Raspunsul sotiei dupa ce a aflat ca sotul o inseala cu sora ei…

Asezate la masa rotunda, Sufletele au purces la alegerea si indeplinirea urmatoarei misiuni. Sufletul puternic si curajos s-a sculat si a rostit: -De data asta am decis sa merg pe Pamant sa invat a ierta. Cine ma va ajuta? Celelalte Suflete, cu un sentiment de compatimire si chiar putin inspaimantate, i-au raspuns: -Ai optat pentru una dintre cele mai dificile lectii, ne pare rau. Daca nu vei face fata, vei suferi o viata intreaga, dar noi te vom ajuta. -Sunt gata sa fiu alaturi de tine pe Pamant si sa te ajut, a spus primul Suflet. Voi deveni sotul tau, iar viata noastra va suporta numeroase probleme si necazuri, care se vor intampla doar din cauza mea, iar tu vei avea curajul si rabdarea titanica de a ma ierta. -Eu voi deveni unul din parintii tai, a glasuit cel de-al doilea Suflet. Iti voi asigura o copilarie grea si dura, ma voi implica in viata ta, inclusiv in cea personala. Toata existenta ta se va duce de ripa, iar tu vei invata incetul cu incetul sa ma ierti. -Iar eu voi intruchipa unul din patronii tai, in final s-a alaturat discutiei al treilea Suflet. Te voi trata cu aroganta si superficialitate, astfel incat sa depasesesti sentimentul de ura si razbunare ca sa poti invata sa ierti. Celelalte Suflete s-au inteles sa se intilneasca la diferite momente ale vietii, petru a analiza rezultatele obtinut. Astfel, fiecare Suflet si-a ales calea, toate au conceput un plan de viata conform caruia se vor indruma reciproc si au coborat pe Pamant... Foarte putine suflete isi dau seama ca orice incercare, pe care majoritatea o considera intimplatoare, este de fapt trimisa intentionat, iar orice persoana care apare in cale, apare la cel mai potrivit moment. De ce? Pentru ca viata este o scoala, unde mereu trebuie sa inveti si… sa ierti. https://youtu.be/nFNF3mC-LOk Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Arhimandritul Iachint Unciuleac – ce este sufletul?

„Aţi auzit spunându-se despre cineva că este «un mare suflet» sau că este «un om fără suflet»? Vrea să spună că omul cu suflet este acela care emană bunătate, dragoste faţă de semeni; care iubeşte pe săraci şi pe orfani; care ştie să-i ierte pe cei care i-au greşit, pe duşmani; care răsplăteşte răul cu bine, care nu ţine minte răul.” Celor ce se îndoiau în existenţa sufletului, Părintele Iachint le zicea: – Ştii ce este sufletul? Este mai viu şi mai adevărat decât trupul. Trupul îl vezi, dar nu ştii ce este în interiorul lui. Nu-i cunoşti întotdeauna structura, suferinţele şi cauzele lor. Pe când sufletul este ceva clar. Aţi auzit spunându-se despre cineva că este «un mare suflet» sau că este «un om fără suflet»? Vrea să spună că omul cu suflet este acela care emană bunătate, dragoste faţă de semeni; care iubeşte pe săraci şi pe orfani; care ştie să-i ierte pe cei care i-au greşit, pe duşmani; care răsplăteşte răul cu bine, care nu ţine minte răul; care are frică de Dumnezeu şi credinţă, care săvârşeşte roadele credinţei. Un suflet mare este acela care se jertfeşte pentru binele altuia, care nu caută ale sale, ci pacea celorlalţi. Pe de altă parte omul cu suflet mic, sau fără suflet, este omul viclean, plin de răutate, care nu are astâmpăr, nici odihnă, nici mulţumire; omul nemilostiv, necinstit, mincinos, care se bucură de răul altuia; omul care nu este mişcat de suferinţa altora, care îşi clădeşte fericirea pe slăbiciunile celorlalţi. (Arhimandrit Ioanichie Bălan, Patericul românesc, Editura Mănăstirea Sihăstria, p. 735) Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!
Publicitate

Chiar dacă despărțirile sunt dureroase, divorțul este infinit mai rău și mai dificil. De fapt, divorțurile se lasă adesea cu certuri urâte și cuvinte grele.

