Psihologii in relatii ne vorbesc despre 7 etape ale unei relatii

Psihologii in relatii ne vorbesc despre 7 etape ale unei relatii

Publicat de Larisa Moldovan pe 7 May 2018 in Relatii

Relația de cuplu are aceste etape obligatorii. Daca, in viata de cuplu, nu se tin cont de acestea, sansa de divort este mult mai mare. Iata despre ce este vorba.

Kathlyn şi Gay Hendricks, autorii volumului The Conscious Heart (Inima conştientă), au depistat şapte niveluri care se aplia in orice relaţie de cuplu. Fiecare are farmecul, dar si neplacerile specifice, iar partenerii trebuie sa isi ea interesul de a nu ramane blocati intr-o astfel de etapa, pana la ultima.

1. Începutul

Momentul in care cei doi analizeaza bine situatia si inteleg ce potential are relatia. Este o etapa extrem de romantica, ce dureaza aproximativ un an. Relatia va avea o baza solida in acest nivel, asa ca nu trebuie ca partenerii sa se minta sau sa incearca sa para altceva decat ceea ce sunt. Sinceritatea e cheia pentru a trece la pasul urmator!

2. Somnul

Acesta e pasul in care partenerii sunt ca intr-un somn profund, in care totul este o continua plutire. Se rupe contactul cu realitatea si cei doi parteneri simt ca sunt una si aceeasi persoana. De aceea, e important ca cei doi sa nu se rupa complet de viata lor anterioara relatiei, sa nu uite de prieteni si sa nu isi piarda identitatea.

3. Visul

Aici este vorba de o trezire brusca din somn, intr-un vis realistic. Asa ca cei doi parteneri trec prin cea mai neplacuta etapa din viata de cuplu, adica cea in care-si gasesc defectele. Pana acum totul era roz si frumos, dar brusc unul dintre ei sforaie, are parul prea rar sau prea des etc… Ca sa depaseasca acest prag, cei doi trebuie sa invete sa comunice si sa fie deschisi.

4. Trezirea din vis

Acum se termina, de fapt, cele doua etape anterioare. Ajung la aceasta etapa doar cei care reusesc sa discute si sa se accepte. Ramane doar iubirea. Ca sa mearga mai departe, partenerii trebuie sa invete sa fie camarazi ce lupta in acelasi scop.

5. Iubirea este permanentă

Orice etapa superficiala s-a terminat acum si e momentul in care apar planuri de viitor si momente placute. E cea mai placuta etapa, dar totul nu se termina aici…

6. Cooperarea

Te simti mai puternic si pregatit de orice, pentru ca stii ca cineva te tine de mana. Conflictele dintre parteneri sunt din ce in ce mai rare.

7. Armonizarea perfecta

Cea mai dorita, dar si cea mai rara etapa din viata e cuplu e aceasta. Doar 5% dintre cupluri reusesc sa o atinga si este cea in care totul e bine stabilit si prosper.

Este foarte important ca doi oameni ce sunt impreuna sa realizeze de existenta acestor 7 etape si sa isi dea seama unde se pozitioneaza. Asa pot lupta sa ajunga in a saptea etapa, cea care ii poate asigura ca nu se vor desparti niciodata.

Puterea unui barbat …

Puterea unui barbat nu sta in umerii sai largi, ci in lungimea bratelor cu care te imbratiseaza.

Puterea unui barbat nu sta in puterea vocii sale, ci in cuvintele blande pe care stie sa le sopteasca.

Puterea unui barbat nu sta in multimea prietenilor, ci in cat de prieten stie sa fie cu copiii lui.

Puterea unui barbat nu sta în cât de mult este respectat la serviciu, ci în cât este de respectat acasa.

Puterea unui barbat nu sta în cât de puternic loveste, ci în cât de blând stie sa atinga.

Puterea unui barbat nu sta în parul de pe piept, ci în Inima… din pieptul sau.

Puterea unui barbat nu sta în numarul de femei care îl iubesc, ci în capacitatea de a fi loial unei singure femei.

Puterea unui barbat nu sta în greutatile pe care le poate ridica, ci în poverile pe care le poate duce.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!