Recomandările neurologilor: 10 cadouri pentru creier de care are nevoie în fiecare zi

Recomandările neurologilor: 10 cadouri pentru creier de care are nevoie în fiecare zi

Publicat de Larisa Moldovan pe 1 March 2021 in Dezvoltare PersonalaPersonalitatePsihologieSanatateSfaturiSpiritualitate

Planuri, termene, clienți, sarcini noi … Toată această agitație din viața de zi cu zi cade pe creierul nostru. Și pentru a rezista ritmului frenetic, trebuie să-l îngrijești la timp. Cum să o faci? Folosiți cel puțin una dintre cele 10 modalități de a ne răsplăti creierul pentru munca grea.

1. Trage un pui de somn la mijlocul zilei

Cu toții am auzit despre beneficiile somnului de după-amiază. Acest tip de repornire nu numai că restabilește forța fizică, dar activează și creierul, îmbunătățește memoria și îmbunătățește starea de spirit. Doar 10-15 minute de somn vă pot schimba atitudinea și îmbunătăți viața de zi cu zi pentru totdeauna. După un pui de somn veți începe sarcini cu noi puncte forte și idei.

2. Permiteți-vă un pic de creativitate înainte de culcare

A fost o zi grea? Desenați ceva înainte de culcare. Acest lucru nu numai că va ajuta la descărcarea creierului după muncă și relaxare, ci și la stimularea activității sale creative. De asemenea puteți completa un rebus, sudoku.

3. Spuneți nu multitasking-ului

Dacă doriți o productivitate maximă, încărcați-vă creierul cu o singură sarcină curentă. Numai în acest mod este capabil să funcționeze cel mai eficient. Cum se realizează acest lucru într-un ritm modern? Răspunsul este simplu: faceți un plan de lucru și începeți sarcinile în mod consecvent. Drept urmare, veți avea mult mai mult timp și mai puțină oboseală.

4. Trăiește activ

Exerciții cardio – de asta are nevoie creierul tău! Alergatul, mersul pe jos, înotul ajută nu numai la dezvoltarea corpului, ci și la „încrețirea” creierului, îmbunătățind performanța mentală. Doar 15-30 de minute de exerciții zilnice (chiar și drumețiile sunt potrivite) vor fi un adevărat elixir pentru un creier obosit.

5. Nu renunțați la pix și hârtie

Datorită computerelor, tabletelor, smartphone-urilor și a altor gadgeturi, majoritatea dintre noi au ocazia tot mai rar să folosească un creion și o hârtie. Iar acest lucru nu este bun pentru creier! Studiile arată că utilizarea unui caiet de hârtie și a unui stilou activează creierul, îmbunătățind eficiența acestuia.

6. Țineți cont de vitamine

Când vă încărcați creierul cu sarcini noi în fiecare zi, nu trebuie să uitați să completați substanțele nutritive, în special vitaminele. Reglați-vă dieta și asigurați aportul regulat de vitamine B, vitamina C, D, E, P. Acestea vor accelera activitatea zilnică a creierului, vor îmbunătăți memoria pe termen scurt și lung și vor crește inteligența.

7. Învață o nouă limbă

Una dintre cele mai bune modalități de a recompensa creierul pentru toată munca. Învățarea unei noi limbi este o sarcină excelentă pentru creier, care îi deschide resursele și capacitățile ascunse. Nu trebuie să mergeți la meditații, puteți căuta materiale gratuite de pe care să începeți să învățați.

8. Joacă-te cu, cuvintele

Pe lângă faptul că această lecție vă va aduce plăcere și vă va ridica spiritul, jocul de cuvinte este foarte util pentru activitatea creierului. Studiile arată că jocurile de cuvinte, precum „Rebusul”, măresc IQ-ul și puterea creierului.

9. Meditează

Meditația este unul dintre cele mai bune formate de relaxare, atât fizică, cât și mentală. Calmează, ameliorează tensiunea și, conform cercetărilor, are un efect benefic asupra tuturor părților creierului. Meditațiile zilnice vor îmbunătăți semnificativ starea corpului și a minții.

10. Fii optimist

Gândirea pozitivă este necesară pentru ca creierul tău să fie complet fericit și să funcționeze eficient. O dispoziție optimistă promovează noi descoperiri, idei și oportunități, ajută la îmbunătățire și motivează să se dezvolte în continuare.

Majoritatea sfaturilor vi se pot părea banale, dar gândiți-vă pentru o clipă, pe care dintre ele le faceți în fiecare zi?


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!