Psihologul Alina Blagoi ne invata cum sa trece peste depresie! – “Nu exista diagnosticul depresie, exista diagnosticul – lipsa de iubire!”

Psihologul Alina Blagoi ne invata cum sa trece peste depresie! – “Nu exista diagnosticul depresie, exista diagnosticul – lipsa de iubire!”

Publicat de Larisa Moldovan pe 17 April 2019 in Psihologie

“Speranţa este asemeni soarelui, care, în vreme ce călătorim spre el, aruncă umbra greutăţilor ce ne apasă în spatele nostru.” – Samuel Smiles

Pe parcursul mai multor ani de practica, ma conving de acest lucru in fiecare zi, la fiecare ora de consultare. Toti oamenii: tineri sau batrani, barbati sau femei, bogati sau saraci, buni sau rai – toti cauta, asteapta, cer, merita si spera la iubire.

Un exemplu in acest sens este sloganul meu: “Nu exista diagnosticul depresie, exista diagnosticul – lipsa de iubire!”

Fiecare om are nevoi de baza, pe care daca nu le realizeaza pur si simplu moare: hrana, apa, somnul.

Deci, iata la aceste nevoi de baza se refera iubirea si aprobarea. Suntem fiinte sociale, nu putem trai fara societate, ne place sau nu. Daca nu obtinem aprobarea, incepem sa ne ofilim, ca si fara apa. Omul trebuie sa-si realizeze singur fiecare necesitate de baza. Initial trebuie sa invete sa obtina iubirea si aprobarea de la sine, iar apoi sa le imparta cu ceilalti.

De la ce incepi? De la faptul ca personalitatea se dezvolta fizic, emotional si mental. Omul care ignora cel putin una dintre aceste zone de dezvoltare, putin probabil ca se va simti confortabil si increzator. El va cauta aceasta pace in alta parte, iar asta il va face dependent de cel care-i va oferi acesta liniste.

1.Corpul – este casa sufletului nostru. Daca cel putin o data pe zi vom vorbi cu corpul si vom face ceea ce vrea. Nu trebuie doar sa-ti folosesti corpul, ci periodic, cel putin 2 ore pe saptamana sa-i oferi placere, relaxare – pentru a-si restabili resursele.

2. Emotiile – cea mai dificila parte. Putem ignora emotiile, le putem controla insa ele niciodata nu se vor “dizolva”, ele exista si sunt o parte a organismului nostru, a vietii noastre.
Probabil atunci cand natura a creat psihicul nostru, nu a prevazut ca unele sentimente sunt rele si altele bune.

De exemplu, astazi toti recomanda sa fii pozitiv. Gresit. Astazi si intotdeauna, trebuie sa fii tu insuti, fara a exclude mania si tristetea, frustrarea si veneratia…

Excluderea unor emotii, face viata incompleta. Nu va indemn chiar acum sa incepeti sa-i urati pe toti sau sa va exprimati furia. Va indemn doar sa fiti sinceri cu voi.

3. Gandurile – sunt unica parte care poate fi controlata de om. Stii de ce este dificil de controlat gandurile? Pentru ca nu le vedem. E usor sa te pierzi in ele, sa cedezi in fata lor.

De cele mai multe ori asta se intampla, atunci cand omul nu are scopuri, si invers, scopul are prioritate chiar fata de viata insasi.

Pentru a evita pierderile, cel putin o data pe saptamana, intrebati-va: De ce traiesc? Cum traiesc? Cine este in jurul meu? Ce pot face pentru a-mi schimba viata? Pentru ca nimeni, in afara de tine nu stie si nu va face asta.

Iubeste! Sa iubesti mereu cate ceva, o dimineata, cana de cafea, floarea din fereastra, drumul spre scoala, iubeste oamenii, iubeste tot. Marunt sau imens, colorat sau sters, oricum ar fi. Nu stii de unde se intoarce iubirea. Daca stai cu ea in brate si cauti pe cineva sa o daruiesti, nu vei fi niciodata fericit pentru ca iti va fi greu sa gasesti pe cineva care sa merite cu adevarat. Iar in timp, vei deveni si mai pretentios. Vei muri singur cu un munte de iubire langa tine. Imprasti-o in jurul tau. Vei fi fericit in fiecare zi pentru ca vei putea spune “Azi iubesc!”

Ce ai mai adauga la acest articol? Scrie-ne parerea ta in comentariile de mai jos! Aici invatam impreuna despre viata! Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare articole de la noi, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!