Proprietățile și beneficiile cimbrului

Proprietățile și beneficiile cimbrului

Publicat de Larisa Moldovan pe 15 October 2021 in Remedii NaturisteSanatate

Beneficiile cimbrului:

  • Stimulează respirația, tratează durerile de gât, bronșita, tusea și problemele de voce.
  • Are o concentrație mare de fier, ceea ce crește hemoglobina din sânge.
  • Este ideal pentru tratamentul hiperhidrozei (transpirației excesive la mâini și picioare), care afectează mii de oameni.
  • Te ajută să adormi mai ușor.
  • Este un antibiotic bun și vindecă rănile pielii.
  • Calmează durerile musculare, picioarele obosite, durerile de spate și reumatismul .
  • Poate elimina disconfortul și poate curăța tractul intestinal în caz de indigestie.

Proprietăți și utilizări medicinale

Cimbrul poate fi utilizat atât extern cât și intern, datorită caracteristicilor și proprietăților sale vindecătoare. Intern poate fi utilizat astfel:

Ca stimulent digestiv : Cimbrul poate fi benefic în special în cazurile de anorexie, deoarece are capacitatea de a stimula apetitul și pofta de mâncare. Este considerat un antibiotic deoarece este considerat un dezinfectant natural datorită conținutului ridicat de timol.

Ceai de cimbru

Aveți nevoie de o linguriță de cimbru (15 g) și 2 pahare de apă (500 ml). Fierbeți apa, după care adăugați lingurița de cimbru și lăsați la infuzat pentru cinci minute. După ce s-a infuzat, strecurați ceaiul și este gata de consumat.

Ceai cu cimbru, lămâie și miere

Acest ceai este o băutură medicinală tradițională naturală, care poate fi preparată acasă. Proprietățile sale de vindecare îl fac o alegere excelentă pentru bolile respiratorii și durerile în gât. Este minunat pentru ameliorarea simptomelor gripale cauzate de răceală.

Aveți nevoie de un pahar de apă (250 ml), o linguriță de cimbru (5 g), 2 linguri suc de lămâie și o linguriță miere (7,5 g). Puneți apa la fiert, după apa a atins punctul de fierbere puneți cimbrul și lăsați la fiert 3 minute. După aceea se strecoară, se pune sucul de lămâie, se lasă la răcit, se adaugă miere și este gata de consumat.

Ceai cu cimbru și mușețel împotriva febrei

Mușețelul are proprietăți antiinflamatorii, care, împreună cu beneficiile antiseptice ale cimbrului, ajută la calmarea simptomelor febrei.

Veți avea nevoie de: o linguriță de flori de mușețel (5 g), o linguriță de cimbru (5 g) și 2 pahare de apă (500 ml). Puneți apa la fiert, după ce apa a atins punctul de fierbere adăugați mușețelul și cimbrul. Lăsați ceaiul să fiarbă timp de 10 minute, apoi strecurați-l și este gata de consum. Dacă doriți, puteți să-l îndulciți cu o linguriță de miere.

Ceai cu cimbru, oregano și lămâie pentru căile respiratorii superioare

Oregano conține vitaminele A, B, C, E și K, precum și fibre și minerale (fier, magneziu, calciu și potasiu). De asemenea, este cunoscut pentru acțiunea sa antiinflamatoare, antimicrobiană și antifungică. Uleiul de oregano este foarte benefic dacă suferiți de răceală sau gripă. Cu cât este mai mare concentrația de carvacrol, cu atât va fi mai eficient. Oregano este un medicament antiviral puternic, care poate ameliora imediat simptomele infecțiilor respiratorii.

Aveți nevoie de o linguriță de cimbru (5 g), o linguriță de oregano (5 g), 3 pahare de apă (750 ml) și sucul de la o lămâie. Puneți toate ingredientele într-o oală și fierbeți timp de cinci minute. După aceea, strecurați ceaiul și consumați-l cât de fierbinte puteți. La sfârșit, înveliți-vă cu o pilotă pentru a face corpul să transpire.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!