Regulile de aur pe care trebuie sa se bazeze o prietenie adevarata! Una în faţa căreia să-ţi pui sufletul pe tavă şi să nu te temi că ţi-l face „tocăniţă”!

Regulile de aur pe care trebuie sa se bazeze o prietenie adevarata! Una în faţa căreia să-ţi pui sufletul pe tavă şi să nu te temi că ţi-l face „tocăniţă”!

Publicat de Larisa Moldovan pe 20 April 2018 in De Suflet

Ce miracol să ai o prietenă adevărată! Unde-o găseşti? Și cum o păstrezi?

1. Ascult-o pe cât de mult îţi place să fii ascultată

Nimic nu se compară cu asta. Cu prietena mea cea mai bună pot să vorbesc în voie, fără să mă cenzurez şi fără să mă tem că nu va putea să suporte potopul de cuvinte… De unde ştiu? Pentru că nici eu nu mă satur s-o ascult, indiferent cât de mult ar dura asta.

După cum se ştie, numărul de cuvinte pe care o femeie are nevoie să le spună într-o zi este covârşitor mai mare decât cel cu care se mulţumeşte un bărbat. Mare pierdere să nu poţi avea o prietenă căreia să i te confesezi.

Plus că există studii ştiinţifice care arată că, pentru femei, vorbitul cu cea mai bună prietenă eliberează în corp oxitocina, acelaşi hormon care se declanşează atunci când o femeie îşi alăptează pruncul. Împreună cu o stare greu de descris de bine interior, de protecţie infailibilă, de împlinire şi de a fi iubită.

2. Fii de încredere

Toate avem micile noastre secrete pe care, totuşi, avem nevoie să le spunem cuiva. Nu-i divulga niciodată secretele, aşa cum nici ţie nu ţi-ar plăcea să-ţi fie divulgate.

Ştiu, există studii care spun că o femeie nu poate să păstreze un secret mai mult de 35 de minute… Din fericire, printre persoanele faţă de care aleg să se confeseze se află întotdeauna, pe un loc fruntaş: cea mai bună prietenă.

Motivul pentru care ne e greu să păstrăm secrete pare să fie – tot conform studiilor – că presiunea psihică ne afectează percepţia asupra realităţii şi ne face să credem că şi cele mai uşoare activităţi devin foaarte grele. În concluzie, avem neapărat nevoie de cineva cu care să le împărtăşim.

3. Nu o judeca

Ştii totul despre ea. Poţi să nu cedezi tentaţiei de a o judeca? Ce te faci atunci când nu eşti de acord cu alegerile ei? Aici cred eu că se face diferenţa dintre adevărata prietenie şi una superficială.

Prietenia este ca şi dragostea. Nu te poţi împrieteni la comandă cu o femeie, chiar dacă e mult mai uşor să comunici cu ea decât cu orice bărbat. Pe o prietenă adevărată o „recunoşti”. E ca o regăsire atunci când o întâlneşti.

De-aia, în mod inexplicabil, faţă de orice ar face, ai o înţelegere necondiţionată. Ea poate să fie cu totul altfel decât tine. Poate să aibă alegeri cu care nu eşti de acord, iar tu poţi să-i spui în faţă aceasta, fără nicio problemă şi – culmea! – fără ca asta să afecteze prietenia dintre voi.

4. Nu-i fura iubitul

Ştiu, sună meschin. Oamenii au dreptul să fie liberi, nu poţi să posezi un bărbat, iar în momentul în care îl ţii cu forţa deja l-ai pierdut. Statisticile arată că peste 60% dintre bărbaţi visează să facă dragoste cu cea mai bună prietenă a iubitei. În cel mai bun caz, toţi trei – dar nu neapărat…

Prin urmare, probabilitatea ca iubitul prietenei să te dorească este foarte mare. Tentaţia de a flirta este pe măsură. Există şi femei cărora le surâde ideea de a-şi împărţi iubitul – cu toate că sunt mult mai multe cele care nici nu vor să audă de aşa ceva.

Indiferent în ce categorie te-ai afla, ar fi de preferat să ai încredere în prietena ta. Să zicem că iubirea vieţii tale s-a îndrăgostit de ea, şi pe tine nici nu te mai vede. Parcă e altfel dacă afli de la ea. Măcar te simţi doar părăsită, nu şi trădată.

5. Respectă-i valorile. Şi respect-o pe ea!

Se spune că „cine se aseamănă se adună”. Cel mai probabil, ce vă ţine împreună este tocmai faptul că, în adâncurile voastre, credeţi în aceleaşi lucruri – chiar dacă în exterior puteţi să vă manifestaţi diferit.

Spre exemplu, dacă ea doreşte să fie mamă de familie iar tu eşti genul „din floare-n floare” – sau invers – puteţi fi foarte apropiate, pentru că dincolo de tot şi de toate, amândouă credeţi în iubirea sinceră, fără măsură.

Nu neg că se poate să existe o prietenie profundă între două femei care împărtăşesc valori diferite – dar neapărat valori autentice. Atunci când prietena ta dă dovadă de curaj – să zicem – te umple un sentiment de respect. Iar respectul este molipsitor.

Sursa: sfaturiutile.info

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!