Remedii locale pe bază de plante pentru psoriazis

Remedii locale pe bază de plante pentru psoriazis

Publicat de Larisa Moldovan pe 21 September 2021 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Remediile topice pe bază de plante pentru psoriazis au atras atenția multor pacienți care se luptă cu simptomele sale. Această tulburare necesită îngrijire profesională, dar aceste alternative naturale pot ameliora simptomele.

Psoriazisul este o boală autoimună care afectează sănătatea pielii. Potrivit experților, aceasta afectează 2% din populație. În multe cazuri, apare simultan cu o afecțiune cum ar fi artrita psoriazică.

Medicamentele orale și terapia cu lumină sunt modalități moderne de a face față simptomelor. Cu toate acestea, sunt necesare cercetări suplimentare pentru a găsi dovezi ale beneficiilor plantelor.

Ce este psoriazisul?

Psoriazisul este o boală cronică. Provoacă o acumulare rapidă de celule ale pielii. La rândul său, acest lucru provoacă pete roșii sau cruste, care poate fi însoțite de durere, crăpături sau sângerări, printre alte simptome.

În general, există mai multe forme ale bolii. Acestea includ artrita psoriazică, psoriazisul în plăci și psoriazisul cu zemuire. Există, de asemenea, psoriazis pustular, invers și eritrodermic, iar acesta din urmă este una dintre cele mai grave și rare forme.

Simptomele psoriazisului

Manifestările clinice ale psoriazisului pot fi diferite în funcție de tipul și evoluția bolii. Zonele scalpului, brațelor, coatelor și gâtului sunt adesea afectate.

Printre simptome se enumeră:

  • pete umflate roșii
  • cruste albicioase solzoase
  • piele uscată și crăpată care poate sângera
  • durere în jurul zonelor afectate
  • mâncărime și arsură
  • unghii groase cu goluri
  • articulații sensibile și umflate

Remedii pe bază de plante pentru psoriazis

Medicamentele topice ajută la reducerea inflamației și a peelingului cauzate de psoriazis. De fapt, multe extracte din plante sunt folosite pentru a prepara medicamente în același scop.

1. Aloe vera

Gelul de Aloe vera are proprietăți calmante care reduc disconfortul în timpul psoriazisului.

Fără îndoială, aloe este una dintre cele mai populare plante medicinale pentru tratarea psoriazisului. Datorită proprietăților sale calmante, antibacteriene și răcoritoare, este o opțiune eficientă pentru a reduce iritația, durerea și roșeața. Ajută chiar la prevenirea infecțiilor.

Cum se folosește

În mod ideal, aplicați gel de aloe vera local de trei ori pe săptămână timp de 3-4 săptămâni. Dacă simptomele persistă, faceți o pauză timp de o săptămână și apoi repetați aplicarea.

2. Curcuma

Curcuma este un condiment antiinflamator care aparține aceleiași familii ca ghimbirul. Compusul său activ, curcumina, dă rezultate pozitive în tratamentul psoriazisului. Datorită acțiunii sale antibacteriene și calmante, reduce riscul de infecții și calmează arsurile.

Cum se folosește

Îl puteți folosi sub formă de geluri pentru aplicații topice. De exemplu, amestecați pudra de curcuma cu miere.

Acest remediu poate fi utilizat timp de 3-4 săptămâni consecutive.

3. Magnolia

Aceasta are proprietăți antiinflamatorii care o fac potrivit pentru tratamentul psoriazisului. Aceste proprietăți pot reduce erupțiile și roșeața.

Cum se folosește

Puteți măcina această plantă pentru a obține un extract sub formă de pulbere. Apoi îl puteți adăuga într-o cremă hidratantă. În plus, puteți folosi și extractele sale distilate.

4. Gălbenele

Exfolierea și mâncărimea pot fi reduse prin aplicarea topică a gălbenelelor. Este o plantă antiinflamatoare cu multe proprietăți benefice pentru sănătatea pielii. A fost folosită de sute de ani pentru a trata afecțiunile pielii, deoarece ajută la ameliorarea simptomelor precum umflarea, roșeața și peelingul.

Cum se folosește

Băile cu infuzia acestei plante pot ajuta la ameliorarea psoriazisului. În plus, puteți folosi și creme sau uleiuri.

5. Mușețel

Mușețelul are proprietăți antiinflamatoare și calmante, deci este un tratament ideal pentru simptomele psoriazisului, eczemelor și ale altor boli ale pielii.

Cum se folosește

Infuzia sa poate fi aplicată local sub formă de loțiune. De asemenea, puteți folosi extractele și uleiurile sale pentru a face creme. În mod ideal, această plantă este utilizată de două sau de trei ori pe zi.

Aveți simptome de psoriazis? Pe lângă consultarea unui medic, nu ezitați să încercați aceste remedii pe bază de plante pentru psoriazis. Cu toate acestea, în cazul apariției oricăror reacții adverse, încetați imediat utilizarea.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!