Căutați remedii naturale care să vă poată îmbunătăți sănătatea și, în același timp, să vă ajute să arătați mai bine? Ați încercat vreodată ridichea neagră în acest scop? Dacă nu, atunci este timpul să încercăm. De îndată ce veți afla toate beneficiile sale, cu siguranță vă veți îndrăgosti de ridichea neagră.
Beneficii pentru piele
Îmbunătățește starea generală a pielii
Un sistem intern curat este prima și principala condiție pentru o piele strălucitoare și sănătoasă. Dacă sângele tău conține toxine, atunci pielea ta îl reflectă în mod clar. Ridichea neagră vă poate ajuta în această situație. Fiind o sursă bogată de vitamina B, zinc, fosfor etc., curăță eficient sângele de tot felul de toxine din corpul nostru. Drept urmare, starea generală a pielii se îmbunătățește.
Întinerește pielea
Ridichea neagră conține un număr mare de antioxidanți naturali. De asemenea, conține niveluri ridicate de vitamina C, care este crucială în lupta împotriva îmbătrânirii. În plus, ridichea conține alți compuși care sunt extrem de puternici în limitarea oxidării în corpul nostru. Prin urmare, consumul regulat de suc de ridiche neagră va ajuta la scăderea radicalilor liberi dăunători și va asigura astfel tinerețea pielii.
Tratează deteriorarea pielii
Dacă te-ai săturat de acnee, puncte negre, sucul de ridiche neagră poate fi soluția perfectă pentru tine. Proprietățile sale antioxidante împiedică formarea acneei, coșurilor și reduce toate semnele neatractive cauzate de diverse infecții ale pielii. Utilizarea regulată a sucului de ridiche neagră pe zonele afectate va da rezultate impresionante în câteva zile. Cosmeticele pe bază de fibră de ridiche neagră vor ajuta la îmbunătățirea tonusului pielii.
Beneficii pentru păr
Reduce semnificativ căderea părului
Căderea părului este una dintre cele mai frecvente probleme din lume. Dar dacă beți suc de ridiche neagră în fiecare zi, puteți depăși cu succes această problemă. Ridichea stimulează circulația sângelui la nivelul scalpului, care la rândul său întărește rădăcinile părului.
Combate excesul de grăsime și uscăciune
Ridichea neagră poate fi folosită pentru a trata uscăciunea excesivă sau grăsimea scalpului. Dacă suferiți de mătreață, începeți să consumați suc de ridiche neagră astăzi. Părul și pielea capului vor primi substanțele nutritive de care au nevoie. În schimb, dacă pielea capului are o secreție excesivă de glande sebacee cutanate, treceți la o mască de păr de ridiche neagră. Acesta va controla secreția glandelor sebacee și problema va fi redusă.
Beneficii pentru sănătate
Crește funcția hepatică
Ficatul este cel mai important organ al corpului, iar ridichea neagră ne poate ajuta să-i îmbunătățim foarte mult funcția. Ridichea conține mai multe vitamine (vitamina B1, complex de vitamina B, vitamina C etc.) și minerale (calciu, magneziu etc.), care facilitează circulația bilei. Așadar, include ridichea neagră în alimentația ta.
Ajută la eliminarea răcelilor și a tusei
Ridichea neagră ajută la tratarea răcelilor și tusei cronice. Doar tăiați partea de sus și umpleți miezul cu zahăr, apoi lăsați timp de o noapte. Sucul consumat dimineața este excelent pentru tratarea infecțiilor respiratorii.
Reglează colesterolul
Unul dintre cele mai bune efecte terapeutice ale ridichei negre este participarea activă la circulația și metabolismul grăsimilor din organism. Face ficatul funcțional și activ, determină circulația grăsimilor și îmbunătățește metabolismul. Ficatul absoarbe colesterolul înainte de a se așeza în țesutul adipos și pereții arteriali. Filtrează impuritățile și procesează grăsimea în continuare, ceea ce elimină acumularea de grăsime. Astfel, ridichea reduce formarea colesterolului și reduce indirect riscul de infarct.
Îmbunătățește digestia
După cum s-a menționat mai sus, ridichea neagră este un excelent agent de detoxifiere. Curăță bine stomacul de toxine. Acest lucru asigură menținerea nivelului de PH al stomacului. În plus, ridichea este bogată și în fibre. Fibrele facilitează procesul digestiv. Ridichea îmbunătățește și funcția bilei, ceea ce îmbunătățește digestia. Ca urmare, rata generală de digestie a corpului se îmbunătățește.
Tratează balonarea și aciditatea
Ridichea neutralizează radicalii liberi cu o doză mare de antioxidanți proaspeți și elimină astfel toxinele din intestin și abdomen. Drept urmare, aciditatea este redusă. Astfel, balonarea se reduce în mod natural prin consumul de ridiche neagră.
Ajută la eliminarea pietrelor
Ridichea neagră este un remediu natural pentru pietrele la rinichi și vezica biliară. Ameliorează durerea cauzată de pietre, crește urinarea. Proprietățile diuretice ale ridichii negre curăță rinichii și vezica biliară de pietre și nisip.
Tratează scorbutul
Scorbutul apare din cauza deficitului de vitamina C. Ridichea neagră este o sursă bogată de vitamina C și poate trata scorbutul fără efecte secundare. Ridichea întărește și oasele și tratează și inflamația articulațiilor.
Îmbunătățește abilitățile mentale
Ridichea neagră este o sursă uimitoare de potasiu și magneziu. Aceste două minerale sunt necesare pentru a menține echilibrul chimic din creier. Ele sunt componentele active ale soluției electrolitice. Prin urmare, ridichea neagră este o sursă excelentă a acestor minerale importante pentru corp și creier. Astfel, echilibrul electrochimic al creierului este restabilit. Acest lucru crește vigilența mentală. Magneziul și potasiul sunt, de asemenea, încărcătoare de memorie. În acest fel ridichea neagră îmbunătățește concentrația.
Reglează activitatea glandei tiroide
Aceasta este una dintre cele mai bune proprietăți medicinale ale ridichii negre. Boala tiroidiană este cauzată de un dezechilibru al hormonilor și necesită terapie medicamentoasă pe termen lung. Ridichea neagră conține rafanină. Rafaninul este o enzimă naturală care reglează secreția și producerea hormonilor tiroidieni. Drept urmare, acest minunat aliment poate fi folosit ca profilactic împotriva hiper / hipotiroidismului.
Deci, adăugați sucul de ridiche neagră sau pulpa sa în alimentația zilnică. Veți putea vedea schimbările pozitive într-un timp scurt.
Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.