Puterea gândirii este o energie materială puternică care afectează celulele, creierul și ADN-ul

Puterea gândirii este o energie materială puternică care afectează celulele, creierul și ADN-ul

Publicat de Larisa Moldovan pe 29 October 2021 in SanatateStiintaViata

Corpul nostru la nivel fizic și mental reacționează la orice gânduri care au apărut în conștiință. Acest lucru a fost dovedit de numeroase studii. Gândurile care apar în creierul nostru eliberează neurotransmițători – substanțe care permit creierului „să comunice” cu corpul și sistemul nervos.

Neurotransmițătorii controlează aproape orice – munca enzimelor și hormonilor, sentimentele și emoțiile. Cercetările au arătat că gândurile pot ajuta oamenii să devină mai puternici și mai rezistenți. Gândiți-vă la efectul Placebo, care funcționează întotdeauna, și gândiți-vă de ce se întâmplă acest lucru.

Ce se poate realiza cu puterea gândirii

S-a dovedit deja că puterea gândirii este capabilă de:

  • elimină oboseala și anxietatea;
  • reduce răspunsul sistemului imunitar la un iritant;
  • normalizează producția de hormoni.

Cu ajutorul gândurilor, o persoană își poate schimba corpul și întreaga viață. Oamenii de știință din lume au efectuat multe studii în ultimii 30 de ani și au demonstrat că gândirea este capabilă să influențeze absolut toate sferele vieții umane și toate procesele din organism. Gândul este cea mai puternică energie materială care afectează totul în jur.

Gândurile schimbă creierul

Modificările neurochimice declanșate de gânduri pot fi pe termen scurt sau pe termen lung. De exemplu, atunci când o persoană meditează sau se roagă, corpul începe să producă dopamină sau norepinefrină.

Într-un colegiu, a fost efectuat un studiu cu participarea studenților îndrăgostiți – unei persoane i s-a arătat o fotografie a partenerului său iar aceasta a înregistrat schimbări în creier. În mod surprinzător, în momentul vizualizării fotografiei, a fost activată regiunea nucleului caudat, care este responsabilă de plăcere. Când fotografia a fost eliminată, activitatea acestei zone a scăzut.

Orice informație care intră în creierul uman este capabilă să îl schimbe. Informația se deplasează sub formă de semnale electrice prin sistemul nervos. Intensitatea acestor semnale depinde de cât de concentrată este persoana.

De îndată ce începem să ne gândim la ceva, anumiți neuroni sunt imediat activați, iar dacă ne gândim la ceva anume tot timpul, structurile creierului se vor schimba, legătura dintre neuroni devine mai puternică.

Datorită acestui fapt, mai mulți receptori sunt utilizați pentru a atașa diferiți neurotransmițători, adică dobândim o nouă abilitate. S-a dovedit că prin rugăciune sau meditație regulată, volumul materiei cenușii se modifică și conexiunea dintre regiunile creierului se îmbunătățește.

Influența gândurilor asupra celulelor

Oamenii de știință explică simplu efectul gândurilor asupra celulelor. Există mai mulți receptori pe fiecare celulă, fiecare dintre care este responsabil pentru o anumită proteină sau peptidă. Până când suntem copleșiți de emoții, are loc o dezvoltare a unor neuropeptide specifice, care se deplasează prin corp și sunt conectate la receptorii „potriviți”. Acest atașament schimbă celula.

În procesul de diviziune celulară, este din ce în ce mai interesant – dacă o celulă a fost mai influențată de peptide decât alta, atunci noile celule formate în timpul diviziunii vor avea mai mulți receptori pentru această peptidă. Adică, dacă gândești în mod constant negativ, atunci, ca rezultat, celulele vor fi foarte sensibile la emoțiile negative și vor avea mai puțini receptori pentru emoțiile pozitive.

În medie, la fiecare două luni, apare o schimbare a celulelor (cu excepția celulelor intestinale și gastrice, acestea se schimbă la fiecare două săptămâni, iar celulele osoase – la fiecare șase luni). Este o veste bună. Puteți transforma celulele pesimiste și viața se va îmbunătăți.

Gândurile influențează ADN-ul

Unii cred că genele sunt date la naștere și nu pot fi modificate. Dar această părere este greșită. Activitatea genelor se poate modifica în funcție de stilul de viață. Adică, modificare genelor în sine nu se schimbă, dar le puteți schimba activitatea.

Doar 5% dintre mutațiile genelor sunt considerate a fi cauza problemelor de sănătate. Și 95% dintre gene se schimbă sub influența diverșilor factori.

De exemplu, nu putem schimba evenimentele care ne-au influențat genele în copilărie, dar este foarte posibil să învățăm cum să gestionăm starea emoțională și stresul cu ajutorul gândurilor.

Nu ne putem schimba codul genetic, dar putem percepe realitatea și atitudinea față de diverse evenimente. Dacă te înconjori de pozitivitate, atunci munca genelor va avea ca scop susținerea sănătății.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!