Psihologii au explicat de ce oamenii inteligenți au puțini prieteni

Psihologii au explicat de ce oamenii inteligenți au puțini prieteni

Publicat de Larisa Moldovan pe 12 February 2021 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologieRelatiiViata

Fără îndoială, toată lumea are nevoie de prieteni, iar comunicarea constantă cu oamenii are avantajele sale. Dar oamenii de știință au decis să răspundă la întrebarea: este cu adevărat necesar un prieten pentru a avea fericire și satisfacție în viață?

Astfel au realizat un studiu special. Au participat 15.000 de persoane cu vârste cuprinse între 18 și 28 de ani, care locuiesc în locuri cu densități diferite ale populației și care vorbesc cu prietenii mai mult sau mai puțin.

Trei concluzii principale ale studiului

Psihologii au analizat mai multe aspecte și au făcut niște descoperiri interesante.

În primul rând, oamenii care locuiesc în zone dens populate tind să se simtă mai puțin fericiți.

În al doilea rând, majoritatea oamenilor au nevoie de o comunicare constantă cu oamenii și prietenii cu aceeași mentalitate pentru a se simți fericiți. Cu cât comunicarea este mai strânsă, cu atât nivelul de fericire este mai mare.

În al treilea rând, oamenii cu inteligență superioară sunt adesea excepția de la regulă.

Cu cât IQ-ul este mai mare, cu atât o persoană are mai puțină nevoie de o comunicare constantă cu cei din jur. Intelectualii se simt mai bine atunci când socializarea este la minim. Ideea de companie constantă nu le surâde.

Oamenii cu o inteligență dezvoltată au un cerc social restrâns

Creierul unei persoane cu abilități intelectuale ridicate este format într-un mod special. Acest lucru este și cauza problemelor de comunicare. Da, nu este ușor să fii inteligent, în interiorul minții intelectualului este ca o lume proprie.

Activitatea socială pentru persoanele cu abilități intelectuale peste medie este mai degrabă o măsură forțată decât baza vieții. Așadar, majoritatea geniilor își petrec cel mai mult timp complet singuri. Într-adevăr, puțini oameni îi înțeleg și îi acceptă așa cum sunt. Dar pentru ei nu este o problemă acest lucru. Dimpotrivă, sunt mult mai fericiți singuri.

Oamenii deștepți sunt mai interesați de lucrurile care sunt importante pentru ei decât de comunicarea cu alte persoane. Psihologii consideră că oamenii deștepți folosesc de cele mai multe ori această tactică pentru a-și atinge obiectivele pe termen lung, deoarece.

Un medic care lucrează la un medicament împotriva cancerului sau un scriitor care scrie un roman remarcabil nu are nevoie de interacțiuni frecvente cu alte persoane. Pentru că îi distrage atenția de la lucru și, prin urmare, afectează negativ rezultatul final și perturbă armonia interioară.

Motivele se află în trecutul îndepărtat

Există un concept de „teoria fericirii savanei”. Potrivit acestei teorii, nu moștenim dor genele, ci și memoriile strămoșilor noștri. Modul de viață al anticilor, de la care a început istoria noastră, încă ne afectează viața și chiar sentimentul interior de fericire.

Ne simțim fericiți în exact aceleași situații și circumstanțe în care oamenii erau fericiți acum mii de ani. Totuși, anturajul strămoșilor din savana africană era format din maxim 150 de membri. Și trăiau după standardele noastre în zona rurală îndepărtată, unde era mai puțin de o persoană pe kilometru pătrat. Ei trebuiau întotdeauna să rămână împreună pentru a supraviețui într-un mediu ostil.

Acum trăim într-o eră a tehnologiei și avem un număr imens de oameni din jur. Însă majoritatea contemporanilor continuă să poarte calitățile caracteristice evoluției lor. Numai intelectualii tind să se simtă mai confortabil cu un număr mai redus de persoane în jur, așa cum era pe vremuri.

Inteligența le permite să se adapteze la diferite situații

Intelectualii, spre deosebire de persoanele cu abilități mentale medii, au reușit, la un anumit stadiu al evoluției, să depășească discrepanța dintre memoria trecutului și prezentului.

Acest lucru este, în general, mai ușor de adaptat. Aparent, natura le-a atribuit calitatea de a rezolva noi probleme evolutive. Prin urmare, oamenii inteligenți pot trăi cu ușurință după propriile legi fără a fi atât de atașați de origini.



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!