Psihologii spun că dacă folosiți această regulă de două ore, viața se va schimba la 180°

Psihologii spun că dacă folosiți această regulă de două ore, viața se va schimba la 180°

Publicat de Larisa Moldovan pe 18 January 2021 in Dezvoltare PersonalaPersonalitatePsihologieSfaturi

Cu ajutorul acestei reguli, multe personalități uimitoare și-au putut schimba radical viața:

 • Maica Tereza – și-a dedicat viața carității și slujirii tuturor celor săraci și defavorizați.
 • Charles Darwin – A formulat teoria evoluției și a selecției naturale.
 • Galileo Galilei – a făcut descoperiri astronomice importante, rămânând întotdeauna fidel principiilor sale.
 • Albert Einstein – este un om de știință și susținător al păcii.
 • Dalai Lama – este un lider spiritual tibetan care a ajutat la popularizarea budismului.

Lista este interminabilă, dar în acest articol ne vom concentra pe un alt lucru, însă nu mai puțin important: ce anume în stilul de gândire al acestor oameni i-a ajutat să-și schimbe viața și de ce sunt atât de diferiți de toți ceilalți?

Potrivit psihologilor, pentru auto-dezvoltare o persoană trebuie să aibă un stil de gândire reflectiv. Acesta este chiar motivul pentru care persoanele enumerate mai sus sunt atât de diferite de cele din jurul lor.

Ce este gândirea reflexivă?

Ce facem dacă ceva nu merge bine sau când începe să miroasă a prăjit? Majoritatea oamenilor caută imediat scuze în loc să caute soluții la problemă. Și când vorbesc despre majoritate, mă refer la peste 90%.

Particularitatea gândirii reflexive constă în căutarea unei soluții în sine, și nu în unii factori externi. Cercetările au arătat că gândirea reflexivă este esențială pentru orice schimbare pozitivă a vieții. Multe teorii despre autocontrol subliniază că schimbarea necesită două lucruri: scopul și conștientizarea situației voastre actuale pentru a putea aprecia diferența dintre cele două. Pe scurt, dacă nu știi ce vrei de la viață, atunci până la urmă nu vei ajunge la nimic.

Gândirea reflexivă oferă o soluție bazată pe experiența și percepția voastră vizuală.

Introducere în regula celor două ore

Potrivit unor experți, regula de două ore a gândirii reflexive poate ajuta la rezolvarea oricărei probleme!

Da, două ore par a fi o perioadă foarte lungă de timp, dar dacă o împărțiți într-o săptămână întreagă, vor fi doar 15-20 de minute pe zi.

De exemplu, iată cum poate fi structurată ziua ta: pleacă acasă de la serviciu și ignoră tot ce îți distrage atenția. Și prin „tot” înseamnă cu adevărat totul, inclusiv zgomotul străzii de afară. Tot ce aveți nevoie este un stilou și un caiet. Iată care sunt întrebările la care ar trebui să găsiți răspunsurile în interiorul dvs.:

 • Îmi place să-mi fac treaba sau îmi pierd timpul?
 • Am un echilibru între viața profesională și viața personală?
 • Cum pot accelera procesul de obținere a ceea ce vreau?
 • Ce oportunități cu potențial mare pierd?
 • Care sunt câteva lucruri simple care mă afectează prea mult?
 • Ce ar putea merge prost în următoarele șase luni din viața mea?

Scriitorul Zat Rana scrie într-un articol pentru Business Insider: „Pot mărturisi că fac această listă cu o dăruire incredibilă. Ocupația mea mă obligă să găsesc un echilibru între lucrurile pe termen scurt și perspectiva pe termen lung. Observ potențiale probleme înainte ca acestea să devină reale și dau peste idei și gânduri la care pur și simplu nu aș fi putut ajunge în sens invers.

Dar ceea ce este interesant este că cea mai mare valoare îmi este adusă nu de întrebările obișnuite de rutină, ci de momentul în care nu mai am lucruri de gândit. În astfel de momente, îmi dau minții libertate deplină.

Nu sunt un fan al soluțiilor universale, dar această idee este una dintre cele care pot ajuta mulți oameni. Cu toții ne gândim la ceva, dar nu toată lumea o face conștient și fără nici o distragere sau vinovăție. Acesta este motivul pentru care timpul acordat acestor reflecții este incredibil de valoros “.

Concluzii

Răspundeți sincer: câte lucruri simple și nesemnificative ați făcut astăzi, ieri și săptămâna trecută? Dacă o persoană obișnuită poate petrece 2 ore pe zi pe rețelele de socializare, atunci 15-20 de minute pentru a-și rezolva cele mai importante probleme de viață nu sunt atât de multe. Este adevărat?

Ai încredere în mine, dacă încerci, vei învăța să găsești soluții mai repede ca niciodată.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!