându-vă că stați la o distanță rezonabilă pentru a nu vă arde. Pentru un efect mai bun, acoperiți-vă capul cu un prosop.

Patru remedii naturale pentru a curăța plămânii:

Toate aceste remedii sunt ideale pentru prevenirea oricăror probleme cu plămânii și căile respiratorii. Desigur, dacă credeți că plămânii voștri sunt deja într-o stare nefavorabilă, cel mai bine este să consultați un medic specialist.

1. Ceai de castane

Acest ceai este ideal pentru astm, tuse și bronșită și se pregătește la fel ca orice alt ceai.

Puneți o oală cu apă pe foc, adăugați o lingură de castane mărunțite (în jur de 15 g) și fierbeți timp de aproximativ cinci minute. Strecurați ceaiul și beți o dată pe zi, între mese.

2. Ceai cu rădăcină de lemn dulce

Rădăcina de lemn dulce este benefică, deoarece are proprietăți care pot proteja căile respiratorii. Cu toate acestea, trebuie să fiți atenți dacă aveți tensiune arterială crescută. Cel mai bine este să vă consultați cu un medic cu privire la consumul acestui ceai.

3. Aerosol cu eucalipt

Eucaliptul este o plantă bine cunoscută, proprietățile sale ajută organismul la combaterea bolilor respiratorii și la curățarea plămânilor. Cea mai bună modalitate de a-l utiliza este să-i inhalați vaporii.

Adăugați o mână de eucalipt într-un vas cu apă clocotită și inspirați aburul. Respirați adânc și lent. Acest lucru vă va ajuta să evitați obstrucția căilor respiratorii, precum și să vindecați tusea și să combateți congestia nazală.

4. Remediu cu ceapă, curcuma si ghimbir

Ingrediente: 2 pahare de apă (500 ml), 1 lingură turmeric (15 g), 1 ceapa mare, 2 linguri miere (50 g), 3 linguri de ghimbir ras (45 g)

Mod de preparare: Puneți o oală cu apă pe foc. Când apa ajunge la punctul de fierbere, adăugați ceapa, tăiată în bucăți medii. Se fierbe încă cinci minute și apoi se adaugă ghimbirul și turmericul. Se tine la foc mediu aproximativ 40 de minute, după care se scurge și se lasă la răcit. După ce s-a răcit, puteți adăuga și mierea. Remediul se va păstra la frigider.

Cum se consumă: Luați câte două linguri din acest remediu înainte de micul dejun și cină. Acest lucru va ajuta la curățarea plămânilor. Continuați timp de 9 zile sau până când simțiți diferența la respirație.

Dacă vă simțiți rău, consultați-vă medicul.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!