Regula „3 minute”, pe care psihologul îi sfătuiește pe toți părinții să o respecte

Regula „3 minute”, pe care psihologul îi sfătuiește pe toți părinții să o respecte

Publicat de Larisa Moldovan pe 6 February 2021 in Dezvoltare PersonalaPersonalitatePsihologieSfaturi

Multe se pot schimba în câteva minute din viața noastră. Așa că astăzi vă vom prezenta regula „3 minute”, care este foarte importantă pentru copii:

Copii vor mereu să le dai atenție imediat

Această regulă a celor „3 minute” funcționează atât pentru soți, cât și pentru copii. Când părinții încep să țină cont de această regulă, vor observa că relația dintre membrii familiei se va îmbunătății considerabil.

Regula „primelor trei minute” subliniază importanța de a-ți întâmpina copilul cu bucurie de fiecare dată când te întâlnești cu el. Nu contează dacă ai fost doar până la magazin 5 minute să cumperi pâine sau dacă ai fost la serviciu toată ziua, când ajungi acasă trebuie să le acorzi puțină atenție.

Atunci când iei copilul de la școală, trebuie să îl iei în brațe, să îi spui că ți-a fost dor de el și să îl întrebi cum a fost la școală, să stai de vorbă cu el. De obicei, copilul este mult mai comunicativ în primele minute, așa că, dacă va avea ceva de împărtășit, aceea va fi cea mai bună ocazie să o facă.

Alți părinți își iau copilul de mână și îi spun „să mergem” în timp ce vorbesc la telefon, neoferindu-i atenția necesară. Astfel copilul va ajunge să îi urmărească prin casă cerând atenție, pentru că simte nevoia de a vorbi. Întotdeauna trebuie să îți faci timp pentru copilul tău la momentul potrivit, altfel se va simți respins.

Calitatea timpului petrecut împreună este mai importantă decât cantitatea

Uneori, câteva minute în care te joci și comunici înseamnă mai mult pentru micuțul tău decât o zi întreagă petrecută uitându-vă la televizor. Timpul petrecut împreună trebuie să fie de calitate, trebuie să faceți activități care vă vor îmbunătăți relația părinte-copil și activități educative care vor stimula dezvoltarea copilului.

Faptul că ne aglomerăm programul și ne ocupăm tot timpul cu siguranță nu ne va face copiii mai fericiți, chiar dacă credem că o facem de dragul lor și și pentru bunăstarea lor.

Copiii au într-adevăr nevoie de comunicare, au nevoie de un exemplu și de un model în viață, dacă nu petreci destul timp cu ei vor ajunge să ia exemple negative din alte părți și după aceea te vei întreba cu ce ai greșit.

Pentru părinți și copii, expresia „timp petrecut împreună” are semnificații diferite. Pentru adulți, este de ajuns ca copiii să stea lângă ei atunci când fac diferite activități prin casă sau să îi scoată până la magazin.

Dar pentru copii, conceptul de „timp împreună” înseamnă că părinții trebuie să le acorde atenție numai lor, să pună telefoanele deoparte, să uite de probleme pentru câteva minute și să se joace cu ei.

Copilul nu va avea niciodată curajul să își exprime gândurile și sentimentele dacă simte că prioritatea părinților în momentul comunicării este alta. Desigur, părinții nu au întotdeauna timp să se joace împreună cu proprii copii, dar atunci când au timp, trebuie să facă doar ceea ce copiii doresc.

Așadar, ține cont de regula „3 minute” și oferă-le copiilor atenția de care au nevoie la momentul potrivit. Petrece timp de calitate cu ei, pentru că în curând vor crește și îți vei aminti cu melancolie de momentele din copilăria lor.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!