Psihologii ne ofera cinci sfaturi pentru a atrage fericirea in viata ta!

Psihologii ne ofera cinci sfaturi pentru a atrage fericirea in viata ta!

Publicat de Larisa Moldovan pe 17 December 2019 in Dezvoltare Personala

” Respecta misterul. Dumnezeu nu joaca zaruri cu Universul, totul este interconectat si are un sens.Desi acest sens ramane mai tot timpul ascuns, stim cand suntem mai aproape de adevarata noastra misiune pe pamant, fiindca atunci tot ce facem se molipseste de energia entuziasmului.”

Fiecare dintre noi vede fericirea in mod diferit. Nu exista retete general valabile pentru a o simti, pentru ca suntem unici. Insa exista anumiti pasi care ne pot ajuta sa descoperim ce anume ne face cu adevarat fericiti pe fiecare dintre noi.

1. Analizeaza-te sincer

Primul pas ar fi analiza sincera, facuta fara frica de a descoperi toate temerile tale sau convingerile in care ai crezut foarte mult timp. Poti sa incepi intrebandu-te: in prezent sunt cu adevarat fericita? Daca nu, ce m-ar face sa ma simt fericita? Ce ma impiedica sa fiu fericita? Este vorba despre lucruri pe care cred ca nu pot sa le fac sau sa le am, si care sunt acelea? Mergi fara teama cat mai in strafunduri in interiorul tau, din copilarie si pana acum.

Adu-ti aminte ce te-au invatat parintii cand erai mica, ce parere ti-au indus despre tine, ce lucruri te-au ranit de-a lungul timpului si cum ai reactionat in consecinta. Ceea ce ne impiedica sa fim fericite sunt toate aceste credinte despre noi insine si despre tot ce ne inconjoara, pe care ni le-am creat constient sau inconstient si care acum ne blocheaza sa ne exprimam cu adevarat pe noi insine, liber, sub forma pe care o dorim noi.

2. Intelege-te pe tine

Odata ce am detectat convingerile limitative si temerile pe care le avem si am constientizat de ce le avem, putem sa le intelegem si sa acceptam faptul ca nu suntem vinovati daca am facut greseli, ci ca tot raul pe care credem ca l-am facut pana acum nu a fost decat o reactie continua la ce se petrece in jurul nostru, dar asta nu ne defineste ca persoane. Sunt doar niste reactii care, daca se repeta la nesfarsit, ne pot afecta la nivel profund imaginea de sine si ne pot face sa credem ca suntem slabi si ca avem sau nu avem capacitatea de a face anumite lucruri in viata noastra.

Spre exemplu credinta ca doar unii pot fi bogati, nu si tu, te impiedica de la bun inceput sa ai bunuri materiale sau chiar sa iti doresti constient sa le ai. Vei simti in permanenta ca tu nu le meriti si vei atrage spre tine lipsa.

3. Accepta-te asa cum esti

Din momentul in care ai descoperit de ce ai aceste convingeri, de unde provin si ce urmari pot avea daca le lasi sa te domine, incepe sa te accepti pe tine asa cum esti in acest moment, cu bune si rele.

4. Iarta-te si iubeste-te

Doar tu singura poti sa te faci sa te simti impacata cu tine insati. De acum incepe sa te eliberezi de tot ce nu ti se pare folositor pentru viata ta, in primul rand de ganduri.
Dupa ce vei face curatenie in mintea ta, vei putea sa-ti faci un plan despre cum ar arata viata ta fericita. Si incet si cu rabdare vei trece la urmatorul pas: actiunea.

5. Actioneaza

Nu este suficient numai sa-ti imaginezi si sa astepti sa vina momentul potrivit ca sa actionezi. Actioneaza acum.

Ti-ai creat circumstantele ca sa poti obtine tot ce iti doresti de la viata deci incepe sa pui in practica zi dupa zi, planurile tale. Daca te bucura lucrurile mici cum ar fi o plimbare prin parc, sa-ti mangai pisica sau sa dansezi, fa-ti timp pentru ele. Este un timp pe care ti-l dedici tie insati si pe care il meriti. Gandeste-te ca si tu meriti tot ce e mai bun pentru tine, nu numai cei din jur, si ca nu trebuie decat sa-ti dai seama care sunt acele lucruri si sa intinzi mana si sa le iei. Bucura-te de toate placerile si bunatatile pe care ti le ofera viata. Sunt ale tale.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!