Razbunarea ne arde sufletul. O pilda care ne arata de ce nu este bine sa ne razbunam

Publicitate

Pilda care iti va schimba viata! De ce nu e bine sa te razbuni!

Daca ne raportam strict la nivelul nostru de viata, injustetea unui act facut de cineva unei alte persoane s-ar putea rezuma la a-i face un rau,de a-i tulbura acesteia viata, de a o dezechilibra emotional,de a-i face un rau fizic etc. Daca privim la nivel universal,global, noi stim ca

Universul nu admite goluri, deci raul despre care am spus mai sus ar putea fi facut pentru a echilibra ceva,un alt rau care s-a produs inainte de momentul analizat.

Asta inseamna ca persoana care are calitate de victima, de data asta, a facut ceva unei alte persoane,nu neaparat aceleiasi, ce a produs acest dezechilibru si acum,Dumnezeu a intervenit pentru a restabili ordinea fireasca. Trebuie mentionat aici ca toate fiintele din Univers sunt interconectate,deci un act facut fata de o persoana atrage un al tact care poate veni din alta parte a lumii.

Admitand aceasta ipoteza,actul unei razbunari isi mai are sensul ? Deja a intervenit divinitatea,deci omul trebuie sa ramana la locul lui si sa accepte situatia,bine ar fi sa isi ceara si iertare lui Dumnezeu,daca persoanei in cauza nu doreste sa o faca.

Doar Dumnezeu da plata si rasplata

in cea de-a doua situatie,cand cineva face un rau unei persoane fara ca inainte sa se fi produs un alt rau,acum ar fi primul pas spre dezechilibru. Victima este lovita,spre exemplu. Teoretic, agresorul ar merita si el sa fie lovit si poate ca victima are posibilitatea sa ii aplice si ea loviturile. Ce ar trebui sa faca ?

Publicitate

Cum deja am admis ideea ca suntem in faza de prim pas spre dezechilibru,cand victima a fost lovita, agresorul are o datorie fata de Univers. El a produs o turbulenta,o agitatie energetica, o durere fizica si sufleteasca etc. Aceasta datorie il urmareste pas cu pas.

Daca intre timp,mai are la activ si alte victime, si fata de acelea a produs aceleasi dezordini energetice,deci datoria fata de Univers a crescut. Daca fiecare dintre victime s-ar razbuna, aparent, lucrurile s-ar echilibra intre ele si agresor,insa pentru a restabili echilibrul,intra in joc mai multe elemente : emotii, sentimente, energie, afectiuni fizice,ganduri etc. ,elemente pe care omul nu le cunoaste in totalitate,el le simte sau le vede doar la nivel superficial.

Or, echilibrului restabilit trebuie sa fie perfect si aceste detalii sunt cunoscute decat de catre Dumnezeu. Din acest motiv, omul nu trebuie sa se razbune. El trebuie sa accepte situatia (sa intoarca si celalalt obraz) si sa isi priveasca agresorul cu mila pentru ca el nu stie ce face si ce il asteapta.

Regulile divine sunt clare,nu cunosc exceptii si nici intelegere. Toata creatia se supune acelorasi legi si totodata toata creatia beneficiaza de aceeasi infinita iubire divina. Deci,sa-L lasam pe Dumnezeu sa judece si dea El plata si rasplata pentru fiecare.

Noi ar trebui sa tinem minte un lucru foarte important : suntem interconectati si o bataie din aripi a unui fluture aici poate declansa un cutremur in Himalaya.

Sursa: caplimpede.ro

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Publicitate
Alte Articole
De Suflet
Pilde

Semnele care iti vor arata ca vei avea o viata lunga

Publicitate

“Nimeni nu pierde pe nimeni, pentru că nimeni nu posedă pe nimeni. Asta e adevărata experienţă a libertăţii: să ai lucrul cel mai important din lume, fără a-l poseda.” – Paulo Coelho

Jeanne Louise Calment a fost o persoană care a atins vârsta de 100 de ani și l-a întâlnit chiar pe Vincent van Gogh. Ei bine, se pare că ea a vorbit despre prezența unor semne, care atestă faptul că o persoană poate avea o viață lungă.

Să vedem care sunt acestea!

