Psihiatrii ne-au oferit 8 semne de avertizare pentru a recunoaște un psihopat

Psihiatrii ne-au oferit 8 semne de avertizare pentru a recunoaște un psihopat

Publicat de Larisa Moldovan pe 13 February 2021 in Dezvoltare PersonalaPersonalitatePsihologie

Când vă imaginați un psihopat, de obicei imaginea care vă apare în minte este o persoană care are un aspect de nebun. În realitate el nu seamănă cu stereotipurile pe care le vedeți în filme și emisiuni TV. Unul dintre cele mai mari mituri despre psihopați este că toți sunt violenți sau criminali.

De fapt, este posibil să fiți în prezența unui psihopat și nici măcar să nu știți despre asta. Termenul „psihopat” a fost inventat în anii 1900, când medicii au observat că unii bolnavi mintali care păreau a fi neurotipici aveau ceea ce se numește „tulburare mintală”.

La acea vreme, psihopatia era asociată cu sociopatia. De atunci, cercetătorii au schimbat definiția psihopatiei pentru a se referi la cei care nu aveau un simț genetic al eticii față de ceilalți. De asemenea, psihopaților le lipsește conștiința, ceea ce le permite să-i manipuleze pe ceilalți fără să se simtă vinovați.

Deși nu este ușor să recunoaștem un psihopat după aspectul fizic, există modalități de a determina dacă cineva ar putea fi psihopat.

Iată 8 semne prin care poți recunoaște un psihopat:

1. Nu are conștiință

Psihopatul va face ceea ce vrea fără să simtă remușcări și fără să se gândească la modul în care comportamentul său îi va afecta pe ceilalți.

2. Îi lipsește empatia

Psihopatul nu se poate pune în locul altcuiva și nici nu poate privi lucrurile din punctul său de vedere dacă nu îi aduce beneficii. Cu toate acestea, ei au capacitatea de a se preface că sunt empatici, imitând alte persoane.

3. Îi fac pe ceilalți să se simtă vinovați

O altă modalitate de a identifica un psihopat este prin plăcerea lor de a manipula emoțiile oamenilor pentru a-i determina să facă ceea ce vor. Ei țin minte mici detalii despre tine și, odată ce îți câștigă încrederea, vor folosi informațiile împotriva ta.

4. Îi pasă doar de el însăși

Atâta timp cât fac ceea ce vor și obțin ceea ce vor, nu îi atrage să facă fapte bune pentru altcineva în afară de ei înșiși.

5. Este convins că este mai bun decât alții

Psihopații cred că sunt mai buni decât toți ceilalți și, prin urmare, fac orice fără să se simtă vinovați.

6. Minte în mod constant

Un alt indiciu pentru identificarea unui psihopat este că le place să mintă, o vor face mereu, chiar dacă au ceva de câștigat din asta, chiar dacă nu. Acest lucru le dă un fals sentiment de putere și superioritate în fața tuturor.

7. Se înțelege bine cu toată lumea

Psihopații se pot înțelege cu aproape toată lumea. Sunt prietenoși și primitori, ceea ce îi ajută să îți câștige încrederea și să adune detalii despre tine.

8. Nu își asumă responsabilitatea pentru acțiunile lui

Acesta este principalul motiv pentru care le este atât de ușor să manipuleze oamenii, nu își asumă responsabilitatea asupra faptelor lor.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!