Psihologul Mihail Litvak: „Sunt puțini bărbați, mulți pantaloni”

Psihologul Mihail Litvak: „Sunt puțini bărbați, mulți pantaloni”

Publicat de Larisa Moldovan pe 14 February 2021 in PsihologieRelatiiSfaturi

Mihail Litvak este un psiholog și psihoterapeut de renume mondial, și autor al mai multor cărți despre psihologia practică și populară.

Sunt puțini bărbați printre noi, dar mulți pantaloni. Extern nu diferă între ei, intern foarte mult! Purtătorul de pantaloni poartă doar pantaloni, dar nu este bărbat. Nici femei nu sunt multe, predomină umerașele.

Dacă întâlnești un bărbat care îți cere să gătești borș pentru el, nu te căsători cu el. Psihologii au clarificat că un bărbat nu are nevoie de o soție pentru a găti, spăla și curăța. Pentru această activitate poate angaja un bucătar, o spălătoreasă …

Soțul trebuie să aibă o soție alături, care să fie egală în eforturile sale. Este bine să faci același lucru.

Soții nu trebuie să aibă aceeași profesie. De exemplu, dacă sunt scriitor, un editor feminin ar fi potrivit pentru mine.

Principalul lucru este ce se întâmplă în viața ta după dragoste. Lemnul din foc va arde și cenușa va rămâne – aceasta este dragostea. Iubirea nu este ceva strălucitor. Este invizibilă și strălucește ca un foc.

Dacă o persoană pronunță fraze de genul „Nu pot trăi fără tine”, nu este dragoste. Cu astfel de fraze, bărbatul dorește adesea să o atașeze pe femeie de el, ceea ce îi trădează insolvența.

Nu ar trebui să-ți dedici viața nimănui. Trebuie să te gândești la persoana de lângă tine ca este demnă, că va rezista unei rupturi dacă se întâmplă ceva și va putea trăi independent.

Fiecare om iubește să fie lăudat. Aceasta este o necesitate bine de știut! Dacă nu aveți pentru ce să-l lăudați, cum se poate simți folositor?

De ce se îmbolnăvesc și se alintă copiii? Au nevoie de dragostea noastră, iar noi le acordăm atenție doar atunci când sunt bolnavi și alintați.

La vârsta de 14 ani, copiii încetează să se îmbolnăvească. De ce? Nu mai au nevoie de dragostea părinților. Au nevoie de dragostea altor oameni de la care boala nu este încurajată.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!