Ești plinuț, dar nu bolnav – Persoanele centenare nu trebuie neapărat să aibă o greutate scăzută pentru a atinge vârste înaintate, ci este suficient să îşi păstreze o greutate normală, astfel încât indicele de masă corporală să se situeze între 18-24.

Mergi repede – E dovedit ştiinţific: viteza mersului se află în strânsă legatură cu starea de sănătate. Astfel, în urma unui studiu de amploare desfăşurat la Universitatea din Pittsburg pe aproape 35.000 de subiecţi, s-a demonstrat că cei care merg mai repede au mai puţine şanse să se îmbolnăvească şi au cu 50% mai puţine riscuri să sufere de un atac de cord. O viteză medie de 3 metri pe secundă este suficientă pentru a-ţi da seama că eşti scutit de probleme de sănătate pe viitor, aşadar faceşi mişcare zilnic şi evitaţi sedentarismul.

Ești încăpățânat – Emoţiile pot influenţa sănătatea, care la rândul ei influenţează procesul de îmbătrânire. Atitudinea optimistă, încăpățânarea, lipsa stresului şi emoţiile pozitive echilibrează nivelurile de cortizol, supranumit şi hormonul stresului. Un exces de cortizol poate duce la deteriorarea celulelor cerebrale, favorizând apariţia unor boli specifice bătrâneţii, precum boala Alzheimer sau Parkinson, care scad semnificativ durata şi calitatea vieţii.

Ai mulți prieteni – Implicarea socială poate juca un rol extrem de important în starea noastră generală de sănătate. Numeroase cercetări au scos la iveală faptul că izolarea şi singurătatea sunt responsabile pentru diverse tulburări psihice care ne pot afecta calitatea vieţii, cea mai frecvent întâlnită fiind depresia, boala ce loveşte peste 121 de milioane de oameni pe glob.

Publicitate

Ești educat – Cu câțiva ani în urmă, Insitutul din Berlin, responsabil cu Dezvoltarea populației susținea că persoanele care provinn dintr-o familie educată sau au o educație aleasă, au tendința de a trăi mai mult și, prin mai mult, ne gândim chiar la 100 de ani plus. Încă un motiv care atestă că merită să fim educați.

Ești implicat social – Dacă nu știai, voluntariatul sau ajutorul oferit, fără a aștepta ceva în schimb, te pot ajuta să trăiești mai mult. Deci, dacă ești tipul de om, care ajută necondiționat și fără să aștepte o recompnesă, ai toate șansele să trăiești mult!

Furi câte un pui de somn – Îți amintești de articolele noastre în care îți spuneam cât este de important să dormi puțin și ziua? Ei bine, cercetătorii au ajuns la concluzia că această practică te poate ajuta chiar să trăiești mai mult și mai sănătos, deoarece prin intermediul somnului ni se refac mult mai repede celulele.

Consumi multe legume – Okinawa, din Japonia este recunoscută ca fiind insula cu cei mai mulți vârstnici și cu cea mai mare longevitate. Oamenii de știință cred că secretul constă în consumul mare de legume, zilnic.

Gândești pozitiv – Indiferent prin câte greutăți ai trece, tu ai o gândire pozitivă și ești sigur că vei avea ceva de învățat sau vei trece cu bine peste toate. Ei bine, oamenii de știință, spun despre această gândire că te poate ajuta să trăiești chiar și 100 de ani!

Ești femeie – Ne pare rău, bărbați! În 2010 erau aproximativ 80.000 de persoane trecute de 100 de ani în Statele Unite, dintre care doar 15% bărbaţi. Nu se cunoaşte cu exactitate cauza acestui dezechilibru pe sexe, însă specialiştii cred că riscul scăzut al diverselor afecţiuni în cazul femeilor poate fi datorat hormonilor sexuali feminini şi menstruaţiei, ratelor scăzute de boli cardiovasculare dar şi incidenţei mai scazute a numărului de femei care fumează, în comparaţie cu bărbaţii.

Sursa: poatenustiai.ro

„Viața poate fi înțeleasă numai privind înapoi, dar trebuie trăită privind înainte.” – Soren Aabye Kierkegaard

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Publicitate
Alte Articole
Curiozități