Puteți să vă luați de pe acum gândul de la pensie… Priviți ce viitor de aur țara are, atitudinea / respectul pentru școală / educație ! (Brăila)

Puteți să vă luați de pe acum gândul de la pensie… Priviți ce viitor de aur țara are, atitudinea / respectul pentru școală / educație ! (Brăila)

Publicat de Larisa Moldovan pe 28 September 2018 in Articole

In clipul video care a ajuns pe internet vedem cum elevii distrug la propriu o sala de clasa. Probabil si dumneavoastra va intrebati la fel ca noi, cum au ajuns la liceu? Cum au trecut fiecare clasa?

Clipul video se regaseste la finalul articolului.

In multe scoli din tara, in special la clasele cu profile de arte si meserii, unde nu conteaza media de la examenul din clasa a 8-a, adica acestea se pot inscrie si cu media 1, nu se poate vorbi de educatie. Desi acesti elevi promoveaza an de an, nivelul lor de cunostinte este mult sub nota de trecere si comportamentul acestora este unul de mahala.

Toate acestea se intampla deoarece scoala admite acest lucru, situatia e simpla, daca un liceu, colegiu are un numar mic de elevi, acesta nu mai primeste finantari, bani suplimentari pentru prime, si astfel profesorii sunt presati de conducerea lor pentru ai trece si pe acesti elevi.

Fiecare structura isi vede propriile interese, sa aiba elevi cati mai multi, sa aiba promovabilitate pentru arata ca totul se desfasoara normal. Inspectiile se fac doar la clasele cele mai bune, iar rezultatele sunt mereu favorabile.

In astfel de unitati orele se desfasoara in functie de cum au chef elevii, in majoritatea cazurilor atunci cand profesorii le atrag atentia acestea sfarsesc prin a fi injurati, scuipati si chiar batuti, asa cum ati vazut si in alte clipuri postate pe internet.

Ceea ce apare pe internet reprezinta mai putin de 1% din toate situatiile care se petrec in aceste scoli.

Sub privirile amuzate ale colegilor, care-l încurajau să continue, adolescentul nu s-a lăsat până nu a făcut praf tabla. A lovit-o de mai multe ori cu o sabie şi a spart-o în mai multe locuri.

Cei de lângă el au filmat întreaga scenă şocantă şi nu au părut deloc deranjaţi de ce făcea tânărul.

Cel mai probabil, aceste scene s-au întâmplat într-o pauză, niciun profesor nu se vede pe filmare. Cel care a încărcat imaginile pe internet susţine că incidentul ar fi avut loc într-un liceu din Slatina.

Această informaţia nu a fost confirmată oficial, încă, atât Inspectoratul Şcolar, cât şi poliţiştii demarând anchete.

„Nu există nicio sesizare, dar în urma apariţiei filmuleţului pe site-ul de socializare, ne-am autosesizat şi facem verificări pentru a stabili dacă evenimentul s-a petrecut în Slatina sau nu”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Alexandra Dicu.

Pentru fapta sa, elevul care a venit cu o sabie la liceu riscă dosar penal pentru port ilegal de arme albe.

Noul an şcolar a fost umbrit de numeroase episoade violente în şcolile din România. Mai mulţi elevi s-au bătut, s-au umilit, s-au călcat pe cap, iar unii chiar au recurs la ameninţări împotriva unor profesori.

La Craiova, un elev a fost operat de mai multe ori după ce a fost desfigurat de un coleg care face box.

Facebook arata articolele doar persoanelor care sunt interesate. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!