Povestea prezentată în acest articol este un exemplu despre cât de neplăcut poate fi un divorț. Pare de necrezut, dar acest bărbat și-a părăsit soția pentru sora ei! El a anunțat-o printr-o scrisoare, iar răspunsul ei a fost uluitor! Citește scrisorile celor doi mai jos!

„Dragă soție,

Îți scriu această scrisoare pentru a-ți spune că te părăsesc pentru totdeauna. Am fost bun cu tine timp de 7 ani și nu am nimic de demonstrat în privința asta. Ultimele 2 săptămâni au fost un Iad… Șeful tău a sunat să-mi spună că ai renunțat la slujba ta, iar asta a fost ultima picătură. Săptămâna trecută ai venit acasă și nu ai observat că aveam o nouă tunsoare, ți-am gătit mâncarea preferată și chiar am purtat o pereche nouă de boxeri.

Ai mâncat în 2 minute și te-ai dus imediat la somn, după ce te-ai uitat la telenovelele tale. Nu mi-ai spus că mă iubești. Nu ai vrut sex sau orice altceva care să ne conecteze ca soț și soție. Ori mă înșeli, ori nu mă mai iubești. Oricare ar fi cazul, eu am plecat.

Fostul tău soț

PS. Nu încerca să mă găsești. Sora ta și cu mine mergem în Virginia de Vest! Să ai o viață frumoasă.”

Dar soțul nici măcar nu știa că soția a avut o surpriză pentru el. Scrisoarea pe care ea i-a trimis-o apoi te va lăsa cu gura căscată!

Citește-o mai jos!

„Dragul meu fost soț,

Publicitate

Nimic nu mi-a făcut ziua mai bună ca scrisoarea ta. E adevărat că am fost căsătoriți timp de 7 ani, deși numai un soț bun nu ai fost în tot acest timp. Mă uit atât de mult la telenovelele mele pentru că mă salvează de văicărelile tale și gripa constantă nu funcționează.

Am remarcat că ți-ai tuns părul diferit săptămâna trecută, dar primul lucru care mi-a trecut prin cap a fost: Arăți ca o fată! De când mama m-a crescut, mi-a spus că e mai bine să nu comentez decât să spun ceva urât. Iar când mi-ai gătit mâncarea preferată, probabil m-ai confundat cu sora mea, pentru că am încetat să mai mănânc carne de porc acum 7 ani.

Despre acei boxeri noi, mi-a atras atenția eticheta de 49,99 de dolari care era încă pe ei, și m-am rugat să fie doar o coincidență faptul că sora mea tocmai a împrumutat 50 de dolari de la mine în dimineața aceea. După toate acestea, te-am iubit și am crezut că ne-am putea descurca.

Așa că, atunci când am câștigat la lotto 10 milioane de dolari, am renunțat la slujba mea și am cumpărat 2 bilete spre Jamaica, dar când am ajuns acasă, erai deja plecat… Totul se întâmplă cu un motiv, cred. Sper că ai viața pe care ți-ai dorit-o dintotdeauna. Avocatul meu spune că scrisoarea pe care mi-ai lăsat-o nu-ți va aduce nici un ban de la mine. Așa că ai grijă.

Semnat

Fosta ta soție, bogată ca naiba și liberă!

PS. Nu știu dacă ți-am spus asta, dar sora mea Carla s-a născut Carl. Sper că nu e o problemă.”

Se pare că această femeie a pregătit cea mai tare răzbunare pentru soțul ei infidel, nu-i așa?


Publicitate


Alte Articole